Recent Posts

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Hardware / Re: Displayport?
« Last post by Neil Waldhauer on August 07, 2022, 03:27:49 pm »
I have a machine with Display port. The difference in sharpness at 1920 x 1200 is striking compared to Display port through a good Startek DisplayPort to VGA adapter. I'm overdue for an upgrade. HDMI seems to be the best option, but the world seems to be moving to USBc for video.
32
Programming / Re: SIO, SIO2K
« Last post by Neil Waldhauer on August 07, 2022, 03:24:05 pm »
Even the IBM drivers work with current PCI serial cards.

What would be nice is serial support to work with PCIe cards. An active developer could get it done.

USB serial support is pretty good, so we do not really lack for solutions.
33
Multimedia / Re: Updated Uniaud32 build
« Last post by Sigurd Fastenrath on August 07, 2022, 02:41:58 pm »
Hi Paul,

the same here with the b version on my Thinkpad X250:

Perfect Systemsound
Perfect PM123 Version 1.43
Perfect VLC Version 3.0.16 (Audio Setting: K Audio Interface; DART)
Perfect WINOS2 with the Universal WINOS2 Audio Driver

Thank you very much, superb!

And yes, for me it does sound better than with previous versions!

Thank You!!

Sigurd
34
Networking / Re: WIFI on Dell Latitude D610
« Last post by Tom on August 07, 2022, 02:12:12 pm »
Can you post the content of protocol.ini (to be found in \ibmcom) in both cases?
35
Networking / WIFI on Dell Latitude D610
« Last post by Vanzeveren Fran├žois on August 07, 2022, 01:36:21 pm »
Hello everyone,
I am trying to rehabilitate two old computers with ArcaOS 5.0.7: a Compaq Evo n800c and a Dell Latitude D610.
When installing on the Dell, the installer only detected the wired network adaptator (BROADCOM BCM57xx(x) / BCM590x), but not the wireless one. At the time of installation, I did not know which wireless adapter the Dell had.
After installation, I looked for the wireless adaptator model to find out that it is an Intel 2200 WLAN. I therefore installed the GenMac Wrapper Intel 2200 WLAN  [8086/4220]. At boot, ArcaOS now does detect the hardware... but I am unable to activate it, scan for connection, etc... All the XWLAN widget items/functions are greyed out. Also, when the GenMac driver is installed, I lose also my wired connection. I have to uninstall the GenMac wrapper to retreive the connection through ethernet.
If s.o. could help, it would be much appreciated.
Regards

Fran├žois
36
Multimedia / Re: Updated Uniaud32 build
« Last post by Paul Smedley on August 07, 2022, 08:09:01 am »
Hey Dave,
  I went straight for the 20220807b version and it seems to work fine - system sounds, Youtube, PM123, double click an MP3 in the WPS all work great - thanks again! And I agree with Dariusz - the sound seems to be enhanced somehow...

Great to hear! Interesting that the sound 'sounds' better - although I guess that's the point of keeping the code up to date (as far as practicable) with linux :)

Cheers,

Paul
37
Multimedia / Re: Updated Uniaud32 build
« Last post by David McKenna on August 07, 2022, 05:14:59 am »
Hey Paul,

  I went straight for the 20220807b version and it seems to work fine - system sounds, Youtube, PM123, double click an MP3 in the WPS all work great - thanks again! And I agree with Dariusz - the sound seems to be enhanced somehow...

Regards,
38
Multimedia / Re: Updated Uniaud32 build
« Last post by Paul Smedley on August 07, 2022, 03:24:06 am »
https://smedley.id.au/tmp/uniaud32-linux-5.15.59-20220807b.zip hacks around the issues causing traps with non-HDA hardware (tested with AC97 on Virtualbox).
39
Programming / Re: SIO, SIO2K
« Last post by fusion on August 07, 2022, 02:34:36 am »
There is currently a fellow on Fidonet stating he is in talks with Ray Gwinn to get the source code, and intends to keep it closed source. Does anyone still have contact with him? Would be sad to see it further hidden away, if only just as another good example of OS/2 driver development.
40
Multimedia / Re: Updated Uniaud32 build
« Last post by Paul Smedley on August 07, 2022, 01:50:16 am »
5.15.20 - alsa.log looks OK in Virtualbox - I'm not getting sound, but that's not unusual here when virtualised...
https://smedley.id.au/tmp/uniaud32-linux-5.15.20-20220807.zip

NB: non-HDA hardware will probably still trap with this build - will try investigate that today.

5.15.40 shows the same issue as 5.15.59. Some tweaks appear to resolve the issue...

https://smedley.id.au/tmp/uniaud32-linux-5.15.59-20220807.zip
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10