Author Topic: Minecraft  (Read 9431 times)

Jochen Schäfer

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 361
  • Karma: +29/-0
    • View Profile
Re: Minecraft
« Reply #15 on: April 05, 2024, 10:34:20 am »
When you are saying "no mouse", do you mean a pointer?
The game captures the mouse and no pointer, and no crosshair is shown.
If you press ESC to get into the game menu, then you get a mouse pointer again.

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4789
  • Karma: +41/-1
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: Minecraft
« Reply #16 on: April 05, 2024, 02:24:39 pm »
Hello
When you are saying "no mouse", do you mean a pointer?
The game captures the mouse and no pointer, and no crosshair is shown.
In my case, it is the behavior that you said.
The mouse does not produce any movement on the game. But I do see a white crosshair in the middle.
With ESC I can get the mouse pointer back.

Regards
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4829
  • Karma: +101/-1
    • View Profile
Re: Minecraft
« Reply #17 on: April 05, 2024, 04:58:52 pm »
I gave it a quick try. Seemed to work at about 12 fps, didn't try to register, mouse pointer seemed stuck in the middle though it seemed to work when I moved it.
No idea how to play the game.

David McKenna

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 762
  • Karma: +25/-0
    • View Profile
Re: Minecraft
« Reply #18 on: April 07, 2024, 02:59:02 pm »
Jochen,

 I gave ClassiCube a try and here I was able to run a single-player game - couldn't register for the server. Getting around 10fps, and can move the view by moving the mouse. Rendering is not very clear, I can't even tell what it is supposed to be showing - similar to what Martin shows. Sound and Music do not work (and can't be changed from a value of '0'). I tried all the setup parameters, but nothing helped. Not familiar with this game, so not sure how to play it...

Regards,

P.S. Did you ever finish PRBoom?

Jochen Schäfer

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 361
  • Karma: +29/-0
    • View Profile
Re: Minecraft
« Reply #19 on: April 07, 2024, 11:05:08 pm »
There is no sound support yet, and yes, the SoftGPU renderer is dog slow and buggy as hell. I had to fix a couple of bugs to get it running.
I haven't tested registration yet, but login should work, when you have a ClassiCube login (go to the website).

PS: PrBoom is finished, but I have problem with the packaging. Perhaps I should simply zip it, and be done with it.

Jochen Schäfer

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 361
  • Karma: +29/-0
    • View Profile
Re: Minecraft
« Reply #20 on: April 08, 2024, 09:22:16 am »
Re "Register": The Button only tries to execute an URL, which on other platforms opens the default browser with the URL. I don't know, how to fix that. Perhaps somebody has done something similar and can tell me.

Can somebody please test the open and save dialogs. You get there my starting a game and pressing ESC to get to the pause menu. There select "Load level" and click and down in the middle on "Load file".
As of today, the file dialogs are always crashing Classicube. I can't find any crash logs, and the IBM C debugger crashes, too.
I'm stumped, because I had it running.

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4789
  • Karma: +41/-1
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: Minecraft
« Reply #21 on: April 08, 2024, 02:15:35 pm »
Hello.
PS: PrBoom is finished, but I have problem with the packaging. Perhaps I should simply zip it, and be done with it.
Is this a new build that haven't been posted. Just let it free to try it out :)

Regards
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

David McKenna

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 762
  • Karma: +25/-0
    • View Profile
Re: Minecraft
« Reply #22 on: April 09, 2024, 12:25:55 am »
Jochen,

  'Save' and 'Load' seems to work fine here as far as I can tell. I saved 2 different levels and restored them a couple of times each and it always worked.

Regards,

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4789
  • Karma: +41/-1
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: Minecraft
« Reply #23 on: April 09, 2024, 12:47:23 am »
Hi David

Getting around 10fps, and can move the view by moving the mouse. ...
I think I have your same experience, with the exception of moving with the mouse. How do you know it is moving, does the image/background moves?

Do you use SNAP or Panorama. In my case I used Panorama on real hardware.

Regards
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

Pete

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1298
  • Karma: +9/-0
    • View Profile
Re: Minecraft
« Reply #24 on: April 09, 2024, 01:15:10 am »
Hi Jochen

Re "Register": The Button only tries to execute an URL, which on other platforms opens the default browser with the URL. I don't know, how to fix that. Perhaps somebody has done something similar and can tell me.



You need to read the os2.ini file to get default browser (and profile) data then use DosExecPgm to start browser with profile data and website url as parameter.

Happy to send you the code I used in USBcfg - it is in Pascal but that is not too different from c.


Regards

Pete

Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4829
  • Karma: +101/-1
    • View Profile
Re: Minecraft
« Reply #25 on: April 09, 2024, 01:19:34 am »
Hi David

Getting around 10fps, and can move the view by moving the mouse. ...
I think I have your same experience, with the exception of moving with the mouse. How do you know it is moving, does the image/background moves?

Do you use SNAP or Panorama. In my case I used Panorama on real hardware.

Regards

Hi Martin, here the background/view changes when I move the mouse. Using Panorama on real hardware

Jochen Schäfer

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 361
  • Karma: +29/-0
    • View Profile
Re: Minecraft
« Reply #26 on: April 09, 2024, 09:33:22 am »
Hi Jochen

Re "Register": The Button only tries to execute an URL, which on other platforms opens the default browser with the URL. I don't know, how to fix that. Perhaps somebody has done something similar and can tell me.



You need to read the os2.ini file to get default browser (and profile) data then use DosExecPgm to start browser with profile data and website url as parameter.

Happy to send you the code I used in USBcfg - it is in Pascal but that is not too different from c.


Regards

Pete
Thanks, I'd like to have your code. I can read Pascal ;-)
« Last Edit: April 09, 2024, 04:28:22 pm by Jochen Schäfer »

Jochen Schäfer

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 361
  • Karma: +29/-0
    • View Profile
Re: Minecraft
« Reply #27 on: April 09, 2024, 09:39:42 am »
Hi David

Getting around 10fps, and can move the view by moving the mouse. ...
I think I have your same experience, with the exception of moving with the mouse. How do you know it is moving, does the image/background moves?

Do you use SNAP or Panorama. In my case I used Panorama on real hardware.

Regards

Hi Martin, here the background/view changes when I move the mouse. Using Panorama on real hardware
The frames are displayed one after another. So it can take some time until all mouse movements are worked through and get displayed. Sorry, SoftGPU is really really slow.
You can get some more frames out of it, when you set the view distance in the options menus.
« Last Edit: April 09, 2024, 04:28:45 pm by Jochen Schäfer »

Pete

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1298
  • Karma: +9/-0
    • View Profile
Re: Minecraft
« Reply #28 on: April 09, 2024, 04:35:33 pm »
Hi Jochen

Sent you a PM with my code.

Hope it is of help.


Pete


Jochen Schäfer

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 361
  • Karma: +29/-0
    • View Profile
Re: Minecraft
« Reply #29 on: April 09, 2024, 06:10:26 pm »
Thanks a lot. I will look into it, and try to code something from your example.