Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Andi B.

Pages: [1] 2 3 ... 43
1


Actually, here it is a SMS if using a new device. I had one SMS when I first used the app password, basically asking if it was me logging in.


confirm this is my case as well. Received a phone SMS only once on my phone number at the registration moment to confirm the user identity, after that I could simply login by SM mail everytime with the application password (needless to digit, it is stored) , nothing else.

So the whole action is for google to receive your current phone number (SMS). Where is the so called 'security improvement' if afterwards you log in via simple password then before?

2
...Are you still using 38ESR? If so, I'd suggest trying 45ESR.
Sorry for confusion, I'm running 45.8.0. I think this is the latest from you. Just tried a new profile (created under Win) but now Lightning 4.7.8 is disabled and I can't enable it. Maybe copied over from Win too. Have to search your latest lightning package....

Quote
You might also experiment with disabling "Provider for Google Calendar" and "Timezone Definitions for Mozilla"
Don't use them.

Quote
Searching, I don't really find anything about our old Lightning being slow.
More and more I think it has to do with the number of entries, even old ones, AND it seems the fetching of the gmx calendars is slower on OS/2 than on Win (same machine). As said, even with Win it tooks a while but it does not freeze the WPS there. So now I think what I see is the SIQ problem on OS/2 and the slower network-calender-refresh problem. Since using TB instead of SM it's usable at least, not perfect, not as good as with Win, but usable.

Edit: Found a file named 'lightning-4.0.8_Dave_....xpi' but that does not work with TB45

Edit2: Now got it to work with 3 external calendars. Lightning identifies itself as 4.7.9. Probably copied from Win. See pictures.

3
Quote
Actually, here it is a SMS...
I've read about you can add your devices to 'known secure ones' and then with these devices you wouldn't asked again (= loosing 2 factor authentication and what's the security benefit now?). Moreover this would need to give them one of my mobile numbers. Although SMS should work over conventional telephone network too, I'm pretty sure my provider don't support it.

Quote
...I first used the app password...
Don't get me wrong but I think this is one of the problems I wanted to stress - some people (especially web amateurs) think, everyone has to have an Android phone. Often iPhones are tolerated too. Most of the time only the newest generations. But the world is bigger and more diverse than their horizon ;-).

Let me ask different - is there a way to setup SM/TB for google without using a special Android/iOS program AND without giving them a mobile number? As said, it is not so much important for me as gmail censors emails since a long time and so their service is useless for serious email communication anyway. But for the sake of having trash email addresses for potentially insecure web services gmail was good enough.

4
As some of you may know I'm not very satisfied with startup speed of the calendar on our platform. It may depend on the number of (repeating) entries I have in my calendars, or the number of calendars (2-6), or ...

Problem is when starting the calendar it takes about a minute or more to populate. For this time part of the system hangs (seems so). If I activate Lightning in SM then SM hangs and the whole WPS including the mouse pointer. When using Thunderbird (and disable Lightning in SM) only TB hangs for that long time. WPS (and other programs) works after a few seconds.

Now I added another calendar to TB and see this message at the bottom of TB window 'Checking Calendar 3 of 4294967299'. Maybe there is some problem with signedness? If TB really wants to check 4294967299 calendars this may be another reason why it takes so long.

I've to say in this case the real problem seems to be that our TB port can't handle a new authentication for the new calendar. As this is what I would expect at that time. It's the 4. (not the 3.) calendar that I added and this one does not have authentication information yet. Calendar location is something like 'https://kalender.gmx.de/begenda/dav/emailaddress@gmx.net/calendar' if this is of interest.

One side not - gmx.de cause I discovered with TB38 on Win that TB38 is not able to handle two authentications to calendars at the same domain (gmx.net). So I choice gmx.net, gmx.at, gmx.de. A general problem of TB38 not our port. Also the time delay at startup maybe a general TB38 problem that only is not so much annoying on other platforms than on ours.

Anyway, I'll try my best to keep my email and calendars working as good as possible on OS/2. And until now, most works still astonishing well. THANKS Dave (and bww and...). Maybe there are some hints for others in this thread.

5
As google now disable comfortable access to there mail and calendar I'm moving completely away from this company. I've used there services only for test purposes so no big problem. Anyway I read Arca Noaes hints about new authentication. But I don't like to activate 2-factor authentication cause this would need one of the following if I understand correctly -

- Android device or other device running a Google program on it (which is not possible on OS/2 nor KaiOS and not desirable anyway)
- a FIDO security key which needs to be bought and needs to generate a key anytime I want to update my calendar (unthinkable uncomfortable)
- SMS or phone call for every calendar/email login (beside overly uncomfortable I don't even think about giving this company my phone number voluntarily)

Seems this all is a new step from Google to force the world to use their software or leave their universe. I choice second.


6
Networking / Re: WIFI on Lenovo W520
« on: June 03, 2022, 07:43:10 am »
Your XWLAN version is?

For older Thinkpads and cards there was the suggestion to disable all power saving settings in the Win driver and leave the wlan adapter enabled when shutting down Win. I've one old system which needs these. But no clue if this still makes any difference for your rather new system/card. Anyway worth to try.

7
Applications / Re: Password manager
« on: May 31, 2022, 07:46:15 pm »
We have keepassx as rpm too.

But if you want to synchronize with Seamonkey, KaiOS, Android, iOS or... I'm out of ideas. Except doing it by hand/cvs. I've done Seamonkey --> keepassx a while ago. I think I've copied my OS/2 SM Profile to Win and used some passwordexporter addon. Maybe I needed Keepass (without X) on Win too to transfer it to a keepassx compatible database.

8
Applications / Re: Test build of dooble with qt5
« on: May 03, 2022, 11:38:40 am »
Quote
....deserve a very focused HowTo once the origin of their actual weakness -I see not being the only one having troubles- will be determined...
Guess this has to be done by people how actually have problems and a solution. Maybe a wiki page? People like me can't contribute much as it simply worked.

9
Applications / Re: Test build of dooble with qt5
« on: May 03, 2022, 09:54:46 am »
Quote
Hope that at final phase of all testings, a guide will explain the complete set of software/configuration needed to make it work well.

Here it was that easy as I could imagine it could be. yum install dooble -> installed only this one package. After that it worked. Other programs still work too. No problem with AOO, Seamonkey, Thunderbird, ... all works well. Probably cause I kept my system up to date before. And I had installed simple browser before.

10
Applications / Re: Test build of dooble with qt5
« on: April 26, 2022, 09:10:37 am »
I do not have a \var\log\app directory or any trp files anywhere in my \var\log directory.
Where does your LOG environment variable point to? 'set log' or 'echo %log%'

11
Networking / Re: Test build wpa_supplicant v2.7 - v2.10-devel
« on: April 04, 2022, 01:22:56 pm »
You pushed via ssh? Or https? Have to check if there are new certificates at netlabs-exp. Usually I'm very careful with -exp stuff. 

12
Networking / Re: Test build wpa_supplicant v2.7 - v2.10-devel
« on: April 03, 2022, 01:21:15 pm »
I never activated two factor authentication so no problem. Only issue at sourceforge is I have to use git from command line. SmartGit don't work. At least I cant get our ancient version to work. When pushing from cli I've to type the password at command line. Link https://username:password@sourceforge... does not honor the password. Pushing via SSH doesn't work for me too. Some /nonexistant/known.sites (?) error. No clue if it's our ssh or my setup. I've never used ssh before so probably the problem is my missing knowledge.

It took a while until sourceforge showed up my content. Your cc-os2 looks fine.  At least to my not very experienced eyes ;-). I see the 'seamonkey-2.42.9esr_Pentium4_20220111.en-US.os2.zip' build. Is this the stable one with inline nss*? I'm still using your SeaMonkey/2.42.9esr Build-Identifikator: 20190520220003 cause this is the most stable here.

Edit - should have read your comment first before posting.

Btw. sometimes I'm very pissed off from all these pseudo-security nonsense with tons of javascript and redirection to foreign sites. Just renewed my ArcaOS subscription and was pleased to see that you can simply pay with credit card by using your basic card data and click pay. Here in Europe you've all these crappy, expensive 3 way authentication now. Name, number, expiration date, security number, link to other site, even more secure-secure-secure password, and finally a sms tan. Stupidly complex. Payment can be so simple without all these overkill.

13
Networking / Re: Test build wpa_supplicant v2.7 - v2.10-devel
« on: April 02, 2022, 07:41:59 pm »
Yes did the same in the meantime - https://sourceforge.net/projects/wpa-supplicant/

Seems bitbucket locked us out since March 1. I've problems with ssh to sourceforge too. But https still works there. At least from command line. SmartGit doesn't work :-(

14
Networking / Re: Test build wpa_supplicant v2.7 - v2.10-devel
« on: April 02, 2022, 05:49:08 pm »
Official v2.10 for other platforms is out for a while now. I started to port it to OS/2 immediately after it was released. There are a lot of changes but I think no really important things for us compared to my latest release. Anyway I wanted to make this official release available for us too. But there is a problem which I stuck currently so I can't say if or when I can finish 2.10 release. Problem is the current code needs a lot of time to establish a wpa2 secured connection here. Definitely longer then with my previous release. Sometimes it seems it takes forever. I'm currently stuck with this problem.

I've done a lot of ifdefs for IPv6 code. Although there is a compiler switch for IPv6 these were missing. It seems on other platforms they can't imagine that there are still platforms out there without IPv6 support. Although my current code compiles fine this 'long time to connect' problem drives me crazy. No clue if it's a problem with our genmac driver or some porting issue. Anyway if anyone wants to play with the code and help to debug (reading and interpreting wpa_supplicant debug messages) drop me a mail. I'll update the source code at my bitbucket git repository. But there are some test code which needs to cleaned up once the connection problem is solved before making a release. This is just to keep you informed.

Edit - can't upload to bitbucket anymore -
Code: [Select]
remote: Bitbucket Cloud recently stopped supporting account passwords for Git authentication.
remote: See our community post for more details: https://atlassian.community/t5/x/x/ba-p/1948231
remote: App passwords are recommended for most use cases and can be created in your Personal settings:
remote: https://bitbucket.org/account/settings/app-passwords/
fatal: Authentication failed for 'https://xxxxxx@bitbucket.org/Andi_B/os-2-wpa_supplicant/'

Tried to setup a ssh key. But it's not possible to add the public key at bitbucket.org with our browsers :-(

Edit2 - uploaded current code to https://sourceforge.net/projects/wpa-supplicant/

15
Hardware / Re: Problems Recovering a JFS Drive
« on: March 19, 2022, 08:30:39 pm »
Have you searched the ArcaNoea bugtracker for that? I'm pretty sure this was mentioned there too. I had the same/similar problem a few times, at least the same/similar message. I think there too low memory for running chkdsk.

Pages: [1] 2 3 ... 43