Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - mauro

Pages: [1] 2
1
Mail-News / tip for running Seamonkey Email window standalone
« on: June 03, 2022, 06:10:09 pm »
Hi, believe many of you already know this feature, I discovered it myself and find somehow useful to be shared here.
There's a way to open a Seamonkey email instance window directly like a standalone email client with no need to begin from the browser window.
Running the command
seamonkey -mail
from inside the seamonkey working directory will do the job.
At this point I can set a .cmd script file containing such command to be executed with a mouse doubleclick.
And, of course, creating its shadow copy on the desktop and choosing the proper icon for it, will provide an immediate application handling, separating email from the browser one, both available when wanted.

2
Internet / Seamonkey dependencies installation p4 specific
« on: May 30, 2022, 07:30:53 pm »
Hi, hope all of you are going well.
I've began to install Seamonkey Dave's latest version (pentium4) on my vm machines.
Everything is going well, want to tell this first of all  :).
Till now I succeeded, but must go on with others, the situation is that all of the package dependencies already present are in the original installation mode i686 platform.  If I give the suggested command:

yum install libstdc++6 nspr nss libicu pixman cairo pango fontconfig freetype libkai libvpx libjpeg-turbo libpng zlib bzip2 hunspell libcx

the task goes in error probably because recently the preferred ANPM platform has been setted into pentium 4 and that yum install command does not automatically replace the existing  i686 package.
If I transform one-by-one from i686 to pentium4 on ANPM panel, it goes well and at the end Seamonkey works.  But it takes time.  Could anyone please suggest a corrispondent command line to state that those packages need to be replaced by their pentium 4 versions?

Thank you

3
Internet / simple browser does not handle URL by domain name
« on: May 15, 2022, 07:12:08 pm »
This is just happening to my installed QT5 Simple Browser. In same system I can run meantime both Firefox 45.9 and Dooble not having issue in this. If I put a valid IP address in simple browser, it opens the page; but "Page not found" if I put the URL string.
Simple browser has not settings to look for any change attempt.

4
Internet / Dooble Browser rendering - missing characters
« on: May 08, 2022, 01:25:32 pm »
hi all, can someone tell why both Dooble and Simple Browser miss some character when displaying the page, see for example the main page of La Repubblica (attached image) where only four characters of the paper headname are visible ?
Thank you

5
Applications / anpm - yum permission denied ?
« on: April 27, 2022, 09:24:41 pm »
Sorry, How can I fix this ? (see error message image).
First time it happens, cannot update LIBC p4
Tks

6
Applications / is ANPM working today ?
« on: March 30, 2022, 10:18:29 am »
My ANPM get locked as windows appears, this is happening on two different virtualbox virtual machines I'm testing (WARP 4.52)

7
Setup & Installation / OS2 Warp 4.52 "vdi2hardware" result
« on: June 06, 2021, 01:00:09 pm »
Hi all, I believe the following experience could be of any interest in this forum for those ones that can go deeper due to their excellent system knowledge rather than me, an average user with peaks of curiosity sometimes -helped a lot here to realize some configuration tasks-
I've seen this videotutorial for converting Virtualbox vdi machines into real hardware installed systems.

https://www.youtube.com/watch?v=60Nv1zPVzjc

and have applied the procedure on my 20 Gb size OS2 Warp 4.52 vdi machine hosted on Windows, so have converted it in an .img file which have then burned in a USB3 pendrive 64 Gb.
After this, I have plugged the USB pendrive on an eeepc netbook Asus T101MT -year 2010 hardware with LEGACY BIOS- for booting.  In the image you can see how it went.
Also tried to boot same USB pendrive from my HP 15 serie laptop -year 2017 hardware with UEFI+LEGACY BIOS-, same result with one beep sound alert at the ending message: hardware conflict?

This is not too bad for me, at least the converting method seems to have done the job; the OS2 Warp installation has been placed inside that USB volume and started the boot sequence. A little bit better than the case of "no bootable OS found in this volume" message, if the conversion had not worked at all.
Pheraps some of you already know what prevented OS2 Warp to boot in this case.
My two cents guess is : unrecoverable real hardware issues with such OS2 Warp installation having all peripherals interfaced by Virtualbox filters.  Maybe config.sys has the wrong entries for the hardware items on the netbook.

Then I made the "reverse-proof" test : had booted that USB volume from inside a separate Virtualbox session, and it works.  It is the OS2 installed system at the state of its first Virtualbox boot, missing the next improvements I made (Guest Additions and other configurations + software + utilities).  Means that the .vdi machine selected for the conversion was the one keeping the original state, but it seemed to me the only valid .vdi file I could choose.
Thank you

8
Applications / [SOLVED] highmem.exe can't load xul.dll
« on: February 15, 2021, 09:11:47 am »
Hi all, in order to solve my old issue that prevents running Firefox and another application meantime like Staroffice (maybe also happens with other ones), understanding that is a high memory handling issue mainly belonging to Firefox, I read that loading xul.dll in high memory by highmem.exe with the following OS2 command should be the the solution :

highmem.exe -c xul.dll

but the answer is

Error: "xul.dll" cannot be opened, rc=110.

Do you already have the knowledge on how to solve it?
Thank you

9
Web applications / clipgrab
« on: February 02, 2021, 11:57:12 pm »
Good evening, I've just downloaded/installed ClipGrab 3.7.2  by his rpm package (ANPM).
It starts, but after pasted a youtube video link in the field for downloading, it warns that link is not a valid one for video contents.
Has it maybe become obsolete due to a Youtube platform update against video grabbing?
Thank you

10
Multimedia / again on Uniaud
« on: December 20, 2020, 09:31:07 am »
Hi all, nice to meet you again after some silence period  :-X .
OS2 Warp 4.52 usage (VirtualBox guest machine), I've tried to solve the no-audio issue in Youtube video played in Firefox 45.9.  Have been suggested here in another thread to install Uniaud drivers, and PMUnimix after that.
So, downloaded  ftp://ftp.netlabs.org/pub/uniaud/Uniaud-20200506.exe  and execute the file, Warpin dialogue windows begins with "no Uniaud Installation found" to proceed for a fresh one, confirm everything and at the end the installation is given as successful, advicing to reboot for running the modified config.sys. As rebooted I then run a PMUniMix.EXE but it does nothing, it only shows its property panel.  Running it under OS2 Command, the answer is "Uniaud.exe file not found".
Therefore I went to look for the uniaud files path stated in the Warpin installation panel, given as deployed in MMOS2.  But checking that folder, none of the Uniaud files is there.  In fact if I try to re-run Uniaud-20200506.exe , Warpin tells "no Uniaud Installation found" and goes again for a fresh installation not changing the situation after it .
Do you see a reason for this behaviour ?
My target is only to obtain audio from Youtube videos, as the default audio system works well in video play both with VLC and SMplayer.
Thank you in advance for your attention

11
Applications / Logical Volume Manager GUI not starting
« on: April 21, 2020, 06:53:46 pm »
Hi all, after sometime not having the need to open the LVM by its program icon (in the System Setup folder), today i wanted to have a look on it, but it did not start in WPS.
Then tried in the OS2 command prompt and found:
[C:\]lvmgui
JAVAI.dll not found via JAVA_HOME=C:\APPS\OpenJDK\, so setting JA
11\BIN\..
Unable to initialize threads: cannot find class java/lang/Thread

Said that  from last time I had run it successfully, I meantime installed OpenJDK, now reading the command answer for what is specifically missing, I simply copied JAVAI.ddl from the old JAVA11\BIN directory to the C:\APPS\OpenJDK\ one, but the answer is still same not finding that dll.

Do you have suggestions on how to recover the situation?
Thank you much

12
Multimedia / audio volume gadget on the side bar
« on: February 20, 2020, 07:28:21 am »
can someone tell me how can I make it appear (image below) ?  My sidebar hasn't it.
OS2 Warp 4.52 on Virtualbox
Thank you

13
Applications / Odin on Warp 4.52 virtualbox
« on: January 10, 2020, 03:47:58 pm »
Hi all, I've installed Odin 0.9 and all packages called "Odin" in ANPM  (netlabs repository) and I think all went well, no issues, no error and a folder "Odin" appeared un the desktop.
But I cannot run a win32 installer, just tried Paint Shop Pro 7 which was an XP (win32) version , and I get the message "cannot find file: check to ensure the path and filename are correct".
Maybe I missed something.  I've also installed XWorkplace and XSystray

14
Applications / program locked and cannot terminate its execution
« on: January 04, 2020, 09:10:27 pm »
Hi all, I've have had the bad idea to try to directly open an avi file which then could not be handled by the default media player.
This locks the player window and file status as opened. Nothing can close it. I run TOP but I cannot see this task name to terminate.
I run the windows list (ctrl-esc) and by context menu select "close" to the corrisponding task running, but it remains opened. After some time a message asks me if I want to terminate that program, of course I do, and soon click ENTER to confirm it, but everything remains there.
And at forced reboot of the virtualbox machine (Warp 4.52) the situation is still there as before.
Can you give me a suggestion to solve?
Thank you

15
Storage / changing USB volume letter
« on: June 18, 2019, 02:49:01 pm »
Hi, I've made an USB stick detectable-handlable on OS2 W 4.52 (Virtualbox guest machine) with DFsee following the precious instructions received here.
Now I realized that the choosen drive letter (G) conflicts with the Shared Folder drive wich is G as well.  When plugged in, the USB volume functionality hangs after being automatically shifted to H letter, it remains locked and often make OS2 WPS not responding as well, so a letter change to a still unassigned drive letter appears to be the solution.
Can you suggest a way to just re-assign the USB volume letter avoiding the whole volume creation process in DFsee, that would wipe all data in it ?
Thank you

Pages: [1] 2