OS2 World.Com Forum

Subject  :  T30 Wifi suddenly going intermittent
Author  :  cytan
Date  :  25 Sep, 2005 on 04:21
Hi,
I wonder if anyone has seen this before or have any suggestions as to what to do:

My T30 Wifi just suddenly decided to turn on only ONCE at boot up. If I turn the radio OFF with the XWLAN or with Wifistat, the radio gets "lost" with the error message "No LAN card found" and the Radio On/Off switches get grayed out. If I reboot, the radio is again found for that one time only.

Just to check that it's really hardware, I rebooted to WinXP and turning it on and off doesn't make the Wifi get lost.

So something is really screwed up. It's always possible that the card in my T30 is going flakey, but I'd really like to know this before sending it in.

Thanks for any info.
cytan


Subject  :  Re:T30 Wifi suddenly going intermittent
Author  :  LewisR
Date  :  25 Sep, 2005 on 07:13
You might want to post this on the OS/2 Wireless Users mailing list. To subscribe, send an email to steward@2rosenthals.com with the following in the body of the message:

subscribe os2-wireless_users

Meanwhile, I would be interested to know which card you have in the T30, which driver you're using, and whether you have anything in your PROTOCOL.INI file for the driver (power management, etc.). If possible, post your complete PROTOCOL.INI file.


Lewis
--------------------------
Lewis G Rosenthal, CNA, CLE
Rosenthal & Rosenthal, LLC

Warpstock Hershey - Oct 6-9, 2005
www.warpstock.org


Subject  :  Re:T30 Wifi suddenly going intermittent
Author  :  cytan
Date  :  27 Sep, 2005 on 03:34
I just called up IBM (Lenovo), it seems that my T30 is still in warranty (It has a 3year warranty). So they'll for OS/2 be overnighting a new Wifi card to me.

The T30 builtin WIFI card is an IBM Prism -- if this means anything. I'm using the IBM MiniPCI High Rate Wireless LAN Driver 1.0.

My protocol.ini file:


[PROT_MAN]

DRIVERNAME = PROTMAN$

[IBMLXCFG]

netbeui_nif = netbeui.nif
tcpbeui_nif = tcpbeui.nif
tcpip_nif = tcpip.nif
IBMPRISM_nif = IBMPRISM.NIF

[NETBIOS]

DriverName = netbios$
ADAPTER1 = netbeui$,1
ADAPTER0 = tcpbeui$,0

[netbeui_nif]

DriverName = netbeui$
Bindings = ,IBMPRISM_nif
ETHERAND_TYPE = "I"
USEADDRREV = "YES"
OS2TRACEMASK = 0x0
SESSIONS = 130
NCBS = 225
NAMES = 21
SELECTORS = 50
USEMAXDATAGRAM = "NO"
ADAPTRATE = 1000
WINDOWERRORS = 0
MAXDATARCV = 4168
TI = 30000
T1 = 1000
T2 = 200
MAXIN = 1
MAXOUT = 1
NETBIOSTIMEOUT = 500
NETBIOSRETRIES = 3
NAMECACHE = 1000
RNDOPTION = 1
PIGGYBACKACKS = 1
DATAGRAMPACKETS = 50
PACKETS = 300
LOOPPACKETS = 8
PIPELINE = 5
MAXTRANSMITS = 6
MINTRANSMITS = 2
DLCRETRIES = 10
FCPRIORITY = 5
NETFLAGS = 0x0

[tcpbeui_nif]

DriverName = tcpbeui$
Bindings = IBMPRISM_nif
NODETYPE = "B-Node"
OS2TRACEMASK = 0x0
SESSIONS = 130
NCBS = 225
NAMES = 21
SELECTORS = 15
USEMAXDATAGRAM = "NO"
NETBIOSTIMEOUT = 500
NETBIOSRETRIES = 2
NAMECACHE = 1000
PURGECACHE = 0
PRELOADCACHE = "NO"
NAMESFILE = 0
DATAGRAMPACKETS = 20
PACKETS = 50
ENABLEDNS = 0
INTERFACERATE = 300

[tcpip_nif]

DriverName = TCPIP$
Bindings = IBMPRISM_nif

[IBMPRISM_nif]

DriverName = PRISMP$
DESIRED_SSID = "ANY"
STA_MODE = "BSS"
CREATE_IBSS = "NO"
PSP_MODE = "EPS"
WEP = "DISABLED"
AUTH_TYPE = "OPEN_SYSTEM"



LewisR (25 Sep, 2005 07:14):
You might want to post this on the OS/2 Wireless Users mailing list. To subscribe, send an email to steward@2rosenthals.com with the following in the body of the message:

subscribe os2-wireless_users

Meanwhile, I would be interested to know which card you have in the T30, which driver you're using, and whether you have anything in your PROTOCOL.INI file for the driver (power management, etc.). If possible, post your complete PROTOCOL.INI file.



Subject  :  Re:T30 Wifi suddenly going intermittent
Author  :  cytan
Date  :  28 Sep, 2005 on 03:19
Ugghh... I just replaced my WIFI card from IBM, still no go. The WIFI is recognized at bootup and I can turn it on once. If I try to turn the radio off, the card become unrecognized. Any other ideas?

cytan


Powered by UltraBoard 2000 <www.ub2k.com>