Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Paul Richards

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Setup & Installation / Re: Acquiring 5.0.3
« on: August 26, 2018, 01:12:29 am »
Dave

Thanks. I do not wish to completely reinstall my set up. As I haven't had any problems with ArcaOS I'll wait for 5.1 and any significant upgrades that come along .

Paul

2
Setup & Installation / Re: Acquiring 5.0.3
« on: August 25, 2018, 06:04:55 am »
The link should be available under your initial ArcaOS licence.
You should find there a link to request the ArcaOS 5.0.3 build for download. Once it is build, you can download it

Remy

Thanks. I've downloaded the .iso

Now in order to update ArcaOS do I have to totally reinstall it - or will the update selectively install those OS apps which have been updated?

What happens to all my other non-OS  programs - will they effectively get overwritttrn requiring reinstallation?

Thanks

Paul

3
Setup & Installation / Acquiring 5.0.3
« on: August 23, 2018, 01:22:47 am »
I have a current Personal Support and Maintenance subscription. Having looked at my account on the Arca Noae website I can't see any link allowing me to download the new 5.0.3 release. Can anyone point me in the right direction please?

4
Setup & Installation / Re: USB support in original CP2 CD
« on: June 15, 2017, 07:46:56 am »
Dave
Use HTTP or user anonymous, password email address.

Thanks, the anonymous worked fine.

Paul

5
Setup & Installation / Re: USB support in original CP2 CD
« on: June 15, 2017, 04:44:43 am »
Can I suggest the use of USBcfg, a visual USB configuration tool with help files including preparing usb drives for use with OS/2 available in zip and warpin packages http://hobbes.nmsu.edu/h-search.php?key=usbcfg&pushbutton=Search
Sorry to jump in - I tried downloading USBcfg but I was asked for a user name and password - this hasn't happened before. Has there been a change?

Paul

6
Setup & Installation / Re: ArcaOS keeps rebooting
« on: June 14, 2017, 11:57:27 pm »
Just an aside from my earlier comment about the Games not working. I think there might be a conflict with UNIAUD.

Although UNIAUD is installed I have no sound and dbl-clicking, say, Klondike Solitaire provokes no reaction.

REMming out UNIAUD16.SYS and UNIAUD32.SYS in CONFIG.SYS, when I dbl-click a game it starts up with a dialog box saying no sound driver (obviously) but I can then proceed with the game.

Paul

7
Setup & Installation / Re: ArcaOS keeps rebooting
« on: June 13, 2017, 05:42:06 am »
Greggory

Here is an edited version of my system specs:

Model: HP DV6000z
CPU: AMD Turion 64 X2 Mobile TL-56 (1.8GHz/512×2 L2)
Memory: 2GB PC5300 DDR2 2 DIMMs 0 Open
Hard Drive: 120GB 5400RPM Seagate ST9120821AS
Motherboard: Quanta 30B8
Screen: 15.4? WXGA Glossy
Optical Drive: LG GSA-4084N

GPU: 256MB Nvidia 7200 Go(64MB On Board & 192MB Shared)

Wireless: Broadcomm A/B/G with Bluetooth
(ArcaOS identifies an Intel Pro/1000 MultiMac32-E100008 network adapter under Network Adapters and Protocols)

Inputs: 86 Key Keyboard, Two Button Touchpad with Left Side Scroll Device
Buttons: Power, QuickPlay, Play/Pause, Stop, FastFoward, Reverse, Mute, Volume Slider and TouchPad On/Off
Ports:

    3 USB 2.0, Two Left-Side and One Right-Side
    5-in-1 Card Reader
    Ethernet
    Modem
    VGA
    S-Video
    Microphone
    2 Headphone Jacks, 1 S/PDIF
    Expansion Port 3
    IR Port
    AC Connector
    Security Lock

Slots: ExpressCard54 Slot
Other: 1.3 Megapixel Webcam and Microphone
Speakers: Altec Lansing

Paul

8
Setup & Installation / Re: ArcaOS keeps rebooting
« on: June 13, 2017, 02:21:29 am »
Rich

Except in one particular circumstance, these drivers aren't going to resolve your issues (sorry, Lars).

Thanks once again for taking the time to explain the issues that I have been facing with using a USB stick. I (think) I now understand why I couldn't 'see' my USB drive via the Drives icon or via a Command prompt but was able to access it via a DOS prompt.

As I was using the USB (4 GB) to transfer files to and from my Windows laptop the 'non-visbility' is not a big issue as I have made all of the transfers that I need. The question now is whether I will be able to print using my USB HP printer.

My other priority is to get access to the internet. I need to spend some time trying to understand DHCP - it's the required IP addresses that confuse me.

Thanks also to Lars. I am not sufficiently confident in my own technical ability to replace AN's drivers with his.

Paul

9
Setup & Installation / Re: ArcaOS keeps rebooting
« on: June 12, 2017, 07:30:00 am »
Lars

"formatted as eFAT"

Sorry, that was a typo. Should have been FAT.

Quote
I know it's not the cure for every problem but regarding USB you could try my driver set.
Go to Hobbes.nmsu.edu and search for "usbdrv".

I downloaded usbdrv217.zip.  Most of the files (except the ones in the os2\trace folder) are already in my C:\ drive so how do they differ?
The files in mmos2 are zip files. What am I supposed to do with these?
Do I need to make any changes to CONFIG.SYS?

Sorry for the dumb questions but I am unused to making these sort of changes, being new to ArcaOS.

Paul

10
Setup & Installation / Re: ArcaOS keeps rebooting
« on: June 11, 2017, 05:57:33 am »
Greggory

The reinstallation seems to very stable so far, so I'm feeling reasonably confident.

I reinstalled a lot of applications because I wanted to tidy up the directory structure that I had originally used.

And yes, I have zipped up the key applications that I use.

Paul

11
Setup & Installation / Re: ArcaOS keeps rebooting
« on: June 11, 2017, 02:21:28 am »
Rich

TeLLie's suggestion that you run the app from the command line is a good one since you might get an error message that some needed dll couldn't be loaded. However, there's something else you should look at: what file is each program object pointing at.

Clearly, "Mahjongg" should be starting 'C:\OS2\APPS\MAHJONGG.EXE'.

All the program objects point to the relevant .EXE file in C:\OS2\APPS. Ref TeLLie's suggestion I tried running from the Command Line - the command window just closes when I type in the relevant command.

Quote
ANXWP is at version ..umm.. 1.0.11++. I've made about 10 changes since 1.0.11 and checked them in to the Netlabs repo but I haven't built a new generic version yet because all the NLS files need updating. I'll try to get that moving.

I don't really know anything about different versions. What I meant about accepting the defaults was that I have the virtual desk rectangle in the lower left corner of the screen and the bar at the bottom of the screen with the shutdown button, drives, system setup and command prompts icons. I didn't add any other widgets to this bar. I wouldn't be able to upgrade versions because I don't have internet access - that''s something I've got figure out. Someone suggested DHCP.

Other issues: (a) I have no sound. The UNIAUD driver was installed.

(b) USB problem - if I insert a USB stick it appears as drive D when I open the Drives icon but if I dbl-click on Drive D an empty drive D folder opens with a message 'No objects were found that matched the specified find criteria' followed by 'The drive or diskette is not formatted correctly'. (I formatted the USB as eFAT since this format can be read in both Windows and ArcaOS and I'm using the USB to transfer MS-DOS programs to ArcaOS.) I also get a popup message saying 'Chkdsk failed for drive D:'. I can access the USB stick if I open a DOS session. If I try to access it via a Command Prompt I get 'SYS0026: The specified disk or diskette cannot be accessed'.

I didn't use Advanced Install - I didn't know there was such an option or I didn't notice it.

Installed my MS-DOS programs. No problems so far. Ah, the nostalgia  ;D

Paul

12
Setup & Installation / Re: ArcaOS keeps rebooting
« on: June 10, 2017, 02:48:11 pm »
Rich

On the whole, I think that's a very good idea. As I mentioned previously, I've never heard of XWP causing the kind of problems you've encountered, so something in the installation must be really messed up. Since I'm the one who would probably have to fix whatever might actually be wrong with XWP, I have a vested interest in you having a successful install  :)

I am convinced that my original install was less than optimum  ;D. Anyway I have reinstalled ArcaOS and all of my OS/2 apps. Will do the MS-DOS ones tomorrow.

So far no problems. One difference with this install is that I just accepted the default XWP i.e. I haven't added any other widgets.

One issue: not that I am particularly interested in Games but none of the apps (Klondike, Solitaire, Mahjongg) will open after I double click their icons. So far this seems the only problem.

I'll keep you posted on progress.

Paul

13
Setup & Installation / Re: ArcaOS keeps rebooting
« on: June 10, 2017, 04:29:14 am »
Rich

I have decided to reinstall ArcaOS. Apart from the issues around xwps I am finding other things which are not right like programs which do not load when I double-click on their icons or icons on the desktop which don't retain their position between reboots. So I'll see if a completely fresh install helps.

I know I'll lose all my previously installed applications but I'll just have to go through the process of reinstallation with them as well.

I appreciate your efforts on my behalf but maybe a restart might be better.  I'll give ArcaOS one more try - if that doesn't work I'll have to regretfully depart the ArcaOS fraternity.

Paul

14
Setup & Installation / Re: ArcaOS keeps rebooting
« on: June 09, 2017, 07:16:06 am »
Rich

OK, I've recreated my steps

With x-center-hide the desktop freezes - power plug out

With everything UNHIDDEN (xwps/plugins/x-center) I get the desktop and XWP but the desktop freezes - power plug out

I renamed xwpdaemn.exe and xwphook.dll and rebooted - that got me to the desktop as before but the system froze again - power plug out

I have now hidden xwps - no problem, boots OK
... and am now going to restore FAT32 - no problem boots OK.

So where to from here?

Paul

15
Setup & Installation / Re: ArcaOS keeps rebooting
« on: June 09, 2017, 06:10:18 am »
Just to clarify - I rebooted with x-center-hide and then with out -hide.  There are now no -hides on the xwps/plugins/x-center folders

Paul

Pages: [1] 2 3 ... 5