Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Igor

Pages: [1] 2
1
Multimedia / Re: AVX safe FFmpeg
« on: March 01, 2021, 06:39:05 pm »
I believe that a successful build with AVX is an accident and I suggest disabling the AVX code until the link is fixed.

2
Multimedia / Re: AVX safe FFmpeg
« on: March 01, 2021, 06:30:44 pm »
Hi, Dave

This version doesn't work for me...

Failing Instruction
_____________________________________________________________________

1261D064 >DB 0xc5                   (c5)
1261D065  CLD                       (fc)
1261D066  SUB     [0x1261cdf0], AH  (2825 f0cd6112)
1261D06C  DB 0xc5                   (c5)

And yet my assemblies are working.

There's a new version uploaded to netlabs-exp. To quote,
Quote
I've uploaded a new version 4.2.2-4 to netlabs-exp with -fno-common --disable-avx2 --disable-avx512. Note that I still use --disable-avx2 because of my current assumption that it is not safe to generate AVX2 code w/o a proper alignment support from GCC (see my comment above). I guess that it works for you now just by accident.

Closing this. Please feel free to reopen if the new RPMs don't work for you.
untested here.

3
Multimedia / Re: AVX safe FFmpeg
« on: February 19, 2021, 08:06:29 pm »
This FFmpeg plays videos fine on my system, CPU supports AVX, OS/2 kernel which doesn't.
Yes of course. So everything will be, if the kernel does not support AVX, then this code is not included and another algorithm works that does not require special alignment.
But if the kernel supports AVX (this is an OS4 kernel), then the AVX code branch will turn on and a trap will appear.
If you disable AVX support during compilation, then the code will work on both the standard kernel and OS4.


4
Multimedia / Re: AVX safe FFmpeg
« on: February 19, 2021, 04:24:59 pm »
Dll kit to support streaming video Seamonkey and Firefox for OS / 4 kernel. Disabled AVX support. Failed to get this set of commands to work with the "-fno-common" key.
http://ru2.halfos.ru/ffmpeg/ffmpeg-os2-2.8.17-dll-noavx.zip

5
Multimedia / Re: AVX safe FFmpeg
« on: February 18, 2021, 07:57:22 pm »
Dariusz,

I have installed:
1. SDL2 2.0.12-2
2. libvorbis 1.3.7-2

Possibly needed packages SDL2_*
I also have them installed.

6
Multimedia / Re: AVX safe FFmpeg
« on: February 18, 2021, 04:21:16 pm »
Hi Igor,

Do you have a quick pre-requisites summary?

I ask b/c trying on non OS4 kernel (assuming here that it runs w/o the AVX instructions in such a scenario) shows the following:

Code: [Select]
[G:\test\ffmpeg_avx]ffmpeg
SYS1804: The system cannot find the file VORBIS0.

...so clearly a missing DLL.

Thanks!

Hi Dariusz,

Please install libvorbis via ANPM.
You can also use yum, but I don't know what the package is called there. Perhaps the same.

7
Multimedia / AVX safe FFmpeg
« on: February 18, 2021, 02:07:38 pm »
This is a version of ffmpeg compiled with AVX support and correct alignment. When launched with the OS / 4 kernel, it takes advantage of the AVX instructions of modern processors.
http://ru2.halfos.ru/ffmpeg/ffmpeg-4.2.2-os2-avx.zip

8
Comments, Suggestions & Questions / Re: SIO2K Ray Gwinn
« on: January 28, 2021, 04:54:26 pm »
I found that one as well, but when installed it claimed to be expired.  So not sure if I got ahold of a bad one?
I'm sorry, but I have no way to check it at all. No equipment available...

9
Comments, Suggestions & Questions / Re: SIO2K Ray Gwinn
« on: January 28, 2021, 10:43:07 am »
I have the SIO2K version 11-14-00 - Beta 014 with beta tester key (256 ports). If there is a need and permission from Ray, I am ready to post it.

10
Web applications / Re: QT5 simplebrowser
« on: January 21, 2021, 12:05:24 pm »
@Igor, looks like you don't have libevent installed.
Thank you very much! Started!
Please remove broken AVX support!
Code: [Select]

______________________________________________________________________

 Exception Report - created 2021/01/21 13:57:58
______________________________________________________________________

 OS2/eCS Version:  2.45
 # of Processors:  4
 Physical Memory:  3542 mb
 Virt Addr Limit:  2752 mb
 Exceptq Version:  7.11.3-shl (Jul  5 2016)

______________________________________________________________________

 Exception C0000005 - Access Violation
______________________________________________________________________

 Process:  I:\3\SIMPLEBROWSER.EXE (10/13/2020 18:33:21 1,837,431)
 PID:      38 (56)
 TID:      01 (1)
 Priority: 200

 Filename: C:\USR\LIB\QT5GUI.DLL (10/18/2019 07:37:27 3,996,145)
 Address:  005B:16948443 (0001:00008443)
 Cause:    Unknown access fault

______________________________________________________________________

 Failing Instruction
______________________________________________________________________

 16948435  JZ      0x16948581       (0f84 46010000)
 1694843B  MOV     EBX, [ESP+0x2c]  (8b5c24 2c)
 1694843F  MOV     ESI, EAX         (89c6)
 16948441  XOR     EDX, EDX         (31d2)
 16948443 >DB 0xc5                  (c5)
 16948444  STD                      (fd)
 16948445  OUTSD                    (6f)
 16948446  AND     EAX, 0x1694d4b0  (25 b0d49416)

______________________________________________________________________

 Registers
______________________________________________________________________

 EAX : 20060F80   EBX  : 2004CB60   ECX : 00000090   EDX  : 00000000
 ESI : 20060F80   EDI  : 00000089
 ESP : 0083DB10   EBP  : 0083DB88   EIP : 16948443   EFLG : 00010246
 CS  : 005B       CSLIM: FFFFFFFF   SS  : 0053       SSLIM: FFFFFFFF

 EAX : read/write memory allocated by LIBCN0
 EBX : read/write memory allocated by LIBCN0
 ECX : not a valid address
 EDX : not a valid address
 ESI : read/write memory allocated by LIBCN0
 EDI : not a valid address

______________________________________________________________________


11
Web applications / Re: QT5 simplebrowser
« on: January 21, 2021, 01:02:54 am »
Unfortunately, it does not load ...

Code: [Select]
Loading DLL 'libcx0' --> C:\USR\LIB\LIBCX0.DLL.
Loading DLL 'libcn0' --> C:\USR\LIB\LIBCN0.DLL.
Loading DLL 'stdcpp6' --> C:\USR\LIB\STDCPP6.DLL.
Loading DLL 'Qt5Core' --> C:\USR\LIB\QT5CORE.DLL.
Loading DLL 'Qt5Wdgt' --> C:\USR\LIB\QT5WDGT.DLL.
Loading DLL 'Qt5WebW' --> NOT loaded!
Unable to load DLL 'Qt5WebW'.  DosLoadModule returned: 2
OS/2 reports 'EVNT217' contributed to the failure.
Loading DLL 'Qt5Gui' --> C:\USR\LIB\QT5GUI.DLL.
Loading DLL 'Qt5Net' --> C:\USR\LIB\QT5NET.DLL.
Loading DLL 'Qt5WebC' --> NOT loaded!
Unable to load DLL 'Qt5WebC'.  DosLoadModule returned: 2
OS/2 reports 'EVNT217' contributed to the failure.
Loading DLL 'gcc1' --> C:\USR\LIB\GCC1.DLL.

12
Applications / Re: OS/4 (technical details only)
« on: January 15, 2021, 11:01:54 am »
2) I use frequently my Lotus Smart Suite  (last version 1.73), but I can't open or use a Spread Sheet
    with your kernel, because the system hang almost immediately, and I have to reboot manually CAD
    don't function.
    I can use WordPro (from the same suite) without hang the system.
I repeated this in a virtual machine(OS/4 guest in OS/4 host). I have correctly worked Lotus 123 with the OS / 4 kernel. But the virtual machine has 1 processor. Try turning off a lot of cpu for the test. It's interesting to check it out. If it works, then you can mark the executable files to run on one processor.

13
Hardware / Re: DOS session does not work. Motherboard Asrock B85
« on: December 01, 2020, 01:34:40 pm »
Try to disable dos=umb

set
DOS=HIGH,NOUMB
in config.sys

and check in vdm settings of each dos session shotcut , incl win/os2 sessions

Ps dos+emm386 runs on this motherboard with
device=c:\dos\emm386.exe  /nomovexbda noems ram
Many big thanks!
Indeed, after disabling the UMB, everything worked!
Problem solved!

14
Hardware / Re: DOS session does not work. Motherboard Asrock B85
« on: November 25, 2020, 02:40:54 pm »
Are you with UEFI support enabled and with a latest ArcaOS on this machine. As far as I understood there were some changes/updated on the drivers to run VDM (Virtual DOS) on UEFI mode. Maybe the issue goes on that side.

If the issue is happening on ArcaOS 5.0.6 with UEFI mode, I think it will be good to open a ticket.

Okay, I'll update the system to ArcaOS in the future. Hope there will be Christmas discounts.
Or is it better to wait for version 5.1?

15
Hardware / [Resolved] DOS session does not work. Motherboard Asrock B85
« on: November 19, 2020, 10:31:02 pm »
After starting a full-screen DOS session, a screen with "C:\" appears as in the picture (see attachment).
After pressing any key, the screen closes and the popuplog.os2 is formed.
Code: [Select]
19.11.2020  22:58:30  SYS   0  PID 0038  TID 0001  Slot 00A7
C:\OS2\PMSHELL.EXE
16D7FFFF
EEF3FFFF
P1=FB92E113  P2=2F0CE14B  P3=FF62F000  P4=FEE2E10E
EAX=00006247  EBX=0000FFFF  ECX=0000E118  EDX=0000FEC2
ESI=000091C3  EDI=00001240
DS=0348  DSACC=1092  DSLIM=00010FFF
ES=FFFF  ESACC=0000  ESLIM=00000000
FS=0000  FSACC=0000  FSLIM=00000000
GS=0000  GSACC=0000  GSLIM=00000000
CS:EIP=EB00:00000313  CSACC=0000  CSLIM=00000000
SS:ESP=FFFF:00000A74  SSACC=0000  SSLIM=00000000
EBP=00000A6A  FLG=000A6212

What can be done?
Motherboard Asrock B85. Bios UEFI and compatible.

Pages: [1] 2