Home | Gallery | Forum | Services | Webmail | Archive | Links | Contact Us | About Us
OS2 World.Com Forum
OS2 World.Com Online Discussion Forum.
Index / OS/2 - General / Applications
author message
O/2 1.3 in Virtual PC
Post a new topic Reply to this Topic Printable Version of this Topic Forward this Topic to your Friend Topic Commands (for administrator or moderators only)
Kim
Team member
in staff

View this member's profileSearch all posts from this memberSend an email to this memberhttp://www.haverblad.se
posts: 2128
since: 10 Dec, 2000
1. O/2 1.3 in Virtual PC
Reply to this topic with quote Modify your message
The original starter thread can be found here and was posted by sXwamp:

Here is the reason why O/2 1.3 won't run. I found it on this web site: http://vpc.visualwin.com/

Microsoft OS/2 1.3 Notes

* Crashes on first disk install (Thanks Andrew Clarke)
* Microsoft OS/2 1.3 won't work on any system with a PCI bus, which explains why it won't work on VPC (Thanks Benjamin Armstrong)
* Martin Mintal said:
OS/2 1.x won't work in VPC, but not because of the PCI bus issue, as I successfully ran it (OS/2 1.3) on P5-166 with PCI bus, and I know of a guy who ran it on PIII-800, which surely is a PCI machine. OS/2 1.x won't run because of all the black magic of the OS/2 versions for 286 processors. I'm not so technically skilled to be sure with the reason why OS/2 1.x won't run in VPC, but running OS/2 1.3 on a PCI machine requires just an application of a free IBM FixPack (still available), however, that still WILL NOT make it run within VPC.

Copyright ©2003-2004 Jonathan Maltz. All other copyrights and trademarks are the property of their respective owners. You can visit my Windows Server 2003 site here. I can be contacted with general inquires at that site as well.

Date: 03 Nov, 2004 on 06:56
Kim
Team member
in staff

View this member's profileSearch all posts from this memberSend an email to this memberhttp://www.haverblad.se
posts: 2128
since: 10 Dec, 2000
2. Re:O/2 1.3 in Virtual PC
Reply to this topic with quote Modify your message
sXwamp, I've never gave that a thought that PCI-buses is one of the problems.... makes one to try to install it on couple of system to check it based on what you write.
Date: 03 Nov, 2004 on 07:00
O/2 1.3 in Virtual PC
Post a new topic Reply to this Topic Printable Version of this Topic Forward this Topic to your Friend Topic Commands (for administrator or moderators only)
All times are CET+1. < Prev. | P. 1 | Next >
Go to:
 

Powered by UltraBoard 2000 Standard Edition,
Copyright © UltraScripts.com, Inc. 1999-2000.
Home | Gallery | Forums | Services | Webmail | Archive | Links | Contact Us | About Us
OS2 World.Com 2000-2004