Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - roberto

Pages: [1] 2 3
1
Setup & Installation / A question of fonts
« on: June 13, 2021, 08:53:11 pm »
1- if I select the font MARKSYM it does not show me anything, I came to think that I had damaged inis, but I installed a new system and it did not show anything either. It's correct like this?

2 - how can I install a ttf font. I have tried drag and drop and it tells me that it is installed. But I'm not sure if I got it right. In the name it gives me the character of the Greek letter pi.
13/06/21 16:23         62.628    355 a---  MarketSans-SemiBold-WebS.ttf
This is the font that I downloaded from the internet, and what I understand is not for os2 or is it?

saludos

2
Applications / Copy and paste fails me in QT5.13.1 games
« on: May 29, 2021, 11:16:54 pm »
I was testing new games Gotte and Cutemaze, they both work very well.
But when trying to make a copy paste with the help menu, the copy paste fails me.
Saludos

3
Applications / theseus 4.001 trap in usbmon
« on: May 23, 2021, 09:06:37 am »
The Theseus program, when I click twice on the USBMON it generates a TRAP.
If someone is not produced any TRAP, let them tell me and I will tell them what I want.

I leave you this patch, it runs in a DOS session, starting it with Qbasic, at the beginning of the system boot.
 It's not finished, it's experimental, but it seems to work. In some computers it produces an overflow error and it is not possible to execute it.
The name for the file is pk-r05.bas
Code: [Select]
CLS
DATA long a
PRINT "ejecutando pk-r00..."
REM swap 2048 2048
FOR a = 1 TO 100000
REM no quitar la linea print o se generara el error wifi on off
 PRINT a
REM  POKE &HFFEBCBDD, 0
REM  POKE &HFFEBCBDD, 0


REM overflow POKE &HFFEBC821, 160
POKE &HFFEBC974, 53
POKE &HFFEBCA6D, 53
POKE &HFFEBCFB9, 53
POKE &HFFEBD594, 53
POKE &HFFEBD6E0, 53
POKE &HFFEBD6F4, 53
   POKE &HFFEBDD3C, 53
   POKE &HFFEC4C2C, 53

 REM MMHELP
 POKE &HFBB1A323, 20
REM A4A4 ARREGLA BARRA NEGRA EN TRUE SPECTRA
 POKE &HFBB1A4A4, 20
 POKE &HFBB1A639, 20
 POKE &HFBB1A6E2, 20

 POKE &HFBB1A7F7, 20
 POKE &HFBB1B887, 20
 POKE &HFBB1F7E5, 20
 POKE &HFBB218B0, 20

 REM ASWITCH
 POKE &H11898, 20
 POKE &H118F2, 20
 POKE &H11951, 20

REM FREEMEMR
POKE &H1F321B66, 20
POKE &H1F321C24, 20
POKE &H1F321C51, 20
POKE &H1F321DA8, 20
POKE &H1F321E9C, 20
POKE &H1F321EC0, 20
REM POKE &H1F321F31, 20
POKE &H1F321FC9, 20
POKE &H1F322090, 20
POKE &H1F32245A, 20
POKE &H1F3224EF, 20
POKE &H1F3225A3, 20
POKE &H1F3225AB, 20
POKE &H1F3226A7, 20
POKE &H1F322766, 20
POKE &H1F322904, 20
POKE &H1F322A24, 20
POKE &H1F322AAC, 20
POKE &H1F322B60, 20
POKE &H1F322B82, 20
POKE &H1F322BDE, 20
POKE &H1F322CC0, 20
POKE &H1F322DBE, 20
POKE &H1F322DE9, 20
POKE &H1F322DFC, 20
POKE &H1F322E0D, 20
POKE &H1F322E41, 20
POKE &H1F322E7A, 20
POKE &H1F322EAD, 20
POKE &H1F322ECC, 20
POKE &H1F322EE9, 20
POKE &H1F322F5B, 20
POKE &H1F322FC3, 20
POKE &H1F32303F, 20
POKE &H1F3230B4, 20
POKE &H1F323108, 20
POKE &H1F323173, 20
POKE &H1F3231C8, 20
POKE &H1F3231D9, 20
POKE &H1F323253, 20
POKE &H1F323261, 20
POKE &H1F3232E5, 20
POKE &H1F323449, 20
POKE &H1F3234B6, 20

REM GRE2VMAN PMSHELL
POKE &H1F371B66, 160
POKE &H1F371C24, 160
POKE &H1F371C51, 160
POKE &H1F371E9C, 160
POKE &H1F371EC0, 160
POKE &H1F371F31, 160
POKE &H1F372090, 160
REM POKE &H1F37245A, 160
REM POKE &H1F3724EF, 160
REM POKE &H1F3725A3, 160
REM POKE &H1F3725AB, 160

REM PNCLOCK PMSHELL
POKE &HFE3B7F04, 160

REM VDM PMSHELL
POKE &HFE3B626A, 160
POKE &HFE3B63B0, 160

REM CAD-POP PMSHELL
POKE &HFE3BC26C, 160

rem xwpdaemon pmshell
poke &HFE3B726A, 160

REM NDCTL PMSHELL
POKE &HFE3B9465, 160

rem harderr pmshell
rem POKE &HFE3B5B09, 160
rem POKE &HFE3B626A, 160


REM ERRORS CRASH
POKE &H1E101AE6, 211
REM 1AE1 1AEC EXPERIMENTALLLL  UN SIGNO 2D -
POKE &H1CB41AEC, 211
POKE &H1CB41C82, 211
POKE &H1682DA77, 211
POKE &H1E101AE6, 211

REM IMPORTANTES MEMORIA AGOTADA
poke &H1CB41AE1, 160
POKE &H1CCA1AE1, 160

rem errores de los trp
POKE &H001AF5F3, 20
POKE &H001AD083, 20
POKE &H001AB173, 20

REM POKE &H0013C4DF, 20
rem POKE &H0013C4FF, 20 falla con las descargas se cierra
rem POKE &H0013C5E4, 20 ciclo infinito no mejora



    REM midi 92b8
    REM POKE &HB96792B8, 211
   REM mouse 51b8
   REM POKE &HFCC051B8, 211

REM   POKE &HFFEC8082, 160
REM   POKE &HFFEC830F, 160
REM   POKE &HFFEC8333, 160
REM   POKE &HFFEC843D, 160
REM    POKE &HFFEC8464, 160
REM   POKE &HFFEC84BA, 160
REM   POKE &HFFEC8532, 160
REM   POKE &HFFEC8543, 160
REM   POKE &HFFEC86C2, 160
REM   POKE &HFFEC876B, 160
REM   POKE &HFFEC877C, 160
REM   POKE &HFFEC884B, 160
REM   POKE &HFFEC886E, 160
REM   POKE &HFFEC88CA, 160
REM   POKE &HFFEC8AD6, 160
REM   POKE &HFFEC8C8A, 160
REM   POKE &HFFEC8C90, 160
REM   POKE &HFFEC8F1E, 160
REM   POKE &HFFEC8F73, 160
REM   POKE &HFFEC8FA3, 160
REM   POKE &HFFEC8FEB, 160
REM   POKE &HFFEC9092, 160
REM   POKE &HFFEC90F0, 160
REM   POKE &HFFEC91CF, 160
REM   POKE &HFFEC9242, 160
REM   POKE &HFFEC92A0, 160
REM   POKE &HFFEC92EC, 160
REM   POKE &HFFEC9450, 160
REM   POKE &HFFEC9562, 160
REM   POKE &HFFEC958E, 160



NEXT a
END





4
Applications / Firefox error in Addons
« on: May 06, 2021, 04:07:09 pm »
 Explanation of what I do. I open the program * Meshell * Version 080. And I execute the AF.CMD, which simply starts the Firefox See 45.9.0 SandyBridge-22022021
In this way the Meshell program, it shows me errors during the execution of the Firefox.

Below I show the results of the Meshell
Code: [Select]
My comments are written between / * my text * /

/*af is the program af.cmd*/

[D:\]af
DIVE is disabled - Panorama's shadow-buffer is enabled
1620147446901   addons.repository       WARN    Search failed when repopulating cache
1620147447127   addons.update-checker   WARN    onUpdateCheckComplete failed to parse update manifest: [Exception... "Update manifest is missing a required addons property."  nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)"  location: "JS frame :: resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm :: getRequiredProperty :: line 466"  data: no] Stack trace: getRequiredProperty()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:466 < parseJSONManifest()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:476 < UpdateParser.prototype.onLoad/parser()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:647 < UpdateParser.prototype.onLoad()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:667 < UpdateParser/<()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:585
1620147447186   addons.update-checker   WARN    onUpdateCheckComplete failed to parse update manifest: [Exception... "Update manifest is missing a required addons property."  nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)"  location: "JS frame :: resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm :: getRequiredProperty :: line 466"  data: no] Stack trace: getRequiredProperty()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:466 < parseJSONManifest()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:476 < UpdateParser.prototype.onLoad/parser()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:647 < UpdateParser.prototype.onLoad()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:667 < UpdateParser/<()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:585
1620147447256   addons.update-checker   WARN    onUpdateCheckComplete failed to parse update manifest: [Exception... "Update manifest is missing a required addons property."  nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)"  location: "JS frame :: resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm :: getRequiredProperty :: line 466"  data: no] Stack trace: getRequiredProperty()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:466 < parseJSONManifest()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:476 < UpdateParser.prototype.onLoad/parser()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:647 < UpdateParser.prototype.onLoad()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:667 < UpdateParser/<()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:585
1620147447539   addons.xpi      ERROR   Failed to clean updated system add-ons directories.: Unix error 2 during operation DirectoryIterator.prototype.next on file D:\Home\Mozilla\Firefox\Profiles\mlfnybvj.default-1616874942039\features (No such file or directory) ((unknown module)) No traceback available

/*The last line says that I was missing a folder on my machine */

/*Of these errors I have a huge collection from Firefox */
_fmutex operation failed: LIBC Heap request
Killed by SIGABRT
pid=0x005a ppid=0x001f tid=0x0001 slot=0x0062 pri=0x0200 mc=0x0001 ps=0x0010
D:\FIREFOX-45.9.0.EN-US.OS2.SANDYBRIDGE-22022021\FIREFOX.EXE
Creating 005A_01.TRP


/*after create folder ---features---*/
/*D:\Home\Mozilla\Firefox\Profiles\mlfnybvj.default-1616874942039\features*/

[D:\]af
DIVE is disabled - Panorama's shadow-buffer is enabled
1620148093989   addons.repository       WARN    Search failed when repopulating cache
1620148094379   addons.update-checker   WARN    onUpdateCheckComplete failed to parse update manifest: [Exception... "Update manifest is missing a required addons property."  nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)"  location: "JS frame :: resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm :: getRequiredProperty :: line 466"  data: no] Stack trace: getRequiredProperty()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:466 < parseJSONManifest()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:476 < UpdateParser.prototype.onLoad/parser()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:647 < UpdateParser.prototype.onLoad()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:667 < UpdateParser/<()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:585
1620148094471   addons.update-checker   WARN    onUpdateCheckComplete failed to parse update manifest: [Exception... "Update manifest is missing a required addons property."  nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)"  location: "JS frame :: resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm :: getRequiredProperty :: line 466"  data: no] Stack trace: getRequiredProperty()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:466 < parseJSONManifest()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:476 < UpdateParser.prototype.onLoad/parser()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:647 < UpdateParser.prototype.onLoad()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:667 < UpdateParser/<()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:585
1620148094651   addons.update-checker   WARN    onUpdateCheckComplete failed to parse update manifest: [Exception... "Update manifest is missing a required addons property."  nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)"  location: "JS frame :: resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm :: getRequiredProperty :: line 466"  data: no] Stack trace: getRequiredProperty()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:466 < parseJSONManifest()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:476 < UpdateParser.prototype.onLoad/parser()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:647 < UpdateParser.prototype.onLoad()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:667 < UpdateParser/<()@resource://gre/modules/addons/AddonUpdateChecker.jsm:585
/*crash the firefox*/
/*show this*/
Assertion failure: aRefCount != 0 (CCed refcounted object has zero refcount), at Y:/work/cc45-git/mozilla/xpcom/base/nsCycleCollector.cpp:2312

/*after this error -- no error addons --, --no more error killed by SIGABRT*/
[D:\]af
DIVE is disabled - Panorama's shadow-buffer is enabled

[D:\]
The program af.cmd :
Code: [Select]
/*af arranca el firefox lalinea 3 en es imprescindible*/
/*'@SET=LANG=en_US'*/
'@set lang='"en"
'@D:\firefox-45.9.0.en-US.os2.sandybridge-22022021\firefox.exe'

After creating the features folder, reboot.

Anyone can make these modifications and test it

The values used in the swapper are these:
MEMMAN=SWAP,PROTECT
REM GUSTA SWAPPATH=C:\ 40945 40960
rem funciona SWAPPATH=C:\ 122820 122880
SWAPPATH=C:\ 311289 368640

On the computer that I no longer get errors, Firefox works perfectly. But I have tried it on other computers and I keep getting errors and it keeps crashing.

Saludos

5
I have found this application and it could be interesting. I have tested it above and from the bios if it lets start an image.iso of arcaos506, but it stops after the acpi, with a pause for you to insert media. And it does not continue, except inserting the cd, but that is not the idea.
The airboot will not start it.But if you recognize it as bootable.
Well I leave the link in case of interest:

https://github.com/ventoy/Ventoy
saludos

6
I wanted something similar to the startup, but at the end.
Saludos

7
Setup & Installation / How to have quantity and quality of memory
« on: July 17, 2020, 05:22:40 pm »

Keep these two values in the config.sys fixed without changing them:

SET JAVA_HIGH_MEMORY=1       rem in the end of the config.sys
VIRTUALADDRESSLIMIT=2048     rem remplace value


Then modify this line until it is adjusted to optimal performance:

SWAPPATH=C:\OS2\SYSTEM 2048 1228800  rem this is my value 1228800

Start with 409600 adding blocks of 409600, i.e. 819200 , 1228800

If at any time the system stops booting, then ALT + F1 then F2 tedit config.sys esc and correct the number , save and restart.


In my case I have gone from some values at startup
With the old config.sys
[C:\]mem /v

Total physical memory:      8 142 MB
Accessible to system:       3 054 MB
Additional (PAE) memory:    5 088 MB

Resident memory:              124 MB
Available virtual memory:   2 880 MB

Available process memory:
  Private low memory:         376 MB
  Private high memory:      1 344 MB
  Shared low memory:          322 MB
  Shared high memory:       1 323 MB



to these


[C:\]mem /v

Total physical memory:      8 142 MB
Accessible to system:       3 054 MB
Additional (PAE) memory:    5 088 MB

Resident memory:              124 MB
Available virtual memory:   4 078 MB      ******!!!!*****

Available process memory:
  Private low memory:         387 MB
  Private high memory:      1 344 MB
  Shared low memory:          333 MB
  Shared high memory:       1 323 MB

After open a lot of programs:

[C:\]mem /v

Total physical memory:      8 142 MB
Accessible to system:       3 054 MB
Additional (PAE) memory:    5 088 MB

Resident memory:              148 MB
Available virtual memory:   2 817 MB

Available process memory:
  Private low memory:         100 MB
  Private high memory:      1 344 MB
  Shared low memory:            0 MB       see this ZERO!! NO PROBLEM NO CRASH
  Shared high memory:         461 MB


With the difference that everything flows better and works better.

I hope it works for you.
This ARCAOS is the best system in the world.
I am happy.

For Andy:
The web-site you were commenting on ate the memory, I put it with another one from yahoo that also did the same,
 and the one you were commenting on ended with a 404 hahahaha, Our memory is no longer eaten.
 Thanks Andy.

8
Applications / ApacheOpenOffice 417 closes
« on: February 07, 2020, 11:45:40 am »
The new version of Apache, install it, and work with it a couple of days.
 After a problem or conflict with the Seamonkey highmem, I think, restart the computer.
  When I open a spreadsheet it opens, but pressing any key closes.
  When trying to erase everything to install it again, it tells me as soon as the system starts up,
 that this file is in use and I cannot delete it.
 D:\PROGRAMS\ApacheOpenOffice.4\fonts\opens___.ttf

 I have finally deleted it and reinstalled again.
 The problem persists. It keeps closing.
The only way I can work, is renaming this stdcpp6.dll
D:\PROGRAMS\ApacheOpenOffice.4\program\stdcpp6-stop.dll

 and leaving this other dll in use
 C:\usr\lib\stdcpp6.dll

 Some similar experience, or because this happens, or how to solve it. I forgot to say,
  now I cannot simultaneously execute the seamonkey and the openoffice.
Saludos

9
Setup & Installation / system settings in arcaos504
« on: December 25, 2019, 02:21:34 pm »
When you need to make adjustments, in the config.sys in Maxwait = ??
1- if you fail 127.0.0.1 When from the browser you write http://127.0.0.1:631/admin and it says page not found or similar,
with that value or with http: // localhost: 631 / admin. Check both. If in both cases the page is loaded, it is ok, and nothing needs to be done.
2- if you cannot print with lucide.exe. When you print either a real printer or the pmpdf, it is left with a similar message waiting ...
3- if when making a backup or compressed copy with zip or rar to NAS, greater than 2gb, you get a SIGSEV error or another error and the copy process is cut.

If you do not have any of these failures you will not need to adjust anything in Maxwait.
PRIORITY = DYNAMIC rem add this line to config.sys
MAXWAIT = 183 or 193 or 199 or any other between 1 to 255 and that does not give you any fault.


If you close the Seamonkey without cause to justify it, you can do the following:
BASEDEV = USBEHCD.SYS / V / S: 8
BASEDEV = USBEHCD.SYS / V / S: 8
Valid values __for S:, are 1,2,4,8,16,32,64 and default is 1
This value of S: 8 works very well for me, but then the BLUBBELS.EXE application, with the sound active, hangs the BLUBBELS.EXE.
With a value of 1, the seamonkey closes from time to time, but the BLUBBels.exe does not fail (ball set example of QT4)

These are my experiences that may help someone.
Happy holidays to all

10
Hardware / CUPS EPSON ET-4700 printer problems
« on: September 19, 2019, 01:33:00 pm »
I recently bought this printer, and I was trying to make it work with cups.
 But using the Epson-ET-4700_Series-epson-escpr-en.ppd shows me this error:
ERROR IN STATUS:
Idle - "Archivo "/@unixroot/usr/lib/cups/filter/epson-escpr-wrapper.exe"
no disponible: No such file or directory"
I believe that if it should be possible, in fact, I could print the cups test page,
 with the only failure that the upper and lower lines of the frame were missing
and using another driver, the one from T33 with the CX5100
But in this case I can only print the test page
Suggestions?

The head in the ppd show:
*PPD-Adobe: "4.3"
*% Adobe Systems PostScript(R) Printer Description File
*% Copyright 1987-1996 Adobe Systems Incorporated.
*% All Rights Reserved.
*% Copyright (c) SEIKO EPSON Corporation. 2009
*FormatVersion: "4.3"
*FileVersion: "1.1"
*LanguageVersion: English
*LanguageEncoding: ISOLatin1
*PCFileName: "EPET-4700 Series.PPD"
*Product: "(EPSON ET-4700 Series)"
*PSVersion: "(3010.000) 550"
*ModelName: "EPSON ET-4700 Series"
*ShortNickName: "EPSON ET-4700 Series"
*NickName: "EPSON ET-4700 Series , Epson Inkjet Printer Driver (ESC/P-R) for Linux"
*Manufacturer: "Epson"
*LanguageLevel: "3"
*ColorDevice: True
*DefaultColorSpace: RGB
*FileSystem: True
*Throughput: "1"
*TTRasterizer: Type42
*cupsLanguages: "nl fr de it ja pt es ko ru zh_TW zh_CN"
*cupsVersion: 1.2
*cupsManualCopies: True
*cupsModelNumber: 1
*cupsFilter: "application/vnd.cups-raster 0 epson-escpr-wrapper"
*LandscapeOrientation: Plus90
*VariablePaperSize: False
*1284DeviceID: "MFG:Epson;MDL:ET-4700 Series;DES:EPSON ET-4700 Series;"



11
After a hardware problem, I buy a new computer, I restore the system. The first pc with intel E1000B the new pc with realtek 8111 ...
On the first boot I change with naps.exe the adapter all apparently fine.
I restore the net.acc
Ibm peer to peer is ok.
The tcp-ip is ok, it goes online ok.
The connection to NAS units with the browser is ok, both.
But the samba client gives me the error of the message title, and fails. Any suggestions?

12
Programming / Can an application be started and run in monoprocessor?
« on: February 20, 2019, 05:52:34 pm »
I wanted to ask if from c you can have an application start in monoprocessor and only use one processor.
Or else it would also be useful, to start the application in such a way that it only uses one processor.
Saludos

13
Applications / Virtualaddresslimit and Disk Free space, Questions
« on: November 07, 2018, 04:49:06 pm »
The first question is about the virtualaddresslimit, if I have a computer that the xcenter shows me 3430mb free when start,
and the pmview tells me that I have 3511mb, why can not I say a value in the config.sys higher than 3072mb?
Could it change after starting?


The other question is the free space on disk, according to the program you run shows me very different values, which is the correct one? , if any is right?
With rexx:
'Disk='SysDriveInfo('d:')
show               free                          total
Disk=D:  389265612800 524237774848 DATS

With chkdsk:
chkdsk show disk space is       511 999 548K
but space available                   380 143 256K -389 265 612K = 9,12 GB dif.!!!!

With DFSEE show:
Bitmap sect range : 0x3D0780D0 =  499952 MiB  Freesp : 0x2D5104F0 =  371232 MiB
        ┌────────────────────────────────────────────────────────────────┐     
00000000│▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓·                                             ·│ 25% 
        └────────────────────────────────────────────────────────────────┘     
Total / Used size : 0x3D08FC78 =  499999 MiB / 0x0FB6FB10 =  128735 MiB  25.7% 

SysDriveInfo       -          Dfsee
389 265 612 800 - 371 232 000 000=18 033 612 800   18,03 gb dif.

Something seems not right?
saludos

14
Applications / How to get a user and password in netlabs?
« on: November 01, 2018, 11:31:05 pm »
I have read a lot of pages but I do not see anywhere to create a new login.
saludos

15
Hardware / acpistat tells me that I need apm.add
« on: October 17, 2018, 04:57:23 pm »
I wanted to ask how I can install the apm.add
The file is in c: \ os2 \ boot \ apm.add
I recently bought a new laptop, Hp8760w 17 ".
When I run the acpistat checkdrivers, this answers me:
Code: [Select]
Driver GRADD$ 
  ACPI suspend/resume support: Yes
   APM suspend/resume support: No
Driver ASPIROU$
  ACPI suspend/resume support: No
   APM suspend/resume support: No
Driver UNIAUD1$
  ACPI suspend/resume support: Yes
   APM suspend/resume support: Yes
Driver SSM$   
  ACPI suspend/resume support: Yes
   APM suspend/resume support: No
Driver E1000B$
  ACPI suspend/resume support: Yes
   APM suspend/resume support: No
Driver MOUSE$ 
  ACPI suspend/resume support: Yes
   APM suspend/resume support: No
Driver vboxdr1$
  ACPI suspend/resume support: No
   APM suspend/resume support: No
Driver vboxdrv$
  ACPI suspend/resume support: No
   APM suspend/resume support: No
Driver USBCDRM$
  ACPI suspend/resume support: No
   APM suspend/resume support: No
Driver OS2AHCI$
  ACPI suspend/resume support: Yes
   APM suspend/resume support: No
Driver APM$   
  ACPI suspend/resume support: Yes
   APM suspend/resume support: No
Driver USBD$   
  ACPI suspend/resume support: Yes
   APM suspend/resume support: Yes
Driver IBMKBD$
  ACPI suspend/resume support: Yes
   APM suspend/resume support: No
Driver SCREEN$
  ACPI suspend/resume support: No <<< Requires APM.ADD.
   APM suspend/resume support: Yes

1 driver does not support ACPI suspend/resume. It only supports APM, so
APM.ADD must be installed for suspend/resume to work for this 1 driver.

4 driver(s) do not have any suspend/resume support.

This system will not support suspend/resume as configured.
saludos

Pages: [1] 2 3