Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - mike

Pages: [1] 2
1
Multimedia / Re: Updated Uniaud32 build
« on: January 18, 2022, 09:14:20 pm »

Yeah I would think it would show two adapters - I'll take a look at the log and see if there are any clues....

here it shows 2 adapter, the monitor is connected with dislayport cable. however no hdmi/dp sound nor onboard sound.

Detected 2 audio adapter(s)
Error: invalid number of PCM instances for adapter 1
Card info for adapter 0:
  num: 0
  id: HDMI
  driver: HDA-Intel
  name: HDA ATI HDMI
  longname: HDA ATI HDMI at 0xfeb64000 irq 45
  mixer: ATI R6xx HDMI
  componenets: HDA:1002aa01,00aa0100,00100500

CardInfo.card: 0
CardInfo.id: HDMI
CardInfo.Driver: HDA-Intel
CardInfo.Name: HDA ATI HDMI
CardInfo.LongName: HDA ATI HDMI at 0xfeb64000 irq 45
CardInfo.MixerName: ATI R6xx HDMI
CardInfo.Components: HDA:1002aa01,00aa0100,00100500

CardInfo.card: 1
CardInfo.id: Generic
CardInfo.Driver: HDA-Intel
CardInfo.Name: HD-Audio Generic
CardInfo.LongName: HD-Audio Generic at 0xfeb60000 irq 16
CardInfo.MixerName:
CardInfo.Components: HDA:10ec0671,17341203,00100001


2
Internet / Re: Simple Browser revisited.
« on: January 09, 2022, 03:00:20 pm »
thanks for the hint, the reason was an older NSS.

could you please explain the details? I would try to resurvive the simplebrowser installation which actually opens the GUI but then remains mostly inoperable

I just updated NSS from 3.23.0 to 3.47.0. That did fix the startup crash here. Is there a known mechanism in rpm how to have different version of one dll installed that is required be different apps?

Now Firefox doesnt work anymore but simplebrowser works.
Once it chrashed in pmmerge.dll and a reboot was required.

after all pakages + dll necessary installation for simplebrowser, my Firefox did not start anymore, also posted in this thread, It returned working again after having installed libvpx-legacy-4 by ANPM

Funny thing is that after installing libvpx-legacy-4 firefox works again,  thanks  ;)  Can somebody tell if audio playback works in simplebrowser?

3
Internet / Re: Simple Browser revisited.
« on: January 09, 2022, 12:51:27 pm »
thanks for the hint, the reason was an older NSS. Now Firefox doesn't work anymore but simplebrowser works.
Once it crashed in pmmerge.dll and a reboot was required.

4
Internet / Re: Simple Browser revisited.
« on: January 09, 2022, 12:14:06 am »
Yes, qt.io seems to be down quite a bit, it is currently not loading for me.
Try doing CTRL-T to open a new tab and enter https://google.com. If you get the rendering error, just click the try again.
This is a really basic browser so you have to enter the whole address, not just google.com, but https://google.com, and if a site needs www, you have to enter it to.
Glad it came up for you.

Here the browser starts then tries to load a page and simply quits with 2 beeps, so its living only for 4secs. Nothing in the logs and it makes no difference what URL is given.

5
Multimedia / Re: Updated Uniaud32 build
« on: January 11, 2021, 07:07:06 pm »
Hi Dave,

This 0103 version works perfectly on my desktop machine (HDA: ALC887-VD): boots, proper sound, 9 controls in PMUnimix, no hesitations, appears in the hardware manager. I'll keep using this one and let you know if anything comes up - thanks again! Hope to soon see your bust in the OS/2 hall of fame!

Glad it works for you! Your comment about the hall of fame gave me a giggle - to be honest - I'm just glad people appreciate my work. The comments (and of course the occasional sponsorship that helps pay for new gadgets) are truly appreciated.

Big thanks for recent working updates for uniaud, as it was somehow stated that the code base what we had was not usable anymore and needs a complete replacement. Good that the core updates are in place now.


6
Internet / Re: Seamonkey and PGP
« on: January 11, 2021, 06:37:54 pm »
Because of dropping the old legacy plugin interface like firefox in favour of web extentions the thunderbird team ported the enigmail add on which is now part of thunderbird (V68+) itself, because the author didnt want to port it himself and without it no PGP support.

7
Storage / Re: oddities with OS2AHCI version 2.04
« on: January 01, 2018, 08:26:07 pm »
That is interesting, could you please ask them to give us some information.  I have not been able to do that on boards with the X370 chipset, the B350 chipset and the A320 chipset using both a Ryzen 7 and Ryzen 5 CPU.  Even an A12 APU with those chipsets is problematic.
I will try to find out.. Also don't forget that with Ryzen some ports are severed directly by the integrated chipset from the CPU, with the A12 (Bristol Ridge?) its integrated chipset is disabled when used together with a external chipset like in your case. What means problematic? Write errors?

Quote
Also, any board with as ASMedia chipset for AHCI is a no go.  From that the only conclusion that can be drawn is that there is NO standard unless it is an Intel or Intel supported chipset with our OS2AHCI driver.
This ASMedia ship is not a so called fake raid adapter? There is a standard, just because new hardware doesn't work from the start is another issue, or why work older amd ahci chipsets with no problem?

8
Storage / Re: oddities with OS2AHCI version 2.04
« on: January 01, 2018, 08:14:48 pm »
I cannot find any proof for this claims. In fact the Advanced Host Controller Interface is a specification by Intel.
It is true that Intel introduced this AHCI specification but its a general standard like most interface specifications.

Quote
The OS2AHCI adapter device driver is based on older code from Linux or BSD. There has never been a certification process (that would fail) at all.
If I'm not mistaken then the core driver was ported around 2012, BSD code.  A "funny" thing is when we still need to bother with AHCI but should already move to NVMe.  Somebody has an open ticket at AN for a non working AHCI driver on a current system? What is not working, the initialization ?  Lars should open a ticket for his issue anyway.

9
Storage / Re: oddities with OS2AHCI version 2.04
« on: January 01, 2018, 03:34:03 pm »
It is almost as if testing on AMD systems is an afterthought or what units they use for testing are old ones (I would like to get ArcaOS working on my Ryzen 8 core system or even the A12 APU system but...) since it apparently works on Intel's latest and greatest.

It should not matter if the system is amd or intel based, as the SATA AHCI interface is a standard and the os2ahci driver should support the hardware. The Bulldozer and not latest Core I7 CPU have a chipset that contains the controller, and not the CPU itself.
Not sure how, but some people got a "OS/2" to work on a Ryzen based system.

10
Programming / Re: os4: KEE update notification
« on: May 21, 2017, 05:40:01 pm »
Another benefit of a new kernel is also to avoid to add patches to PSDs, drivers and other places to fix or add workarounds to the kernel but adding new functions and fixes to the krnl itself, which is the right place. When i remember correctly its only possible to load one psd so 'every' psd in use need to add this code to provide it to old krnl based systems,

11
Applications / Re: Experiment: cWarp - Crappy Warp / Changing the stuff.
« on: February 23, 2016, 08:30:09 pm »
Just for fun I created a.o. replacements of bkscalls.dll and kbdcalls.dll with source code.

Wim = hero  ;)
Has this some relation to the console API?

12
General Discussion / Re: News from the front line
« on: July 09, 2015, 11:22:09 pm »

.. but I also noticed a boycott campaign by someone calling OS/2 community members one by one to tell to do not help XEU at all.

That really throws some light to some phone calls I had, thanks for this information, Martin!

Interesting fact that people got mad to do something like this... unpaid people from the old company? In general people should decide on their  own. XEU was announced over a year now. Not much has happened since..  XEU needs new updates for eCS or they will just try to sell what they just have - the time will tell.


13
Hardware / Re: Webcam Support for OS/2 and eCS!!
« on: August 17, 2014, 06:27:43 pm »

I created rxusb.dll in order to be able test my usbcalls.dll and usbresmg.sys device driver.

It appears that your installation does not use my usbresmg.sys driver. You have to recheck your config.sys file again to see what file the device driver statement points to and to verify that it is my usbresmg.sys driver.


After working around this issue and with the latest release of usbresmgr/webview my cam now works in one mode.  Again thanks for the hard work making this possible !

mike

14
Hardware / Re: Webcam Support for OS/2 and eCS!!
« on: July 20, 2014, 10:39:25 pm »

Unfortunately USB Device Monitor Version 0.9.7 cannot be used because it provides incorrect and incomplete data. So I wrote my own :) uvc webcam compound descriptor retrieval utility in rexx. Download http://home.hccnet.nl/w.m.brul/uvcvideo/uvcprobe.zip and run uvcprobe.cmd and it will create uvcprobe.bin containing the descriptors.

It would be nice when this or any other tool could be fixed to make it usable again. Now it gets interesting, because its nice that REXX is in place now :) Getting the data however seems to be a hard task.. I get the following output when running the tool:

C:\TOOLS\USBCAM\RXUSB.DLL
Found 3 usb devices.
FFEA UsbGetDeviceReport failure!



15
Hardware / Re: Webcam Support for OS/2 and eCS!!
« on: July 18, 2014, 08:50:32 pm »

Use the output of lsusb from Paul Smedley for your camera.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/76425158/lsusb-20130526.zip

1. when I typed lsusb I got

Bus 001 Device 001: ID 046d:0804 Logitech, Inc. Webcam C250

2. When I typed lsusb -d 046d:0804 -v > 046d0804.txt

I got the descriptors in the created 046d0804.txt file.

lsusb is not working, it seems that it has problems finding/loading the usb.ids file,  the %OS_DIR% var is  not used. lsusb.exe -h works.

Killed by SIGSEGV
pid=0x001b ppid=0x001a tid=0x0001 slot=0x003b pri=0x0200 mc=0x0001
C:\TOOLS\USB\LSUSB.EXE
LSUSB 0:0000f3b6
cs:eip=005b:0001f3b6      ss:esp=0053:0081ff30      ebp=0081ffa0
 ds=0053      es=0053      fs=150b      gs=150b     efl=00010246
eax=00000000 ebx=ffffffff ecx=ffffffff edx=00000000 edi=00000000 esi=0081ffbc
Process dumping was disabled, use DUMPPROC / PROCDUMP to enable it.

 I will send the output from the other usb tool, maybe it will tell what is required.

Pages: [1] 2