Author Topic: Test build of dooble with qt5  (Read 136570 times)

Pete

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1294
  • Karma: +9/-0
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #300 on: February 23, 2024, 03:47:23 pm »
Hi Dave

That command may work for qt6 but not qt5  as I get

SYS1041: The name qwebengine_convert_dict is not recognized as an
internal or external command, operable program or batch file.


No "howto" in the zip file.


Regards

Pete


Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4749
  • Karma: +41/-1
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #301 on: February 23, 2024, 04:27:25 pm »
Hello

I have an issue with our Dooble and Joomla 4. The OS2World game site does not look right. It is like it showing the mobile version of the site.
https://www.os2world.com/games/

I tried in the Windows version of dooble, and has the same issue. I reported it to the author and told me that the Windows version I'm using is too old, and it works fine in Qt6.
- https://github.com/textbrowser/dooble/issues/217

I want to get the latest Windows version of Dooble, but I can not find it on the git. (I already asked the author about that)

Do you think this is an issue of our Qt5 ? and qtWebEngine?

Regards
« Last Edit: February 23, 2024, 04:51:12 pm by Martin Iturbide »
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4806
  • Karma: +99/-1
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #302 on: February 23, 2024, 05:58:05 pm »
Hi Dave

That command may work for qt6 but not qt5  as I get

SYS1041: The name qwebengine_convert_dict is not recognized as an
internal or external command, operable program or batch file.


No "howto" in the zip file.


Regards

Pete

@unixroot\usr\lib\qt5\bin\qwebengine_convert_dict.exe

Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4806
  • Karma: +99/-1
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #303 on: February 23, 2024, 06:12:42 pm »
Hi Martin, I get the same results with both Qt5 and Qt6 Dooble as well as the Qt5 simplebrowser.
My first thought was it was due to the user agent. Tried with SeaMonkey's, same result.
So yes, it does seem like a webengine bug. or to old webengine. Have to test on Linux at some point.

Tom

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 196
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #304 on: February 23, 2024, 10:00:51 pm »
I want to get the latest Windows version of Dooble, but I can not find it on the git. (I already asked the author about that)

Latest version of Dooble for Windows: https://github.com/textbrowser/dooble/releases/download/2023.11.30/Dooble-2023.11.30_Windows.zip

(releasing binaries happens about twice per year, the rest of the releases is source-only)

Eugene Tucker

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 369
  • Karma: +12/-0
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #305 on: February 24, 2024, 09:54:27 pm »
Tom thank yo for providing this for testing. I have found that Dobble runs multimedia much better in Windows than Otter or Falcon. Although Windows 11 security balks at the exe. AAnd it runs better than Dobble QT5 in Arca OS.

Tom

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 196
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #306 on: February 25, 2024, 05:45:26 pm »
Tom thank yo for providing this for testing. I have found that Dobble runs multimedia much better in Windows than Otter or Falcon. Although Windows 11 security balks at the exe. AAnd it runs better than Dobble QT5 in Arca OS.

I didn't build this - this build comes from the creator of Dooble (textbrowser). I only passed along the link where it could be found.

That it runs better than the OS/2 port is not surprising: the OS/2 port of Qt is far from complete, and that is the basis for the OS/2 port of Dooble.

Remy

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 646
  • Karma: +9/-1
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #307 on: March 12, 2024, 11:52:05 am »
I want to get the latest Windows version of Dooble, but I can not find it on the git. (I already asked the author about that)

Latest version of Dooble for Windows: https://github.com/textbrowser/dooble/releases/download/2023.11.30/Dooble-2023.11.30_Windows.zip

(releasing binaries happens about twice per year, the rest of the releases is source-only)

Including latest windows7 build
https://github.com/textbrowser/dooble/releases/tag/2023.11.30

mauro

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 410
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #308 on: March 25, 2024, 10:20:06 am »
hi all, sorry if I ask something already written here somewhere as this is the 21th page of the thread and not much easy to retrieve a specific indication; since I'm following the results of Dooble QT5 updates which has a reliable behavior on my OS2 Warp4.52 VM , like to learn where can I find its latest version, better if in rpm.
Thank you much meantime for the effort spent in this task, which by my side confirm is giving useful results.

Tom

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 196
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #309 on: March 25, 2024, 12:26:58 pm »
like to learn where can I find its latest version, better if in rpm.

Dave Yeo uploads his buidls to the ftp server of os2voice:

ftp://dry@ftp.os2voice.org/dooble-2024.01.25.zip for a zipfile, and
ftp://dry@ftp.os2voice.org/rpm/dooble-2024.01.25-1.oc00.pentium4.rpm for a rpm-version

You will be asked for a password when using the above - just fill in a/your own email address.

mauro

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 410
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: Test build of dooble with qt5
« Reply #310 on: March 26, 2024, 07:44:25 pm »
thank you much, did the same in november 2023 but lost this reference among the posts/reply