Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - roberto

Pages: 1 [2] 3
16
Applications / Lucide 141b9 or 141b10
« on: October 06, 2018, 02:26:19 pm »
After downloading and installing the wpi the pdf plugin is installed but it does not work. When I open the plugin it shows "OS / 2 executable module built for kLIBC v0.6.4 +" but the latest version available in rpm is 0.6.2-1
saludos

17
Applications / xcenter PULSE-cpu - how to recover it?
« on: June 12, 2018, 10:09:20 pm »
The problem is that I have deleted the graphic of the program pulse-cpu, and now I can not put it back. Without this application the laptop barely works for a few minutes and because of the excessive heat it blocks. The fact is that it does not let me select it from the menu. How can I recover it?
Saludos

18
Setup & Installation / Trying to install ARCA502 in asus rog GL753V
« on: March 09, 2018, 08:46:09 pm »
I am having problems installing a new laptop.
When trying to boot with DVD, it does not see it, as if it did not exist.
From the usb 2.0, The bios recognize the usb stick, and can read the files, I have two partitions one fat16 with the system, and another fat32 with tools.
Any of the files that I select for boot, tells me * unsoported format *..... only * .cer / der / crt

Could I install the airboot on the fat16 or on the fat32 of the usbstick?

Any other suggestions?

saludos

19
Setup & Installation / usb boot arca502 problem disk full
« on: February 24, 2018, 01:53:59 pm »
Is this problem known ?, and does it have any solution?
saludos

20
Networking / Does anyone know if there is a rexx on-off wifi instruction?
« on: December 14, 2017, 07:42:28 pm »
It seems that I am the only one with this problem that is not resolved.
 I spend a lot watching YouTube videos, and other times surfing the Internet,
and other strange occasions just using the laptop.
I have to turn the Wi-Fi button off and on so that the computer can continue.
 If I do not, the mouse is moved, but everything else is left standing waiting to turn off or turn on the wifi.
So that the processes continue.
This happens to me very often, and much less often, especially if I use the find ... of the desktop,
not only do I have to turn the Wi-Fi on and off, I have to unplug and plug in the USB mouse with the same result.
But if I could get rid of the wifi problem, it would be a major improvement.

On windows it looks like they have this instruction:
netsh interface set interface name="Wi-Fi" admin = disabled
saludos

21
Applications / DBEXPERT crash with thunderbird open and firefox
« on: November 11, 2017, 10:23:29 pm »
I have problems with Dbexpert, which sometimes closes without a just cause, and I say this because the applications are the same, and before they worked.
With the applications that cause the Dbexpert to close, I get the following results:
Thunderbird 38.08.07b everything ok I have no problems.
Thunderbird 45.5.0 crash dbexpert
Firefox 38.08 crash dbexpert
Firefox 45.5.0 crash dbexpert

The popuplog.os2 show this error on close:
 
11-11-2017  20:17:32  SYS3175  PID 0072  TID 000a  Slot 00b9
D:\DBEXPERT\DBEXPERT.EXE
c0000005
1c13c949
P1=00000001  P2=000000a6  P3=XXXXXXXX  P4=XXXXXXXX 
EAX=00000000  EBX=1c12e824  ECX=00000000  EDX=021cff4c
ESI=00000000  EDI=00036b58 
DS=0053  DSACC=d0f3  DSLIM=bfffffff 
ES=0053  ESACC=d0f3  ESLIM=bfffffff 
FS=150b  FSACC=00f3  FSLIM=00000030
GS=0000  GSACC=****  GSLIM=********
CS:EIP=005b:1c13c949  CSACC=d0df  CSLIM=bfffffff
SS:ESP=0053:021cffb8  SSACC=d0f3  SSLIM=bfffffff
EBP=021cffb8  FLG=00010202

DBEQ.DLL 0001:0001c949

Some help?
Saludos

22
Applications / Mouse jumps in text editor and other applications
« on: October 31, 2017, 11:21:46 pm »
I was fiddling with another mouse problem.
And with my basic knowledge of rex.
I get the feeling that the window that extends the desk is the culprit of the mouse jumping.
In fact closing this application, it seems to be better.
I say it's a sensation because I've tried it a little.
The reason could be that this application opens a window without title, and this could be the problem.
Has anyone else had this problem, and closing this application gives you a feeling that it is solved?
The program is in Screen ---- Xpager---- Enable or Disable

Saludos

23
Hardware / usb wifi in arca50????
« on: October 17, 2017, 06:16:09 pm »
I was trying to run a usb-wifi TL-WN823N.
I used the usbecd23.zip to link the usb.
Then I followed the instructions on this website.
http://www.os2world.com/wiki/index.php/Testing_an_UnSupported_Network_Driver_with_GenMAC
The system is Arca 50 updated.
And I get to the green message:
NO VALID HARDWARE-INFO IN PROTOCOL.INI FOR (WRND322 $)
Attached the lantran.log
Protocol.ini
and the w2357x0109.inf (which you believe to test)
Any help to continue ??

24
Ibmworks, can not find the path specified in the ibmworks.ini file. Specifically, the Appointments application fails.

ClearLook, print failure to pdf, using pmpdf, gives me a error code 1-
Print ok, and you can create a ps file that is correct, but you can not create a pdf.

VirtualBox506 used as os2 host and as guest xp, can not read an image.iso from xp. But if it works with the original CD in the cd drive.
In a new installation of the vbox, it happened to me that with the cd inserted did not start the installation, and unplugging and plugging the usb mouse, the installation continued, but I had to do this during all the first part of the xp installation. For the first part of the installation I mean even before the rebound of the xp system. Then I run everything ok.

After this installation, I seemed to see for a second, that when I plugged a usb unit HD jfs 2t, that the LVM / Rediscoverprm, showed me the unit S (dvd-unit), but then appeared the correct new unit that was the G.
As it was only a second that appeared the poster, I'm not sure, and I have not been able to repeat it.

Saludos

25
Multimedia / USB 10.216 and youtube videos
« on: March 24, 2017, 11:31:07 pm »
I recently installed this version of USB 10.216. And the problem with the videos persisted, I have to press the on-off wifi to continue watching the videos.
But if I kill the process u: \ os2 \ usbmon.exe and boot the firefox works perfect.
In my opinion this program interferes with the driver.
Saludos

26
Storage / Someone has seen this before os2.ini
« on: February 02, 2017, 09:08:25 am »
Every approximately 2 minutes shows me the message of the photo.
The c: drive with the system is a 30gb partition with the system occupying only 1gb approximately.But if I open drives it shows me zero free space.

The system is an updated ecs22b2
The hard drive is a ssd thosiva.

27
Applications / Can I use a usb port as a com-port?
« on: January 28, 2017, 11:53:43 am »
The case is that I wanted to use a circuit board with 8 relays that has a usb connection.
And I was thinking of using it with the rxcom.dll with rexx.

Someone can tell me if I can or not? Or if I would have to install something to make it work.?
Thanks

28

I recently received an email from a supplier known to me, with an attached PDF.
Thunderbird show me in the message this:
To protect your privacy, Thunderbird has blocked remote content in this message. and a button Preferences

option A- I do nothing with this message. I miss him completely. And I open the attached pdf, it takes me 28 seconds to open 40k. one page.???? But it is open ok.
option B- If instead of opening it from the thunderbird, I say from the thunderbird * save as *, I keep it on my hard drive and open it with lucide, it takes 1 or 2 seconds to open.

With option A, if I tell the Lucide, save as, in all cases the Save as failure, but does not show any error.
With the option B- If I tell the Lucide Save as, save it correctly.

After seeing this problem look at popuplog.os2 and showed me this:
11-05-2016  11:02:22  SYS3170  PID 006a  TID 0001  Slot 009e
D:\PROGRAMS\THUNDERBIRD-38.6.0.EN-US.OS2\THUNDERBIRD.EXE
c0010003
1e92f331
P1=00000003  P2=XXXXXXXX  P3=XXXXXXXX  P4=XXXXXXXX 
EAX=032f0004  EBX=00000000  ECX=0013fbd8  EDX=13c80000
ESI=0000150b  EDI=00000000 
DS=0053  DSACC=d0f3  DSLIM=bfffffff 
ES=0053  ESACC=d0f3  ESLIM=bfffffff 
FS=150b  FSACC=00f3  FSLIM=00000030
GS=0000  GSACC=****  GSLIM=********
CS:EIP=005b:13c1c5bf  CSACC=d0df  CSLIM=bfffffff
SS:ESP=0053:0013fc2c  SSACC=d0f3  SSLIM=bfffffff
EBP=0013fc44  FLG=00010283

PMMERGE.DLL 0004:000ff331

I preferred to send this issue to this list, because I still have not clear whether the problem is in the Lucide in Thunderbird, or even a pre Thunderbird problem.
If other users are aware of these differences, then you could open the ticket where appropriate.

Info about pdf file:
Nombre del documento: Factura de venta AA16003617.pdf
Título: Factura de venta AA16003617
Formato: PDF-1.2
Autor: delete by me
Tema:
Palabras clave:
Creado con: wPDF by wpCubed GmbH
Producido con: Senior Factu por DSG Software, S.L.
Fonts in document:
Arial,Bold | TrueType | No | Arial fed
Arial | TrueType | No | Helvetica

The document is private, anyway I think the error comes before using the Lucide, not Lucide own.
Saludos

29
Setup & Installation / Surprise with sound !! IN ECS2.2 B2
« on: October 07, 2016, 10:34:20 pm »
Today I happened to reinstall, the last update UniaudUpdate-1.09.06-1.09.26.zip
This update, and it had installed previously but with the following differences:
This time I unpack the zip it on drive C: (The drive C: or boot, is valid only for installing the media. But to unzip the zip?)
And install the debug version, not the runtime , and restart. And now the system is updated with Arca packs.

One or more of these things cause the sound to be heard, before nothing was heard.

Problems:
wav is ok
midi not is ok
mp3 is ok
In principle they sound just out by the helmets that plugs into a laptop.
With the pm123 program, running a mp3, the sound output from the headphones, and if I upload the volume to maximum, without disconnecting helmets, also goes by the laptop. But when the volume distortion is very large, and if it does not sound volume under.
With the pm123 program running, I have also seen that the system hangs.
I have generated the log file, if someone may be interested.
I have left to try more.

Saludos


30
Applications / anpm question problem DUMPPROC / PROCDUMP
« on: September 29, 2016, 10:35:17 am »
In other pc when I want to update, give me this error:
Executing: @python D:\TOOLS\ANPM\scripts\yum_update.py libc-0.6.6-30.oc00.i686

Killed by SIGABRT
pid=0x007c ppid=0x007b tid=0x0001 slot=0x001e pri=0x0200 mc=0x0001 ps=0x0010
D:\USR\BIN\PYTHON.EXE
Process dumping was disabled, use DUMPPROC / PROCDUMP to enable it.
Return code: 0

In all the packages that I want to update is the same error message.
What I can made with dumpproc? and how.
Saludos

Pages: 1 [2] 3