Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dariusz Piatkowski

Pages: [1] 2 3 ... 76
1
Applications / Re: Hardware Explorer
« on: July 02, 2022, 11:11:16 pm »
Fixed. A new version:
http://os2.snc.ru/product-HwExplorer.html

Thank you Digi...my S9 is recognized successfully with no impact on the WPS. Appreciate the work!

2
Maybe I'm getting slow in my old age but I wonder why you are doing a two step operation to get a PDF file - why not go directly to the PDF?

I think Martin is saying that on one of the two systems he has BOTH generating a PS as well as PDF file results in much larger file sizes.

3
Try what Tom suggest, but you could get there in a slightly easier way:

1) run 'yum history'
2) pick the transaction ID that's closest to the time you think when the problem started
3) run 'yum history info ID', where ID= what you found above

...that will show you the details of what package was updated.

4
Off Topic discussions / Re: Lying low for a few days
« on: June 22, 2022, 05:14:31 am »
Hi Paul,
Sorry to hear of a good friend leaving!

Have one of my own here, we are pretty close, enough so that my family calls me "favourite human" whenver he's around.

Take care,
-Dariusz

5
Andi!

So the whole action is for google to receive your current phone number (SMS). Where is the so called 'security improvement' if afterwards you log in via simple password then before?

...but that's a massive oversimplification of what's going on: if it wasn't for the shortcomings of our platform you would most likely want a two-factor authentication solution!

Since we are unable to use it, we need the kind of functionality app-passwords provide and so how can you 'blame' Google for the lack of security there? Heck...they are doing us all a huge favour by continuing to accept the existence of this security hole!!!

6
Applications / Re: Hardware Explorer
« on: June 16, 2022, 02:45:47 pm »
Hi Digi!

Any news?

Sorry, some work related stuff took over the past couple of days of my life..grrh!

Anyways, alright. So I deployed the DLL, got the log, the WPS did NOT crash when I plugged in the phone, so I think that's good news...nor did the phone show up in the HwExplorer window though...sooo???

I will ZIP and email you the results.

Thanks again!

7
Hi Andi,

I only use TB so I can't comment on the Seamonkey part of it.

Having said that, my experience with TB is very different and I am using Gmail email and Google calendaring functionality.

So...Apps-specific passwords is a way I deal with the 2-step authentication, this readily handles all of my calendars, including shared calendars. In fact my TB is configured to access multiple accounts along with the underlying calendar functionality.

The "load" time (I'll just call it that here) is nowhere near to what you are seeing. TB is up and running (and usable) literally within 15 secs from me selecting the icon. That brings up the email refresh and calendar views as well.

My machine is an older Phenom II X6 based box, SSD install although I do have a giant 1G JFS cache and a 1G internet feed, so network access is not a problem. My TCPIP monitor does NOT spike as this start-up happens, so at least in my case the size of the data pull is not the problem.

The typical TB memory consumption (after its been running for a day or so) is usually between 300-400M, and that compares OK to FF's 900-1100M after the same duration (mind you, I use FF much more intensively, whereas TB is a lot mroe static).

I'm afraid this probably does not directly answer any of the questions you posed though.

8
Applications / Re: Hardware Explorer
« on: June 13, 2022, 05:29:01 pm »
Digi,

Hardware Explorer 0.0.6 is available for download.
  http://os2.snc.ru/product-HwExplorer.html

Not sure if you are still frequenting the forum or not, but for what it's worth (in case anyone else has encountered the same issue): plugging in my Samsung S9 phone to the display monitor's HUB immediately causes a trap in WPS...or to be more precise the HWEXP.DLL throws a trap which takes WPS down.

Here is the info I have:

1) HWEXP bldlevel
Code: [Select]
Signature:       @#Andrey Vasilkin:0.0.8#@##1## 2020-08-09 16:09:30 DIGI-HOME::ru:RUS:::@@Hardware Explorer WPS Class
Vendor:          Andrey Vasilkin
Revision:        0.00.8
Date/Time:       2020-08-09 16:09:30
Build Machine:   DIGI-HOME
Language Code:   ru
Country Code:    RUS
File Version:    0.0
Description:     Hardware Explorer WPS Class

2) POPUPLOG.OS2 entry
Code: [Select]
06-13-2022  10:53:50  SYS3175  PID 0026  TID 000a  Slot 003b
G:\OS2\PMSHELL.EXE
c0000005
175888ff
P1=00000001  P2=0081a000  P3=XXXXXXXX  P4=XXXXXXXX 
EAX=00009732  EBX=00009732  ECX=00002234  EDX=008191a0
ESI=0081a000  EDI=00826ba0 
DS=0053  DSACC=f0f3  DSLIM=ffffffff 
ES=0053  ESACC=f0f3  ESLIM=ffffffff 
FS=150b  FSACC=00f3  FSLIM=00000030
GS=0000  GSACC=****  GSLIM=********
CS:EIP=005b:175888ff  CSACC=f0df  CSLIM=ffffffff
SS:ESP=0053:00819188  SSACC=f0f3  SSLIM=ffffffff
EBP=00819e0a  FLG=00010217

HWEXP.DLL 0002:000088ff

I haven't tried testing with a direct USB hookup to the motherboard (instead of display hub), so I'm not sure yet if this is repeatable.

Further point, Lars' HWMAN works fine, it does in fact successfully detect my S9.

Thanks as always!

EDIT
====
I'm using the latest AOS USB drivers => 12.12.

9
Mail-News / Re: PMMail and filters - this one is not working...why?
« on: June 12, 2022, 02:25:34 am »
Doug,

I don't find it. What version of PMMail are you using? Way back, after VOICE got the code, it was discovered that a number of those things actually didn't do what they were supposed to do. That was fixed, but not necessarily according to what was happening, or what was described, in the previous versions of PMMail.

I'm on "3.25.00.1993 (32809) - Jul 25 2021 13:20:17 +0000 (GMT)".

Search for ".-z" in Help, for me it comes up under the "ICSL Help" section.

...I would also suggest that this sort of SPAM filtering is very much better handled by the PMMail SPAM filter (BogoFilter), than by trying to manually build the type of filters that you are attempting to use...

That is in fact what I started to do this past week.

I was aware of the functionality, however I just never took the time to investigate it further as my regular SPAM filter collection was working very well for me. However, as you pointed out, I am now using this functionality and it seems to be picking up the SPAM fairly well!

10
Mail-News / Re: PMMail and filters - this one is not working...why?
« on: June 11, 2022, 05:55:16 pm »
Hi Doug,

Quote
So to deal with this I figured that I'd just "beef up" my existing filters by adding the following;

Code: [Select]
(h.fromid.-z = "click" | h.fromid.-z = "xyz")

...alas, this does NOT work, and I cannot figure out why???

...

I don't see "-z" documented. Do you mean something else?

I would expect that "h.fromid." should be "h.fromid" (without the trailing dot).


Oh yeah, its out there, just sort of burried inside the Help screens. This is supposed to provide wildcard match where the "xyz" occurs at the end of the string (that's the meaning behind "-z" option), so in effect you would be picking up stuff like "bad_player@spamer.xyz".

The result should be that I trap all email addresses that originate from the ".xyz" domain, or claim to be orginating there.

I am starting to wonder if the "Header" fields do NOT actually contain this (this being SPAM and all that), despite the fact that PMMail does actually show this when exposing the email Header info.

Worst case is that like Matt suggetsed, I default to building a quick filter.

For what it's worth, I probably have about 20-30 of these complex filters built (have had them for years) and while they do take a little bit of effort to initially create, they do work extremely well.

11
Mail-News / Re: PMMail and filters - this one is not working...why?
« on: June 11, 2022, 05:49:26 pm »
Hi Matt,

In PMMail 3.25 I just use the built in filter builder under account.
Quick and works for me.  Example attached.

Yup, I've got a few "quick" filters as well...but in this case I already had the complex filters built because that way I can toss multiple "and if that also do this" cases into a single filter as opposed to building multiple ones.

12
Mail-News / PMMail and filters - this one is not working...why?
« on: June 10, 2022, 10:40:00 pm »
So my very, very old email address has gone through cycles of SPAM...but this latest hit is a prolonged one and so I've decided to cook up some extra filters to deal with that challenge.

Luckily for me the vast majority of SPAM email addresses end with a couple of string patters. Here is an example of an email HEADER:

Code: [Select]
...
Date: Fri, 10 Jun 2022 16:04:45 -0400
From: Beth Buttler <beth_buttler@bunsonlinesz.click>
To:   <BLOCKED_FOR_MY_SANITY>
Subject: Your Home Depot Verification No.  #3232007
...

You will noticed the from email address ends with ".click", I am also getting a pile of ".xyz" as well, easy enough to spot!

So to deal with this I figured that I'd just "beef up" my existing filters by adding the following;

Code: [Select]
(h.fromid.-z = "click" | h.fromid.-z = "xyz")

...alas, this does NOT work, and I cannot figure out why???

That filter is supposed to tell PMMail to simply look for a "*click" or "*xyz" in the actual email address field itself.

So I'm curious, is anything jumping out at anyone here?

Thanks!

13
Off Topic discussions / Re: Slowing Down But Not Hitting the Brakes
« on: June 10, 2022, 07:45:50 pm »
Martin,

Sincere Condolences and Sympathies to you and the family.

On a personal note, yeah our parents are getting older and older (I turned 50 last year) and my folks are half-way across the world (Poland, while the rest of us reside in Canada), which brings these worries.

NOTE: Apologies for such a late response...I rarely (if ever) venture into the non-core Forums, but having a day off today I spotted this subject and it sounded a little worrisome.

14
Applications / Re: New builds of Thunderbird and SeaMonkey
« on: June 10, 2022, 05:14:40 pm »
Hi Dave!

Well, just tried building Firefox with GCC 9.4.0, IIRC, gcc-9.4.0-os2-20220314b.zip, and it succeeded...

Thank you....but "if I could have my cake and eat it", any chance you could do an updated build of "-march=amdfam10 -mtune=k8" or P4 for either one (or both???) (see this Mar_2022 thread of ours => https://www.os2world.com/forum/index.php/topic,3015.15.html)

My TB is the pentium_m build, while the FF is the one-off PhenomII you did for me.

Thanks!
-Dariusz

Hi Dariusz, at some point I should be able to

Thanks Dave, I appreciate that!

In the meantime, which really should have dawned on my before posting the last response, I am trying to get Paul's 12.x GCC build installed so that I can go back to those performance tests and figure out whether the results I saw were due some GCC optimization "bug" (in that 9.2.0 20190812 version which I am using here), or are they persisting even in the latest ports.

15
Programming / Re: GCC - updates
« on: June 10, 2022, 05:11:56 pm »
Paul, everyone...

Not that it  seems there's a great deal  (any?) interest...

This always interests me, however I will honestly say I simply do not know how best to "deploy" the non-RPM versions on my machine, which already has the official "gcc (GCC) 9.2.0 20190812 (OS/2 RPM build 9.2.0-5.oc00)" version installed.

I dread the thought of messing this working install up.

So is there a recommendation/standard way to deploy different GCC versions? Those of you who are doing so, what approach are you taking? I'm talking about not just getting the binaries out there, but are you not building GCC version specific environment setup CMDs?, etc???

I suppose a follow-up to the above really is: to what extent can the on-line multi-version-GCC deployment instructions be readily applied in our OS/2 environment?

Thanks for all the work!

Pages: [1] 2 3 ... 76