Author Topic: Apache OpenOffice 4.1.1 RC3  (Read 33963 times)

Jan-Erik Lärka

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 7
  • -Receive: 15
  • Posts: 188
    • View Profile
Re: Apache OpenOffice 4.1.1 RC3
« Reply #75 on: December 02, 2014, 09:05:55 am »
Where do I change macro security level in Apache OpenOffice 4.1.1?
I know it's not possible "inside" OpenOffice", but should be possible in some configuration file or registry.

In 3.2 it was possible to add some xml code to *common.xcd". I wrote a rexx script that did (and does) it nicely, though only in 3.2 as it seem to have changed in 4.x?
I need to export multiple Charts as png images (every Friday night) with code I've written.

//Jan-Erik
« Last Edit: December 02, 2014, 11:45:49 am by Jan-Erik Lärka »

Jan-Erik Lärka

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 7
  • -Receive: 15
  • Posts: 188
    • View Profile
Re: Apache OpenOffice 4.1.1 RC3
« Reply #76 on: December 02, 2014, 12:46:06 pm »
Where do I change macro security level in Apache OpenOffice 4.1.1?
...
//Jan-Erik

Never mind, found it in another file :-)
I'll rewrite my script.
//Jan-Erik

Pete

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 35
  • Posts: 813
    • View Profile
Re: Apache OpenOffice 4.1.1 RC3
« Reply #77 on: December 05, 2014, 02:01:58 am »
Hi All

I was wrong - the problem with no colour output when printing from Writer is an ecups.drv/psprint.drv problem.

Alex Taylor has released an updated psprint.drv which seems to fix this problem - only had very limited testing here but it has worked fine so far. I guess Alex would appreciate as many people as possible testing it  http://www.altsan.org/os2/printing/psprint-test-141203.zip


Regards

Pete

Alex Taylor

  • Sr. Member
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 10
  • -Receive: 15
  • Posts: 263
    • View Profile
Re: Apache OpenOffice 4.1.1 RC3
« Reply #78 on: December 05, 2014, 12:27:50 pm »
Hi All

I was wrong - the problem with no colour output when printing from Writer is an ecups.drv/psprint.drv problem.

Alex Taylor has released an updated psprint.drv which seems to fix this problem - only had very limited testing here but it has worked fine so far. I guess Alex would appreciate as many people as possible testing it  http://www.altsan.org/os2/printing/psprint-test-141203.zip


Regards

Pete

Yes, indeed. Please note that, this being a quick test build, I didn't observe any proper release niceties like updating the README file or even the BLDLEVEL version (it still reports 30.904 but with a build date of 2014 Dec 3).

guzzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 15
  • Posts: 300
    • View Profile
Re: Apache OpenOffice 4.1.1 RC3
« Reply #79 on: December 05, 2014, 04:26:45 pm »
Hi All

I was wrong - the problem with no colour output when printing from Writer is an ecups.drv/psprint.drv problem.

Alex Taylor has released an updated psprint.drv which seems to fix this problem - only had very limited testing here but it has worked fine so far. I guess Alex would appreciate as many people as possible testing it  http://www.altsan.org/os2/printing/psprint-test-141203.zip


Regards

Pete

Yes, indeed. Please note that, this being a quick test build, I didn't observe any proper release niceties like updating the README file or even the BLDLEVEL version (it still reports 30.904 but with a build date of 2014 Dec 3).

It works for me. I have not been able to print colour from any program with the ecups driver since a reinstall of cups about a year ago. With psprint.drv I can print in colour again).
Thanks, Alex!

David McKenna

  • Full Member
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 8
  • -Receive: 9
  • Posts: 207
    • View Profile
Re: Apache OpenOffice 4.1.1 RC3
« Reply #80 on: December 06, 2014, 04:21:52 pm »
 Thanks, Alex!.... it works here too.

Jan-Erik Lärka

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 7
  • -Receive: 15
  • Posts: 188
    • View Profile
Re: Apache OpenOffice 4.1.1 RC3
« Reply #81 on: December 10, 2014, 04:17:42 pm »
My main basic macro update all tabs, data pilotes and add conditional formatting as expected.
The other Basic macro can't export the charts as png-images (but on other platforms).
What should I do?

Regards,
//Jan-Erik




Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 10
  • -Receive: 144
  • Posts: 2064
    • View Profile
Re: Apache OpenOffice 4.1.1 RC3
« Reply #82 on: December 11, 2014, 05:56:37 am »
Possibly you need libpng (and its dependency zlib) installed.

Jan-Erik Lärka

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 7
  • -Receive: 15
  • Posts: 188
    • View Profile
Re: Apache OpenOffice 4.1.1 RC3
« Reply #83 on: December 11, 2014, 12:49:55 pm »
Possibly you need libpng (and its dependency zlib) installed.

Wohoo!
yum install libpng  :D
Thank you Dave!

Noticed one small thing on a printout however.
Spreadsheet, page 2,  printout with header show ¤%&/()=#=../¤ (Odd characters), page 1 ok.

Your OpenOffice 4.1.1 is stable and fast.

//Jan-Erik Lärka

Alex Taylor

  • Sr. Member
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 10
  • -Receive: 15
  • Posts: 263
    • View Profile
Re: Apache OpenOffice 4.1.1 RC3
« Reply #84 on: January 22, 2015, 03:36:57 am »
I've updated PSPRINT again and I'd like to release it generally.  I'd appreciate some testing first.
http://www.altsan.org/os2/printing/psprint-30_905.zip

This is pretty close to the previous build but I've added a new checkbox to job properties which allows forcing greyscale for printers using ColorModel (it won't appear for other types of printer).  This should not really be necessary unless you're printing to file, but Pete reported not getting greyscale output at all with the last build.  Maybe an odd CUPS issue.

Doug Bissett

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 45
  • Posts: 1208
    • View Profile
Re: Apache OpenOffice 4.1.1 RC3
« Reply #85 on: January 23, 2015, 07:01:50 pm »
Quote
I've updated PSPRINT again and I'd like to release it generally.  I'd appreciate some testing first.
http://www.altsan.org/os2/printing/psprint-30_905.zip

I decided to try this. It seems to work in some cases, although something goes wrong if I select Greyscale in AOO4 (I haven't trird to analyze that, yet). More importantly, If I try to start Lotus Approach, Approach crashes. I have a process dump, that shows this:
Code: [Select]
                        TRAP SCREEN INFORMATION


------------------------------------------------------------
Trap screen 1 found at address #70:989c
This screen is most likely related to a previous trap.

P1=XXXXXXXX  P2=XXXXXXXX  P3=XXXXXXXX  P4=XXXXXXXX   
CS:EIP=ffef:0000e411  CSACC=00df  CSLIM=0000ffff
SS:ESP=1da7:03b4efb4  SSACC=****  SSLIM=********
EBP=03b20fe8  FLG=00010282
EAX=00000000  EBX=0000efc0  ECX=00000007  EDX=00000020
ESI=03b20ff4  EDI=299a0000   
DS=0053  DSACC=d0f3  DSLIM=5fffffff   
ES=0053  ESACC=d0f3  ESLIM=5fffffff   
FS=150b  FSACC=00f3  FSLIM=00000030
GS=0000  GSACC=****  GSLIM=*******
 
No Symbols Found
#

------------------------------------------------------------
Trap screen 2 found at address #70:9c84

EAX=00000000  EBX=0000efc0  ECX=00000007  EDX=00000020
ESI=03b20ff4  EDI=299a0000   
DS=0053  DSACC=d0f3  DSLIM=5fffffff   
ES=0053  ESACC=d0f3  ESLIM=5fffffff   
FS=150b  FSACC=00f3  FSLIM=00000030
GS=0000  GSACC=****  GSLIM=********
CS:EIP=ffef:0000e411  CSACC=00df  CSLIM=0000ffff
SS:ESP=1da7:03b4efb4  SSACC=****  SSLIM=********
EBP=03b20fe8  FLG=0001028

ASCII found at #70:9c84-12 is 00000000 (Exception Code?)
00000000:  Unknown error code in 3175 trap info:

ASCII found at #70:9c84-9 is 00000000. (Linear Address?)

ASCII found after trap screen: (Module name Object:Offset?)
PSPRINT.DRV 0001:0001a993
 
No Symbols Found

 
#

I am using CUPS 1.4.8, because I still can't get CUPS 2.0.0 to work.

Pete

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 35
  • Posts: 813
    • View Profile
Re: Apache OpenOffice 4.1.1 RC3
« Reply #86 on: January 24, 2015, 02:47:47 am »
Hi Alex

On testing psprint-30_905 I found RGB Color setting prints in Color, Greyscale setting prints in Color, Pre-convert to greyscale prints Greyscale.

Looks like psprint-30_905 resolves the problem here.


Regards

Pete

Alex Taylor

  • Sr. Member
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 10
  • -Receive: 15
  • Posts: 263
    • View Profile
Re: Apache OpenOffice 4.1.1 RC3
« Reply #87 on: January 24, 2015, 11:38:27 am »
Thanks, Pete.

Doug, did you have PSPRINT installed before (and not get this crash)?  If so, what build? And are you using any printer objects with it that use imported PPD files?

Crashes of this nature often indicate something wrong with an imported PPD driver.

Doug Bissett

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 45
  • Posts: 1208
    • View Profile
Re: Apache OpenOffice 4.1.1 RC3
« Reply #88 on: January 24, 2015, 08:53:22 pm »
Quote
Doug, did you have PSPRINT installed before (and not get this crash)?  If so, what build? And are you using any printer objects with it that use imported PPD files?

I had psprint-30_904.zip installed, but I don't think I ever opened Lotus Approach when it was installed (only a few days). Before that I had the default (hpecups, I think) from CUPS 1.4.8, and it was fine.

I have no idea if it uses an imported PPD file. I know that I didn't do it, so I suspect not.

I seem to recall having similar problems, with Lotus programs, when playing with printer drivers, years ago, but I don't remember the details.