Author Topic: Test build of dooble with qt5  (Read 142050 times)

Paul Smedley

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2105
  • Karma: +161/-0
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #210 on: January 14, 2023, 09:20:50 pm »
The author accepted the request and he coded it in Dooble and made new release yesterday (Jan 13).  It is only available for Linux yet, I haven't tried the feature.  He called it "New setting: Retain Session Tabs. See Settings -> History."

I built this for Qt6 - see the Qt6 thread...

Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4829
  • Karma: +101/-1
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #211 on: January 15, 2023, 02:00:04 am »
The author accepted the request and he coded it in Dooble and made new release yesterday (Jan 13).  It is only available for Linux yet, I haven't tried the feature.  He called it "New setting: Retain Session Tabs. See Settings -> History."

I built this for Qt6 - see the Qt6 thread...

Perhaps you can build a version with Qt5?

TNG999

  • Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #212 on: February 06, 2023, 06:55:56 pm »
Hi all,

I'm not sure what the capabilities of Dooble are supposed to be (I just asked how to get a binary for Windows as I'm not a programmer) but it'd be great to be able to use the Microsoft Office 365 web applications on OS/2-ArcaOS.  I'm using Dooble 2022.10.15, X.  i386 build.  Qt version 5.15.2.  I'm running ArcaOS 5.0.7.

I can log into https://login.microsoftonline.com successfully and almost get to the www.office.com like dashboard..but the browser crashes after most elements load. 

Any way I can test it further or gather any information to help troubleshoot?

Thanks so much for the time!!

-m

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4790
  • Karma: +41/-1
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #213 on: February 06, 2023, 09:40:08 pm »
I can log into https://login.microsoftonline.com successfully and almost get to the www.office.com like dashboard..but the browser crashes after most elements load. 
Hi

I confirm that "www.office.com" is also very unstable here with the same Dooble. It loads and render the page, but it only remains there for a little while and Dooble just quit. No POPUPLOG.OS2 message, no exceptq.

Do I have to turn on something to get a exceptq log?

Regards
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4829
  • Karma: +101/-1
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #214 on: February 06, 2023, 11:20:36 pm »
It ran fine here for a bit using the Qt5 Dooble, eventually trping at a trap (int3) in a function that judging by its name, tries to allocate more shared memory.
It's pretty resource hungry, I had nothing else running and VIRTUALADDRESSLIMIT=3072. I think we're just hitting the limits of using a 32bit OS.
Martin, the exceptq should just work as long as an exception occurs. Seems a lot of these crashes don't raise an exception, the process just vanishes.

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4790
  • Karma: +41/-1
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #215 on: March 26, 2023, 07:46:47 pm »
Hi

Checking the Java applications, I got the doubt, "What happened to ICQ?".

So, I checked it out and it turned into a chat application that requires you phone number to be activated. I test it on Dooble, but I don't have people to chat with yet ;)
https://web.icq.com/

Regards
« Last Edit: March 26, 2023, 07:54:03 pm by Martin Iturbide »
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4829
  • Karma: +101/-1
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #216 on: July 11, 2023, 02:15:58 am »
Another test build of Dooble. I compiled this from the official Dooble Github mostly for David McKenna as his issue, https://github.com/textbrowser/dooble/issues/182, "Open links in current instance", has been resolved. No icon etc as it is a test build. Once an official release is made, I'll build an RPM.
Log into ftp.os2voice.org as user dry, password, your email address. There's also previous RPM's there in the RPM directory.
Edit: File is Dooble_10_07_23.zip

Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4829
  • Karma: +101/-1
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #217 on: July 11, 2023, 02:20:28 am »
Example,
Code: [Select]
    dooble.exe
    dooble.exe --attach --url https://github.com --url https://nasa.gov

Mike Kölling

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 131
  • Karma: +6/-0
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #218 on: July 11, 2023, 09:23:08 am »
Another test build of Dooble. I compiled this from the official Dooble Github mostly for David McKenna as his issue, https://github.com/textbrowser/dooble/issues/182, "Open links in current instance", has been resolved. No icon etc as it is a test build. Once an official release is made, I'll build an RPM.
Log into ftp.os2voice.org as user dry, password, your email address. There's also previous RPM's there in the RPM directory.
Edit: File is Dooble_10_07_23.zip

Hi Dave,

do you have a download link?

Greetings,
Mike

Paul Smedley

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2105
  • Karma: +161/-0
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #219 on: July 11, 2023, 10:03:45 am »
Using wget, something like:
Code: [Select]
wget ftp://dry@ftp.os2voice.org/Dooble_10_07_23.zip --ftp-password=email@address.com
Will download it....

Mike Kölling

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 131
  • Karma: +6/-0
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #220 on: July 11, 2023, 11:39:37 am »
Using wget, something like:
Code: [Select]
wget ftp://dry@ftp.os2voice.org/Dooble_10_07_23.zip --ftp-password=email@address.com
Will download it....

Thanks Paul, download has been working as promised.

Mike

David McKenna

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 762
  • Karma: +25/-0
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #221 on: July 11, 2023, 12:26:50 pm »
Thanks Dave! Could you get the attach to work? Doesn't seem to do anything here.... unless I misunderstand. Textbrowser didn't close the ticket, so maybe it is not complete.

Regards,

EDIT - OK, I'm a little slow... had to add --attach as a parameter on the URL template 'Browser' setting and set as default. Now if dooble is open and I double-click another URL, the new one opens in the dooble instance already open...Nice!
« Last Edit: July 11, 2023, 01:07:23 pm by David McKenna »

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4790
  • Karma: +41/-1
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #222 on: July 12, 2023, 03:53:13 am »
Edit: File is Dooble_10_07_23.zip

For the moment it keeps working fine here.
Thanks

Regards
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4790
  • Karma: +41/-1
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #223 on: September 27, 2023, 10:28:44 pm »
Hi Dave

The official release of Dooble is now "2023.08.30". Can you please take a look at it to see if it compiles for ArcaOS?
- https://github.com/textbrowser/dooble/releases/tag/2023.08.30

Reagards
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4829
  • Karma: +101/-1
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #224 on: September 28, 2023, 01:59:49 am »
I built it on the 28th of Aug, ftp://dry@ftp.os2voice.org/rpm/dooble-2023.08.30-1.oc00.pentium4.rpm. Thought I announced it here.
Edit: the debug package and source package are also there.