Author Topic: Curious about OS/4  (Read 1875 times)

Carl Gundel

  • Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 1
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Curious about OS/4
« on: July 18, 2019, 03:34:19 pm »
I see some threads about OS/4 but I'm not familiar with it.  What is it exactly?  Is there a website for it?  I've tried searching here and on Google and couldn't find much.

Thanks,

-Carl Gundel, author of Liberty BASIC
http://www.libertybasic.com

Moritz

  • Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 3
  • Posts: 37
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Curious about OS/4
« Reply #1 on: July 18, 2019, 03:37:23 pm »
Hi Carl,

there is a Wiki page with some more info and links.

https://www.os2world.com/wiki/index.php/Phoenix_OS/4

Bests

Mo

Sergey Posokhov

  • Full Member
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 6
  • Posts: 139
  • Karma: +0/-1
    • View Profile
    • OS/2 API Research
Re: Curious about OS/4
« Reply #2 on: July 25, 2019, 10:11:34 pm »
It is a "clean-leaf" implementation of the same kernel.

The developers are available at IRC channel.

Carl Gundel

  • Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 1
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Curious about OS/4
« Reply #3 on: July 31, 2019, 12:56:11 am »
Thanks guys.  Very interesting.

-Carl Gundel, author of Liberty BASIC
http://www.libertybasic.com

David Graser

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 81
  • Posts: 660
  • Karma: +22/-0
    • View Profile
Re: Curious about OS/4
« Reply #4 on: August 01, 2019, 01:44:26 am »
I did another new fresh install of ArcaOS 5.04 and then added the OS4krnl.

When booting up with the os4krnl, there is approximately a 25 second delay after the cmd.exe is loaded before boot up continues.  Any idea why this happens?

I was seeing this on the previous setup also.  I am using the latest test case.

OS4User

  • Sr. Member
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 89
  • -Receive: 12
  • Posts: 288
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Curious about OS/4
« Reply #5 on: August 01, 2019, 06:17:53 am »
When booting up with the os4krnl, there is approximately a 25 second delay after the cmd.exe is loaded before boot up continues.  Any idea why this happens?

Could you show your kernel log ?  (copy kernlog$ DG.log)

David Graser

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 81
  • Posts: 660
  • Karma: +22/-0
    • View Profile
Re: Curious about OS/4
« Reply #6 on: August 01, 2019, 06:50:11 am »
When booting up with the os4krnl, there is approximately a 25 second delay after the cmd.exe is loaded before boot up continues.  Any idea why this happens?

Could you show your kernel log ?  (copy kernlog$ DG.log)

Had to convert it to a DOC file.  It is not allowed to upload a log file.  I have attached the doc file.

OS4User

  • Sr. Member
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 89
  • -Receive: 12
  • Posts: 288
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Curious about OS/4
« Reply #7 on: August 01, 2019, 09:24:53 am »
Had to convert it to a DOC file.  It is not allowed to upload a log file.  I have attached the doc file.

It looks good. Try to play with RUN= statements in your config.os4