Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Mike Kölling

Pages: [1] 2 3
1
Applications / Re: WINOS2 functionality on the Thinkpad X220 or X201i
« on: June 26, 2019, 09:36:21 pm »
Hi, I have an X200 and not sure how different the system is to the X201i or X220. However WinOS2 and DOS-Boxes are running without any problem.
FYI: I have an eCS2.1 (German) running with all the updates from AN including YUM/RPM (ANPM).
Greetings from Potsdam, Germany
Mike

2
Applications / Re: ODIN Revisited
« on: June 17, 2019, 08:35:00 am »
Thanks for the hint to KDiff. Looks good for me, I will give it  a try.
Greetings from Potsdam / Germany,
Mike

3
Applications / Re: ODIN Revisited
« on: June 16, 2019, 06:01:47 pm »
I still use from time to time "Compare It" to look for differences between files. For me it is better than our native GFC.
Greetings from Potsdam / Germany,
Mike

4
Applications / Re: back on OS2 after 18 years
« on: October 13, 2018, 09:19:03 pm »
Hi, and welcome back.
Please check out the following site: https://ecsoft2.org/firefox
Greetings from Potsdam,
Germany

5
Article Discussions / Re: AN changing USB driver stack to 32-bit
« on: January 26, 2018, 02:38:04 pm »
Hi Lars,
This is bad news for me, because I need both paths of development from you and AN. On my TP X200 I can only run the AN branch of USB drivers successful (or the latest IBM version) together with Wims drivers for the built in camera. On my newer TP X250 only your drivers are working. I really hope that both branches will not divert to much.
Greetings from Seoul,
Mike

6
Hardware / Re: Post 2010 Laptops running ArcaOS
« on: October 02, 2017, 01:33:55 pm »
Hi Mike

Can it be possible for you to share the pci.exe report of your ThinkPad X250 to also be included on the wiki page?

Regards

Here you are.
Mike

P.S. Added new pci.exe report based at today's PCI.IDS. - 20171002 7:20PM German Summer Time

7
Hardware / Re: Post 2010 Laptops running ArcaOS
« on: October 01, 2017, 11:22:38 am »
Hi, Thanks for the advice. Unfortunately neither Unimix nor pmUnimix are solving the problem. I have tried in the past as well with the latest AN drivers.
Mike

8
Hardware / Re: Post 2010 Laptops running ArcaOS
« on: September 30, 2017, 01:02:08 pm »
Most of these are pre-2010. Only The T540p is newer.

http://www.blondeguy.com/ComputersForSale.html

My Thinkpad X250 is newer than 2010 and I can boot it from AOS5-DVD. No installation so far, because I have a running eCS2.1 with latest ArcaNoae drivers. Never touch a running system  :). Even sound is comming to live with the latest AN driver (A1- switch). But only after a warm boot if W7 was running before. Booting from cold - no sound, but at least no error messages of missing sound driver any longer in some applications.

Greetings from Potsdam, Germany,
Mike

9
Hardware / Re: New AN acpi-3.23.03.exe crashes my TP X250
« on: October 13, 2016, 05:18:29 pm »
David Azarewicz send me a test built of acpi 3.23.04. Now my TP X250 boots again, also with QSInit  ;D.
Thanks again for the very fast solution to David and the whole AN team.
Greetings from Potsdam, Germany,
Mike

10
Hardware / Re: New AN acpi-3.23.03.exe crashes my TP X250
« on: October 12, 2016, 03:21:59 pm »
Yes, I am using QSInit otherwise I have only less than 1MB RAM available. But I tried also booting using the original IBM loader. Same hang.
Greetings from Potsdam, Germany,
Mike

11
Hardware / New AN acpi-3.23.03.exe crashes my TP X250
« on: October 12, 2016, 10:51:06 am »
I just tried to use the new Arca Noae ACPI driver (acpi-3.23.03.exe). With this package my Thinkpad X250 hangs on the boot logo. Back to acpi-3.23.02.exe it starts normal.
I make several tests. Every time same hang on boot logo.
Greetings from Potsdam, Germany
Mike

12
Setup & Installation / Re: Thinkpad T540p and eCS
« on: September 27, 2016, 07:41:45 pm »
Not sure if this is true in your case. However on my X250 I had to correct the geometry of the partitions using DFSee before I got the system running. You might check the messages from DFSee (even under Windows running) to find out if there are adjustments to the geometry recommended.

Greetings from Potsdam,
Germany

13
Applications / Re: Firefox 38.8.0 for OS/2 Beta 7
« on: May 30, 2016, 05:55:37 pm »
I will point out that it took a couple of minutes, using Arca Noae Package Manager, to get this right, and I used my latest WarpIn installer (at Netlabs, and Hobbes) to get Firefox 38.8.0 properly installed. The WarpIn installer no longer makes any attempt to verify that the user has the proper DLLs (and other things) installed. ANPM (recommended), or the YUM command line, will do that properly. Trying to do it yourself is probably possible, but I suspect that it will turn into an exercise in frustration, before you figure it out. It seems that even the developers don't know what you need.

FWIW, I installed FF 38.8.0 last night, and it seems to be working well. The only anomaly, that I have noticed, is that it insists that I haven't used FF for a while, it welcomes me back, and it offers to clean up Firefox. I haven't let it do that, yet.

Also for me it was fine installing with ANPM and the wpi-file I found at Hobbes. It took also only a few minutes.
To get rid of the annoying statement just delete the parent.lock file in your profile once the program is closed.

Greetings form Potsdam/Germany,
Mike

14
Setup & Installation / Re: Thinkpad X250 & eCS
« on: March 17, 2016, 12:44:21 am »
Dear All,

Status-Update: Thanks to Wim Brul the built-in camera is now working! He does a great job.

Greetings, Mike

15
Setup & Installation / Re: Thinkpad X250 & eCS
« on: March 10, 2016, 09:13:35 am »
I use the VGA port on the docking station. I have the  Lenovo ThinkPad Pro Dock - 90W, EU (FRU: 40A10090EU).
Just tested now the VGA port on the device. It is working there as well.
I haven't tested the Mini-Display port, because of now hardware with such an interface.
Greetings,
Mike

Pages: [1] 2 3