Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Jean-Yves

Pages: 1 [2] 3 4 ... 6
16
Just out of interest, should I be concerned that although yum appears to have installed all 21 git packages it said it would, it finished with an error:

Rpmdb checksum is invalid: dCDPT(pkg checksums) ?

When I try to clone a repo from gitlab, I get:

error: cannot run ssh: No such file or directory
fatal: unable to fork


I am not sure whether the two are related or whether I do need an ssh implementation installed separately.

17
Thanks Dave, will do.

18
Actually I might nit need ssh. I thought I'd need it to generate the keys but I can do that on the host and move them over I believe.

19
Hi,

A couple of questions:

1) for an ArcaOS installation in VirtualBox (64-bit OS X host), which git-all package should I use - there seem to be several with very similar version numbers.

2) I need to set up ssh so that I can create keys to communicate with my gitlab repos. However, unlike with Linux and OS X where ssh is baked in, I am not sure how to set this up under ArcaOS? I'd also be very grateful for any advice on what are the best client tools currently available. 

Many thanks.  :)


Thanks

20
Applications / Re: ArcaOS 5.0 on VirtualBox
« on: May 21, 2017, 03:46:53 pm »
@Doug - that was it!  I switched the mastervolume to 100 in MMPM2.ini and I have sound with SoundBlaster16 Guest and SoundBlaster16 non-PNP.

The sound is still very quiet though. Can you recall what other setting needed tweaking?

UPDATE: it works for new installations. When I tried switching my existing installatation to use SB16 using MINSTALL it did not work.

UPDATE 2: Actually, correction, it works for a clean install using SB16 for both Guest and installer, only AFTER a) changing the MMOS2.INI mastervlume value from 50 to 100, AND AFTER re-installing the SB16 drivers from the SB16 folder on the CD using MINSTALL.  I've done this twice now to test and it worked both times. 

Thanks to everyone who helped.

21
Applications / Re: ArcaOS 5.0 on VirtualBox
« on: May 20, 2017, 09:36:16 pm »
There goes my theory!  :P

22
Applications / Re: ArcaOS 5.0 on VirtualBox
« on: May 20, 2017, 04:13:04 pm »
Thanks Sigurd. That's exactly the line I had after running the minstall command on the drivers from the ISO. But no sound to be heard. No errors either, for that matter.

I think t must be the combination of VBox for Mac + ArcaOS that is the issue, as I think nyao is also on a Mac?

Like him, I have no problem with audio under eCS (1.2R in my case) and VBox for Mac. 

I have raised a ticket with Arca Noae: https://mantis.arcanoae.com/view.php?id=1075

23
Applications / Re: ArcaOS 5.0 on VirtualBox
« on: May 19, 2017, 04:27:18 pm »
Yes, I pressed 1 followed by enter.

The driver was installed, I could see the entry in Config.sys. Just, no sound.

24
Applications / Re: ArcaOS 5.0 on VirtualBox
« on: May 19, 2017, 04:05:11 pm »
I think that it may be a Mac specific issue. I just created a fresh VM and selected SB16 on the guest settings and SB16 non PnP in the installer. No sound.

Should I raise a bug report do you think?

25
Applications / ArcaOS - Dell Inspiron 1300
« on: May 19, 2017, 03:36:30 pm »
Hi,

Having almost managed to get ArcaOS working completely on VirtualBox, I now have almost got it working on real hardware. So close...

Has anyone managed to get the Broadcom BCM4401 driver working with ArcaOS?  I just installed on an old Dell Inspiron 1300 and everything appears to work bar the networking.



I tried plugging it in straight into the back of the router, but no joy.   Any thoughts on how to proceed would be welcome. Thanks.

26
Applications / Re: ArcaOS 5.0 on VirtualBox
« on: May 19, 2017, 03:24:36 pm »
Didn't work for me, went back to having no sound. I installed the driver using the control.src and set the SB16 device as mentioned, but... silence.

I am going to try a fresh reinstall later today.  Meanwhile, I have different problems on real hardware...  :'(


27
Applications / Re: ArcaOS 5.0 on VirtualBox
« on: May 19, 2017, 01:07:11 pm »
Simply use SoundBlaster 16 (NOT PnP) with:
A220 I5 D1 H5

Hi Andreas - how do I change this post-installation?  Sorry, it's been so long since I used OS/2 regularly that I have forgotten how to do certain things, such as changing drivers.   Do I just change the DEVICE directive in config.sys to the above values?  Or do I need to install the driver from the ArcaOS CD somehow?

28
Applications / Re: Share your ArcaOS screenshots
« on: May 19, 2017, 01:04:54 pm »
Re: Links game - As Dave says, I'm afraid not - I bought it way back when OS/2 software was still available to find relatively easily.

29
Applications / Re: ArcaOS 5.0 on VirtualBox
« on: May 19, 2017, 10:37:42 am »
Thank you for the info Martin.

On Macs, the VirtualBox 5.1.22 audio options are:

  • Null Audio driver
  • Core Audio

Obviously, I have chosen Core Audio

The Sound Cards are:
  • Intel Audio HD
  • ICH AC97
  • SoundBlaster 16

I have installed the Uniaud drivers from the netlabs site as per the instructions in the wiki page you linked to (v20170403).

I then switched to Intel Audio HD in the guest settings. No joy.

However, I then switched to the ICH AC97 sound card and I have sound. But the sound is slightly stuttering - I'm not sure if that is a known bug or something specific to my system.  I wonder whether it could it be due to the fact that I picked SoundBlaster16 PnP in the ArcaOS installer initially and there is some fragment of that left in my config.sys that is causing a problem.

Still, progress! Many thanks :)




30
Applications / Re: Share your ArcaOS screenshots
« on: May 18, 2017, 05:51:28 pm »
My desktop, using an old OS X image which I rather like. (Running in VirtualBox on OS X 10.11)




Pages: 1 [2] 3 4 ... 6