Author Topic: OpenOffice 4.1.7 ignores Language dictionaries  (Read 850 times)

Eduardo Vila Echagüe

  • Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 24
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
OpenOffice 4.1.7 ignores Language dictionaries
« on: February 12, 2020, 12:29:55 am »
I installed OpenOffice 4.1.7 and it is working fine. I then installed the English and Spanish dictionaries I have been using in 4.1.3, but then I noticed that when I select some part of the document and try to specify a language by means of Format Character, the installed dictionaries do not appear ticked in the Language window as in 4.1.3. A a consequence it is not possible to run an orthographic validation.

Am I doing something wrong or is it a problem of the 4.1.7 release?

Eduardo Vila Echagüe
Santiago, Chile


Matthias Seidel

  • Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 0
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: OpenOffice 4.1.7 ignores Language dictionaries
« Reply #1 on: February 02, 2021, 02:33:16 pm »
I don't know if this is still a problem for you, but I could solve it with installing hunspell via ANPM.

Regards,
   Matthias

Eduardo Vila Echagüe

  • Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 24
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: OpenOffice 4.1.7 ignores Language dictionaries
« Reply #2 on: February 03, 2021, 01:46:22 pm »
Matthias, on May 3, 2020, I confirmed you that the solution worked. It was Issue 128298

In my mail I said:

"I installed hunspell and now it  works  fine.

However, hunspell was not included in the list of required libraries
in file read1st.txt which is part of the distribution."

This was corrected in the 4.1.8 distribution.

Thanks

Eduardo Vila Echagüe