Author Topic: OS2World Server Issues (2020-01-04)  (Read 4228 times)

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 490
  • -Receive: 97
  • Posts: 2698
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
OS2World Server Issues (2020-01-04)
« on: January 04, 2020, 08:37:23 pm »
Hi

The OS2World server had been updated and some work is still required to update the Joomla script of the main site.
The Forum and Wiki seems to be working fine.

I hope to release a new main site in the upcomming weeks.

Let's hope I don't regret this update on the future  ;D

Regards
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

Pete

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 44
  • Posts: 1000
    • View Profile
Re: OS2World Server Issues (2020-01-04)
« Reply #1 on: January 04, 2020, 10:45:22 pm »
Hi Martin

Guess that explains the blank page when loading https://www.os2world.com

Good luck with the update(s) and hope to see the main page back up soon  :-)


Regards

Pete

Joop

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 59
  • Posts: 549
    • View Profile
Re: OS2World Server Issues (2020-01-04)
« Reply #2 on: January 05, 2020, 02:21:50 pm »
Ihave to enter twice to get OS/2 World on screen, first when starting is a blanc page.

You don't want to know how I get here for writing this message, I get present this
 Latest Forum Posts
Module not configured!

I don't know if you see the same. I have to wait with some updates about Java.

Regards,
Joop

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 490
  • -Receive: 97
  • Posts: 2698
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: OS2World Server Issues (2020-01-04)
« Reply #3 on: January 06, 2020, 04:03:08 am »
Hi

Saturday and Sunday were bad days for the server.

Now I have Joomla 3 installed and working. It is not yet as I would like to, but it is usable now (articles can be read).
I will keep working on the site.

Regards
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

Mike La Martina

  • Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 3
  • Posts: 53
    • View Profile
Re: OS2World Server Issues (2020-01-04)
« Reply #4 on: January 06, 2020, 04:05:10 am »
I like the new look.  Thanks for your efforts.

Ian Manners

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 40
  • -Receive: 28
  • Posts: 346
  • I am the computer, it is me.
    • View Profile
    • ComKal Networks Australia
Re: OS2World Server Issues (2020-01-04)
« Reply #5 on: January 06, 2020, 05:15:48 am »
I like the new look.  Thanks for your efforts.

Agree, + not always easy to upgrade something but it's the best time of year to do so :)
Cheers
Ian B Manners

Mathias

  • Full Member
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 25
  • -Receive: 9
  • Posts: 158
  • using ArcaOS
    • View Profile
    • IRC
Re: OS2World Server Issues (2020-01-04)
« Reply #6 on: January 06, 2020, 08:15:51 am »
True, always a bit tricky to change a tire on a driving car. :> - So... for such a short downtime, this was a great job! : )

Matt Walsh

  • Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 3
  • -Receive: 2
  • Posts: 43
    • View Profile
Re: OS2World Server Issues (2020-01-04)
« Reply #7 on: January 06, 2020, 05:15:38 pm »
Keep up the great work Martin!   Thanks for new look and great service to OS/2, eCS, & Arca!
Matt W. :)

Eugene Tucker

  • Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 30
  • -Receive: 6
  • Posts: 95
    • View Profile
Re: OS2World Server Issues (2020-01-04)
« Reply #8 on: January 07, 2020, 03:27:41 am »
Rome was not built in a day. good job it looks good.

Pete

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 44
  • Posts: 1000
    • View Profile
Re: OS2World Server Issues (2020-01-04)
« Reply #9 on: January 07, 2020, 09:16:43 pm »
Could do with a "new post" indicator for Latest Forum Posts but, apart from that, it is looking good and seems to be working well.

Thanks for your hard work Martin.


Regards

Pete

Andreas Schnellbacher

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 27
  • Posts: 528
    • View Profile
Re: OS2World Server Issues (2020-01-04)
« Reply #10 on: January 07, 2020, 11:01:48 pm »
Could do with a "new post" indicator for Latest Forum Posts
It works already like that. I see an orange '* NEW' bitmap in front of the titles on the os2world.com home page. But a problem is that I have to log in each time I start the browser, even when cookies are allowed.

I like the new design as well. Thanks Martin.

It was unexpected that my Stylish code for the old page continues to work. I like my own additions more then the original and will keep it activated. I've made the fonts larger and changed the main font color from dark gray to black. I find it much easier to read. Additionally, the font size correction for the messages still works. (Apparently people use non-standard sizes or colors for their posts. With the CSS filter, it becomes readable.)

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 490
  • -Receive: 97
  • Posts: 2698
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: OS2World Server Issues (2020-01-04)
« Reply #11 on: January 08, 2020, 01:29:37 am »
Hi

It was good that I was finally forced to update to Joomla 3.9 when the server got the PHP library updated. It was also good for security reasons too.

But I still have some things to fix:
1) The articles images still looks weird. All look floating on the text, and even if I set them as "inline", center or left, it shows always floating.
It seems to be a problem with the visual template. I will have to keep looking how to fix that. (or maybe change the template)
2) I still have to set up some antispam and/or captcha for user registration. I had turned off for the moment.
3) I need to set the RSS feeds again.
4) I'm sure I'm going to find some more things missing.

It was unexpected that my Stylish code for the old page continues to work. I like my own additions more then the original and will keep it activated. I've made the fonts larger and changed the main font color from dark gray to black. I find it much easier to read. Additionally, the font size correction for the messages still works. (Apparently people use non-standard sizes or colors for their posts. With the CSS filter, it becomes readable.)

Can you tell  me more about your "Stylish code for the old page"? whats that?, let me see some pictures, maybe it can be interesting to take some inspiration from that?

Regards
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 11
  • -Receive: 179
  • Posts: 2479
    • View Profile
Re: OS2World Server Issues (2020-01-04)
« Reply #12 on: January 08, 2020, 01:37:14 am »
While on the subject, could you change this, https://www.os2world.com/forum/Themes/default/images/sort_down.gif to a png? It's probably a one frame animated gif and it makes the browser (SM 2.42.9) use CPU.
Thanks for your work and time.

Pete

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 44
  • Posts: 1000
    • View Profile
Re: OS2World Server Issues (2020-01-04)
« Reply #13 on: January 08, 2020, 02:33:30 am »
Could do with a "new post" indicator for Latest Forum Posts
It works already like that. I see an orange '* NEW' bitmap in front of the titles on the os2world.com home page.


Well, looks like it works for some but I am not seeing it here using Mozilla/5.0 (OS/2; Warp 4.5; rv:45.0) Gecko/20100101 Firefox/45.0 SeaMonkey/2.42.9esr


Regards

Pete

Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 11
  • -Receive: 179
  • Posts: 2479
    • View Profile
Re: OS2World Server Issues (2020-01-04)
« Reply #14 on: January 08, 2020, 02:47:42 am »
Try doing a CTRL-F5 on the page to force a full reload.