Author Topic: Some successful installs with ArcaOS 5.0.7  (Read 13237 times)

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4815
  • Karma: +42/-1
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: Some successful installs with ArcaOS 5.0.7
« Reply #15 on: February 04, 2023, 04:53:56 pm »
Thanks TNG999 for the information.

I had created this two pages:
- HP EliteBook Folio 9470m
- Lenovo Thinkpad x301

I was wondering if you would like to try to test out if AHCI SATA is working, adding "BASEDEV=OS2AHCI.ADD" on the config.sys and changing the BIOS back SATA.
See if it boot, otherwise, you can get back to enable IDE.

Regards
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

TNG999

  • Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: Some successful installs with ArcaOS 5.0.7
« Reply #16 on: February 07, 2023, 03:39:54 pm »
Here's the pci.exe output for the Dell laptop.

Dell Latitude D630
BIOS A02
Intel Core 2 Duo processor 1.2GHz
Windows XP vintage machine
1280x800 display

BIOS Setting:  "SATA Operation" set to "ATA"----I changed this back to AHCI and the computer is loading the AHCI driver per pci.exe.... so this one could work with AHCI I think.

Does recognize and looks to be using 2 processors.
Wired ethernet works, wireless does not. 

Thanks.

« Last Edit: February 07, 2023, 04:00:49 pm by TNG999 »

TNG999

  • Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: Some successful installs with ArcaOS 5.0.7
« Reply #17 on: February 07, 2023, 04:12:20 pm »
Ok.. HP Folio 9470m

HP Part Number:  D3K33UT#ABA
BIOS version F.73
2013-vintage computer
Intel Core i7-3687U 2.1GHZ processor

Wired ethernet works Intel 82579LM


BIOS Settings:  Changed "Boot Mode" to "Legacy".
"SATA Device Mode" set to "IDE"   (this is also working on AHCI now)

TNG999

  • Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: Some successful installs with ArcaOS 5.0.7
« Reply #18 on: February 07, 2023, 04:32:19 pm »
Ok another....

HP ProDesk 400 G3 SFF
HP Product Number:  T4L77UT#ABA
Windows 10-vintage PC 2016
Intel Core i5-6500 3.2GHz CPU
BIOS version N03

Wired ethernet works Realtek
4 CPU's recognized and looks to be using