Home | Gallery | Forum | Services | Webmail | Archive | Links | Contact Us | About Us
OS2 World.Com Forum
OS2 World.Com Online Discussion Forum.
Index / OS/2 - General / Applications
author message
Help! os2 warp4.0 performance badly!
Post a new topic Reply to this Topic Printable Version of this Topic Forward this Topic to your Friend Topic Commands (for administrator or moderators only)
weily
Normal member
in user

View this member's profileSearch all posts from this memberSend an email to this member
posts: 2
since: 08 Mar, 2006
1. Help! os2 warp4.0 performance badly!
Reply to this topic with quote Modify your message
my os2 station recently run very slowly, i cant operate it on desktop, but telnet into it works well. after check, i find my os2vdisk not uped,is that the reason, and how to fix it? may i comment the vdisk.sys(not use vdisk)? thx in advance.
in my config.sys vdisk is:

DEVICE=C:\OS2\BOOT\VDISK.SYS 100,128,64
SET VDISK=I:

Date: 08 Mar, 2006 on 06:27
jorejarena
Normal member
in user

View this member's profileSearch all posts from this memberSend an email to this member
posts: 15
since: 18 Oct, 2003
2. Re:Help! os2 warp4.0 performance badly!
Reply to this topic with quote Modify your message
IMHO the problem should be in one of the DRAM chips... but don´t forget to test your hdd (for IDE disks the utility Powermax which you can download from maxtor.com could be used to diagnose it).
Date: 09 Mar, 2006 on 00:04
weily
Normal member
in user

View this member's profileSearch all posts from this memberSend an email to this member
posts: 2
since: 08 Mar, 2006
3. Re:Help! os2 warp4.0 performance badly!
Reply to this topic with quote Modify your message
yeah, after i put this hdd into another computer, the apperance is exactly same, so the problem is located into the HDD or the os2 system software.
after i issue: fdisk ,first got the warning:
"The partition mapping on drive 1 maybe corrupted.
press any key"

then:

STARTABLE C:Primary fat 2000
none D:Logical fat 1004
none E:Logical fat 1004
none F:Logical fat 2000
none G:Logical HPFS 10001
none rimary unformatted 2000
none rimary freespace 20151


It looks the partition is okay, which tool can fix this kind of problem?
next step i think i need do a clone(backup) of this disk first,
then find a tools to fix the partition problem(which tool i should use?), if cant fix, i think i need re-create all patition by hand,then copy the data back.

any suggestion will be great.

Date: 09 Mar, 2006 on 11:21
jorejarena
Normal member
in user

View this member's profileSearch all posts from this memberSend an email to this member
posts: 15
since: 18 Oct, 2003
4. Re:Help! os2 warp4.0 performance badly!
Reply to this topic with quote Modify your message
Diagnose the disk using Powermax - extended Test . Powermax will fix the disk if possible. Then download recovery software from salvationdata.co (more info in their website), then clone the disk to another disk. Hope this helps.
Date: 10 Mar, 2006 on 17:52
Help! os2 warp4.0 performance badly!
Post a new topic Reply to this Topic Printable Version of this Topic Forward this Topic to your Friend Topic Commands (for administrator or moderators only)
All times are CET+1. < Prev. | P. 1 | Next >
Go to:
 

Powered by UltraBoard 2000 Standard Edition,
Copyright © UltraScripts.com, Inc. 1999-2000.
Home | Gallery | Forums | Services | Webmail | Archive | Links | Contact Us | About Us
OS2 World.Com 2000-2004