OS2 World Community Forum

OS/2, eCS & ArcaOS - Technical => Applications => Topic started by: Phil Ryan on August 16, 2013, 02:34:41 am

Title: win16 session
Post by: Phil Ryan on August 16, 2013, 02:34:41 am
trying to start win16 session  (window crashes no error msg)
 (full screen  C:\  loading please wait
after a few moments reverts back to ecs desk top)

help appreciated
regards  Phil
Title: Re: win16 session
Post by: Joop on August 18, 2013, 01:51:45 pm
A little bit short on information. Sounds to me that parts can't be found. So go through your config.sys on path statements and see if that matches where the programs really are.
Title: Re: win16 session
Post by: Davorin on August 18, 2013, 02:08:30 pm
Maybe the problem is due to reinstall video drivers.
regards
Davorin
Title: Re: win16 session
Post by: Pete on August 18, 2013, 07:51:54 pm
Hi Phil

What graphics card and driver is involved? - I seem to have seen a few posts over the past couple of years complaining that ATI cards were having problems with win16 windows. Might be worth "Googling" for answers.


Regards

Pete



Title: Re: win16 session
Post by: Andy Willis on August 18, 2013, 11:34:00 pm
You might try:
DEVICE=D:\OS2\MDOS\VSVGA.SYS /int10textgrfxsafe
that parameter helps some issues with later video drivers.
Title: Re: win16 session
Post by: Ian Manners on August 20, 2013, 10:13:35 am
Hi Phil,

Quote
trying to start win16 session  (window crashes no error msg)
 (full screen  C:\  loading please wait
after a few moments reverts back to ecs desk top)

Funny you should mention that, it's happening to me out of the blu with my accounting package, the hardware has not changed on that PC.

I've also noted that when I changed the memory settings for the Win16 session, it doesn't save them either but simply puts them back to the system defaults, so it might not be the same problem as yours. Next time I'm in front of that PC I'll try Andy's hint, I might have to dig deeper re the session/property settings not being saved I suspect.