Author Topic: Dooble releases, Qt5 builds  (Read 82266 times)

Tom

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 186
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: Dooble releases, Qt5 builds
« Reply #60 on: April 14, 2023, 12:11:25 am »
Hi Dave

Just tried downloading your latest Dooble but I get a message that the file is no longer available.
Any chance of a repost?

Regards

Pete

I could download without problem a few moments ago (had to press a blue "download" button in the centre of the screen)

Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4756
  • Karma: +97/-1
    • View Profile
Re: Dooble releases, Qt5 builds
« Reply #61 on: April 14, 2023, 01:25:07 am »
The links seem to be still working and shouldn't expire for a year. Do need to use Dooble to download

Pete

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1280
  • Karma: +9/-0
    • View Profile
Re: Dooble releases, Qt5 builds
« Reply #62 on: April 14, 2023, 02:28:43 am »
Hi Dave

Yes, was using your previous Dooble build to attempt to download.

Sorry, got the error wrong...

The problem is that the download does not happen, Dooble download page - attached as  Dooble_download.jpg - shows the download Canceled for some reason...

Any ideas?


Regards

Pete



Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4756
  • Karma: +97/-1
    • View Profile
Re: Dooble releases, Qt5 builds
« Reply #63 on: April 14, 2023, 02:47:13 am »
Perhaps a bug when trying to download to a directory, likely in Qt. Try letting it download to the default, %HOME%\desktop.
Hm, testing, Qt6 version of Dooble just stalled after trying about 4 times, each said stalled. Qt5 version of Dooble worked fine with the default, here W:/Home/Desktop. Possible needs to use / for a directory separator and it might even be case sensitive.
If you keep having problems, I can put a copy on Google Drive.
Edit: Looking at your screenshot, the PATH seems fine. You could temporally try a different profile.
« Last Edit: April 14, 2023, 02:49:12 am by Dave Yeo »

Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4756
  • Karma: +97/-1
    • View Profile
Re: Dooble releases, Qt5 builds
« Reply #64 on: April 14, 2023, 03:15:10 am »
Ok, tried downloading to a different directory, same result as you. See screenshot, first try to the default succeeded, second to a similar location as yours said canceled.
Leaves me wondering about opening an issue with Bitwise, dmik seems to have no time lately.

Heikki Kekki

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Dooble releases, Qt5 builds
« Reply #65 on: April 14, 2023, 08:27:05 am »
You can copy Download Location from Dooble Downloads. Seamonkey is able to download from direct url.

Mo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: Dooble releases, Qt5 builds
« Reply #66 on: April 14, 2023, 09:00:03 am »
On os2.org someone reported a similiar issue. Deleting .dooble folder solved this issue and download was possible.

Paul Smedley

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2086
  • Karma: +159/-0
    • View Profile
Re: Dooble releases, Qt5 builds
« Reply #67 on: April 14, 2023, 10:21:12 am »
On os2.org someone reported a similiar issue. Deleting .dooble folder solved this issue and download was possible.

Profiles certainly seem to be fragile - sqlite issues?

Cheers,

Paul

Pete

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1280
  • Karma: +9/-0
    • View Profile
Re: Dooble releases, Qt5 builds
« Reply #68 on: April 14, 2023, 11:53:18 am »
Hi Dave

Yes, downloading to %HOME%\desktop worked.


Regards

Pete

Andi B.

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 808
  • Karma: +11/-2
    • View Profile
Re: Dooble releases, Qt5 builds
« Reply #69 on: April 14, 2023, 01:29:59 pm »
Tried to click on the circle at the right to restart the download? It helped here in the past for numerous time. Though I've no clue why sometimes the download is canceled immediately.

Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4756
  • Karma: +97/-1
    • View Profile
Re: Dooble releases, Qt5 builds
« Reply #70 on: April 15, 2023, 02:25:45 am »
On os2.org someone reported a similiar issue. Deleting .dooble folder solved this issue and download was possible.

Profiles certainly seem to be fragile - sqlite issues?

Could be, have to be both the version that Qt5 uses as well as Qt6.
Playing with wal (write ahead logging, https://www.sqlite.org/wal.html, while things work, I get no wal files, do get shm files.
Code: [Select]
4-10-23  8:15a     4,907,008    124 a---  dooble_accepted_or_blocked_domains.db

 4-14-23  7:29a        32,768    124 a---  dooble_accepted_or_blocked_domains.db-shm
 3-05-23  9:32a         4,096    124 a---  dooble_certificate_exceptions.db
 4-14-23  7:29a        32,768    124 a---  dooble_certificate_exceptions.db-shm
 4-14-23  7:41a       114,688    124 a---  dooble_cookies.db
 4-14-23  7:41a        32,768    124 a---  dooble_cookies.db-shm

shm never worked for Mozilla as we were lacking the mmap support. We also had to get Ihle to add the wal support to sqlite for OS/2 when Mozilla started using it. That was before sqlite removed OS/2 support.
Thing is really how we're maintaining our fork by maintaining the old code isn't ideal. What should have been done was someone writing a  vfs for us. https://www.sqlite.org/vfs.html
As our wal support was added at a time when mmap shared memory wasn't available, perhaps it has introduced a bug now that the build process finds it.
I will note that sqlite seems fine here with wal turned on.
sh script to enable wal when run in .dooble,
Code: [Select]
ls *.db | while read filename;
  do sqlite3 $filename 'PRAGMA journal_mode=WAL;';
done;
change the WAL to delete in the PRAGMA line to turn it off.

Holger Schuett

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 97
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Dooble releases, Qt5 builds
« Reply #71 on: April 15, 2023, 02:06:48 pm »
Hi Dave,
thank you for the new release. No problems here with the download using your previous release.
But the new version crashes here just about when the browser is actually about to open.
I can click on the exe and the icon is displayed showing the usual information, but the dooble crashes.
I get the following trap:

______________________________________________________________________

 Exception Report - created 2023/04/15 13:57:55
______________________________________________________________________

 LIBC: Killed by SIGTRAP

 Hostname:         ARCAOS-6216D3C
 OS2/eCS Version:  2.45
 # of Processors:  2
 Physical Memory:  3062 mb
 Virt Addr Limit:  3072 mb
 Exceptq Version:  7.11.5-shl BETA8 (Jun  1 2020 18:37:02)

______________________________________________________________________

 Exception C000009F - Breakpoint
______________________________________________________________________

 Process:  D:\USR\BIN\DOOBLEP3.EXE (04/10/2023 16:50:16 3,043,633)
 PID:      42 (66)
 TID:      01 (1)
 Priority: 200

 Filename: D:\USR\LIB\QT5WEBC.DLL (09/25/2021 19:47:11 92,191,016)
 Address:  005B:12CA40C1 (0001:038B40C1)


Any idea concerning this? All previous versions of dooble work here without any similar problems.

Thanks

Holger

Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4756
  • Karma: +97/-1
    • View Profile
Re: Dooble releases, Qt5 builds
« Reply #72 on: April 15, 2023, 05:12:23 pm »
Hi Holger, not much changed but code does keep getting added to Dooble. I think these SIGTRAP's are caused by lack of resources. If you haven't marked the QT5 dll's to load high, you could try that. "highmem -c qt5*.dll" ran in @unixroot\usr\lib. Otherwise not sure.

Holger Schuett

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 97
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Dooble releases, Qt5 builds
« Reply #73 on: April 16, 2023, 08:26:08 am »
Hi Dave,
had marked the dlls to load high previosly. so this can't be the problem.  I tried on another laptop with ArcOS and there the new release works. Actually both installations are the same, but I will check once again.
Thank you for your reply


Holger

Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4756
  • Karma: +97/-1
    • View Profile
Re: Dooble releases, Qt5 builds
« Reply #74 on: April 16, 2023, 06:10:02 pm »
Hi Holger, have you tried with a fresh profile.With Dooble closed, move \Home\.dooble out of the way and then test.