Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Pete

Pages: 1 ... 84 85 [86] 87
1276
Article Discussions / Re: eComStation 2.2 Beta First Impressions
« on: March 26, 2013, 08:33:12 pm »
Hi Roderick

The page you refer to is "Next" not "Previous" therefore it is necessary to complete the UNIXROOT field even though it is unwanted and unneeded.

As regards installation: needs a little bit of work I think.

1] DOS was deselected but there is a populated \os2\mdos directory and DOS drivers loaded at boot.

2] JAVA was deselected but I discovered that java11 gets installed anyway in \os2\java\java11

3] The correct NIC was detected and preselected during installation but the system has no connectivity after installation
This may be due to the use of a genmac driver listed as UNTESTED in the genmac help but as the help does not give any useful details about installation - the Manual installation page basically says "run the WPI file" - I cannot check config.sys entries. I can, however, point you to a driver that works fine with this nic Marvel 88e8056 http://hobbes.nmsu.edu/download/pub/os2/system/drivers/network/m88e8056.zip

4] What happened to the options to "use pretty clock" and the good search tool pmseek.exe - did I miss them somewhere?

This 1 is my fault: I accidentally installed the "enhanced file dialog" thingy. How do I get rid of that and reinstate the old file open/save dialog?


Regards

Pete

1277
Article Discussions / Re: eComStation 2.2 Beta First Impressions
« on: March 26, 2013, 03:21:49 pm »
Hi Roderick

I'll give that a try.

No, I do not want any software installed by yum/rpm - or yum/rpm installed. I already have the apps you mention, plus more, installed without the benefit of yum/rpm to a non-boot drive.

I'll simply take a WPS2REXX backup of my ecS2.1 Desktop, modify the cmd files generated by the backup and run only the cmd files required to create application/folder Desktop icons on my ecS2.2 Desktop.

It is a fairly simple way of "migrating" a working Desktop to a different drive.


Regards

Pete



1278
Article Discussions / Re: eComStation 2.2 Beta First Impressions
« on: March 26, 2013, 01:29:57 am »
Hi All

I would love to give my first impressions but install failed to continue when I refused to complete a "Base path..." (UNIXROOT) entryfield.

I do not want the software and therefore do not need a UNIXROOT value.

I have reported this as a bug and hope that it will be fixed for the GA.

I do realise that I could have completed that field and then taken care to make sure that none of the software relying on UNIXROOT got selected for installation but I do not think install should stop there simply because the install routine is programmed to expect an entry.

I think the installer should recognise the empty path and *not* offer for installation any software relying on that path.


Regards

Pete

1279
Article Discussions / Re: eComStation 2.2 Beta First Impressions
« on: March 25, 2013, 08:50:54 pm »
Hi Stanislav

If you post details of your hardware (mainboard chipset, lan, audio, video) there is a chance that you will get responses telling you what works - and what does not.

As far as I am aware we do not have USB3 or SATA3 support.
There is a good chance that audio will work with the uniaud driver and video with the Panorama driver (VESA mode); lan could be a problem, you may have to get a supported lan card to put in a PCI slot.


Regards

Pete

1280
General Discussion / Re: osFree Website
« on: March 25, 2013, 12:26:29 am »
Hi All

The forum link works for me but both other links result in:-

DokuWiki Setup Error

The datadir ('pages') at /var/www/doku/data/pages is not found, isn't accessible or writable. You should check your config and permission settings. Or maybe you want to run the installer?


I decide against running an unknown installer...


Regards

Pete

1281
Applications / Re: DOSBox MPU401 support
« on: February 27, 2013, 12:54:51 am »
Hi Daniel

Maybe a look through the dosbox wiki will be of help http://www.dosbox.com/wiki/Main_Page and http://www.dosbox.com/wiki/Sound

If not asking in the forum may get an answer http://vogons.zetafleet.com/index.php?c=7


Regards

Pete

1282
Applications / Re: VisPro C++
« on: February 25, 2013, 01:55:02 am »
Hi All


I don't have - or plan to have - VisProC++ so pardon the possibly silly questions  :-)


Is there a setup/install application?

If "Yes" does it ask to modify config.sys?

If "Yes" - Did you let it?

If "Yes" have you rebooted?


I'm guessing that the software install should add some items to Path, LibPath and maybe Help. As it looks like library files are not found are they missing or does LibPath not show the path to those libraries?


Regards

Pete

1283
Applications / Re: Whatever happened to...
« on: February 21, 2013, 11:03:47 pm »
Hi Doug

OO3 does not work with IFE260 at all here - never gets onscreen. Checking the readme.1st file I found this:-

- Innotek Font Engine is required to run OpenOffice.org 3.2 for
  eComStation and OS/2. (Available by default in eComStation)
  You can download it from the following location:
  http://download.innotek.de/ft2lib/InnoTek_FT2LIB_240_Release1.exe


That seems to indicate OO3 is built to use IFE 2.40

As you say IFE2.60 is better but can cause more hangs/crashes in my experience - which may be different to yours.

I use iFE 2.40 and have added pmshell.exe to the Applications - as well as deleting all mention of Mozilla apps - and find that the Desktops on 3 systems here all look much better with regard to font display. The only real moan I have is that long folder/application names do not fit on the dropdown menus eg click eCS button (on eComCentre) and here "File and Print Client Resource Browser" has the 's' overwritten by the right arrow head and half the 'e' is missing - as is the final 'r'.

I have also added ar5os2.exe to the IFE 2.40 applications and use ar5os2.exe as the "windows runtime" for OO1.1.5 for Windows. Font display in both OO1.1.5 applications and Acrobat Reader V5.1 is much improved and so far - touch wood (touches head ;-)  - no hangs/crashes.

Using IFE 2.60 with the above applications my system did suffer the odd hang/crash from time to time. I guess that is because 2.60 is a beta version... Would have been nice if it had got past beta before development stopped  :-(


Regards

Pete







1284
Applications / Re: Whatever happened to...
« on: February 20, 2013, 08:25:10 pm »
Hi

Too bad to hear Pete. I have followed your long term problems with OO on news.ecomstation.com, but have never experienced them myself. On the contrary OO has proven to be quite reliable here at my end.


Thanks for your sympathies Melf.

What makes my (and others) problems with OO3 so frustrating is simply that so many other people have no problems with OO3 reliability/crashing. Even more annoying is that at the moment the Mrs is sitting at her pc - next to me - and running OO3 with no problems. She is actually designing some business cards which is 1 of those things that causes OO3 to simply disappear (as in exit) without any warning, error message or error log when I try it on my system!

Rodericks post leaves me wondering if loading DLLs into high memory will overcome those problems. I can only hope it does and offer my services as a tester - if a build of OO3 works properly on my system it will probably work on anything  ;-)

However, I seem to recall that I supplied details of memory use (obtained using Thesus) which showed plenty of free shared memory space so I'm not over hopeful this will cure the problems. OTOH: I'm not that familiar with Thesus so may have misunderstood the ouput.

I do agree that Wordpro was a good package and have no doubt that it can still work well - Ben seems to have the answer to making current format docs available for use in Wordpro. It would certainly be a lot more convenient if Wordpro had the necessary filters though.

As regards font antialias: I suspect the Innotek Font Engine may have a use there. You would need to add Wordpro to the applications supported by the Font Engine in the Registry - see the Font Engine readme file for details.


Regards

Pete

1285
Applications / Re: Whatever happened to...
« on: February 20, 2013, 02:02:16 pm »
Hi All

I'm sure I've seen a post somewhere stating that OO3.4.0 will be included in eCS2.2

I have also had an email response from Mensys stating that the problems I've seen with previous OO3 releases have not been resolved so that ends my interest in that "office" package -  OO3 to date has been totally unreliable and crashes whenever I try to do anything useful with it.

If/When OO3 becomes useable I may reconsider my decision to not bother renewing my eCS Subscription.

For most of my simple needs OO115 running using ar5os2.exe still works well enough - and if I do need to open a later format document I have to boot WindowsXP in VirtualPC  where OO3.4.1 runs fine.

So frustrating having to boot a virtual machine simply to use a current "office" package...


Regards

Pete



1286
Off Topic discussions / Re: Miniature Airport
« on: February 11, 2013, 10:28:41 pm »
Hi Tom

I'm glad my youngsters did not spot this a few years ago when they got into train sets - I don't think their mum would have appreciated aircraft taking off in the lounge  ;-)

Regards

Pete

1287
General Discussion / Re: Is Hobbes down for you?
« on: February 06, 2013, 02:14:17 am »
Hi Ben

Sorry I misunderstood the problem - mainly because I could get the main page without any problem but trying any of the links eg /pub/os2 returned the error message you posted.

Regards

Pete

1288
General Discussion / Re: Is Hobbes down for you?
« on: February 05, 2013, 04:57:13 pm »
Hi Ben

WRT hobbes email check the bottom of the "Welcome to Hobbes" page - http://hobbes.nmsu.edu/ - and you will see email contact details there.


Regards

Pete

1289
General Discussion / Re: Is Hobbes down for you?
« on: February 04, 2013, 09:00:46 pm »
Hi Ben

Yes, looks like a problem with hobbes...

Have you sent an email to let them know?


Regards

Pete

1290
Applications / Re: Qpdf
« on: January 27, 2013, 10:22:41 pm »
Hi All

Having updated cups to the very latest I can now print from qpdf - once. Any attempt to print another document fails - nothing happens.

In order to try and see what the problem is I attempted to start my browser. No go, Seamonkey will not start with any established Profiles or with the Profile Manager.

I closed qpdf and retried Seamonkey - which started without problems.

So, qpdf can print once and does not allow Seamonkey to start while qpdf is running. No problem starting qpdf with Seamonkey already running though.

I had a look at my cups log to see what had gone wrong with my 3 printing attempts (after the successul print). The answers are:-

/cups/lib/cups/filter/pstoraster failed"
/cups/lib/cups/filter/pstoraster failed"
"/cups/lib/cups/filter/pdftops.exe failed"

Obviously qpdf needs a bit more work but looks promising.

Regards

Pete



Pages: 1 ... 84 85 [86] 87