OS/2, eCS & ArcaOS - Technical > Multimedia

Updated Uniaud32 build

<< < (137/141) > >>

Paul Smedley:
Linux code update to 5.14.7 level: https://smedley.id.au/tmp/uniaud32-linux-5.14.7-20210926.zip

Ian Manners:

--- Quote from: Eugene Tucker on August 19, 2021, 01:29:04 pm ---Just to ask are there any PCIe cards that use supported chipsets for the current releases of Uniaud?

--- End quote ---

Sound Blaster SB1040 PCIe 2007
==============================
Command line mixer for UNIAUD32. Version 1.1
Detected UNIAUD version 2.02.05
Detected 1 audio adapter(s)
Card info for adapter 0:
  num: 0
  id: Creative
  driver: HDA-Intel
  name: HDA Creative
  longname: HDA Creative at 0xfeafc000 irq 16
  mixer: Creative CA0110-IBG
  componenets: HDA:1102000a,11021006,00100000

I think you would need to check the adapters chipsets and ask Paul if they are compiled in. The above card works fine with Uniaud.

Eugene Tucker:
The new driver works totally on system sounds. but i does not give audio from Youtube.com or VLC played Cds. In fact no CD player works with this driver and I am not sure the problem is not elseware i my system.

Martin Iturbide:

--- Quote from: Paul Smedley on September 26, 2021, 10:42:40 am ---Linux code update to 5.14.7 level: https://smedley.id.au/tmp/uniaud32-linux-5.14.7-20210926.zip

--- End quote ---

Hi
I tested it with ArcaOS 5.0.6 VM guest on VBox 6.1.26 (Windows 10 host).
- VM ICH AC97: Works, Audio control working, no traps.
- VM Intel HD Audio: Works, Audio control working, no traps.

Regards

Dave Yeo:

--- Quote from: Eugene Tucker on September 27, 2021, 01:36:07 pm ---The new driver works totally on system sounds. but i does not give audio from Youtube.com or VLC played Cds. In fact no CD player works with this driver and I am not sure the problem is not elseware i my system.

--- End quote ---

Have you tried the classic CD player, after making sure it's set to use digital transfer under the View menu?
I take it you are using one of the Mozilla apps to visit Youtube, them and VLC use libkai, which will default to using UNIAUD to play sounds and is somewhat broken. Make sure that you have "SET KAI_AUTOMODE=DART" in your environment. You could also try "SET KAI_AUTOMODE=UNIAUD", you never know.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version