Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Moritz

Pages: [1] 2 3
1
Web applications / Re: QT5 simplebrowser
« on: February 22, 2021, 07:24:15 pm »
Now I managed to install all the YUM/Package manager stuff after reading the thread hints here.

Running simplebrowser.exe from the command line has no effect, nothing happens, the command program appears half a second later.

Running "sh run.sh" crashes the whole computer, warm starting is no more possible.

I have got ArcaOS 5.0.2.

Did you check on Q1 and Q2 in the FAQ area of the readme.txt?

2
Web applications / Re: QT5 simplebrowser
« on: February 21, 2021, 07:01:17 pm »
OK, found. But now EVNT217 is missing and *EVNT* is not found in YUM and Package Manager.

A batch file with necessary YUM commands to instal Simplebrowser would be useful.

The readme.txt states whats needed:

....
3. In ANPM choose the menu option
   Manage -> Yum Tools -> Quick Install
In the input field enter the text: QT5
and let ANPM install all the QT 5 packages that are listed.

4. From ANPM again choose the "Quick Install" menu option.
In the input field enter the text: ffmpeg-libs
and let ANPM install all the DLLs that are listed.

5. Repeat the above steps with:
   libevent
   minizip
   libxlst
   libkai

* 6. It is recommended that you now reboot your system! *

....

its also recommended to use this command to launch the browser:

sh run.sh

If i use simplebrowser.exe instead it starts but traps when trying to open a url

3
Web applications / Re: How to clear the browser cache in Firefox
« on: February 06, 2021, 12:33:51 pm »
Hello,

i can recommend a little tool called Prefbar http://prefbar.tuxfamily.org/

4
Setup & Installation / ArcaOS 5.0.6 released
« on: August 31, 2020, 09:44:05 pm »
https://www.arcanoae.com/arcaos-5-0-6-now-available/

Unfortunately Changelog not Readme on the website reflect changes in 5.0.6 yet

5
Applications / Re: OpenOffice 4.1.7 gives error on startup
« on: May 04, 2020, 01:58:39 pm »
i had the same issue and it turned out i had to install "libxslt" (using ANPM)

6
Applications / Re: Dos window
« on: May 01, 2020, 12:12:52 pm »

If I'm not mistaken, there's also a commonly used config.sys entry that's helped for others, I can't exactly remember what it is however.

Some Config.sys tips&tricks can be found in Gregg Youngs 2018 Warpstock presentation: http://www.warpstock.org/filemgmt/visit.php?lid=289

7
Hi,

i am using a Model 20DL. Stylus and Finger work perfect for me (Thanks Wim & Sigurd). I did not test the camera. 

I am using AN USB 12.04.

Code: [Select]
REM [################
REM [USB section
REM [################
BASEDEV=USBD.SYS
BASEDEV=USBEHCD.SYS
BASEDEV=USBHID.SYS
DEVICE=C:\OS2\BOOT\USBPRT.SYS
DEVICE=C:\OS2\BOOT\USBMOUSE.SYS
DEVICE=C:\OS2\BOOT\USBKBD.SYS
DEVICE=C:\OS2\BOOT\USBRESMG.SYS
BASEDEV=USBMSD.ADD /REMOVABLES:8 /FLOPPIES:0
BASEDEV=USBCDROM.ADD /CDS:1
DEVICE=C:\OS2\BOOT\USBECD.SYS /D:06CB:764A:0005 /N:$FINGER$ /S /V
DEVICE=C:\OS2\BOOT\USBECD.SYS /D:056A:00EC:0135 /N:$STYLUS$ /S /V

I had to adjust the parameters and used https://ecsoft2.org/usb-resource-manager-device-monitor to get the info (in USB 12.03 there was an issue with usbresmsg. This was fixed in 12.04)

bests


8
Hi,

i found this: https://ecsoft2.org/iris, maybe thats the tool you are looking for.

9
Internet / Re: os2site.com access
« on: April 07, 2020, 02:48:13 pm »
Hi Moritz,

Try http://www.os2site.com/, ie, it needs the www in front :)

Thats it - thanks Ian!

10
Internet / Re: os2site.com access
« on: April 07, 2020, 10:55:18 am »
Hi,

it worked for me on the weekend  but today i am getting to a "Contact us" form of ComKal Networks Australia

11
Internet / Re: os2site.com access
« on: April 03, 2020, 03:49:46 pm »
The os2site.com is live. Ian send me a hard disc from Australia and OS/2 VOICE now hosts a copy of the website.
Ian and I are working out the details so he can update th website from Australia. So from that perspective things should be somewhat back to normal.

Roderick

I cannot access the site. Looks like the URL (os2site.com) still points to an australian server. Is ist hosted as a subdomain of os2voice.org or do you have the IP? 

thanks

12
Internet / Re: os2site.com access
« on: March 18, 2020, 02:43:20 pm »
Does os2site.com work for anyone?

13
Hi Andi,

i recently had an issue where the AHCI controller was not properly supported and HDD was not recognized. Changing controller mode in BIOS from "AHCI" to "Compatible" solved this.

Regards

Mo

14
Events / Re: ArcaOS 5.0.4 is out!
« on: July 28, 2019, 12:55:14 pm »
running in a timeout when trying to download  :(

15
Applications / Re: Curious about OS/4
« on: July 18, 2019, 03:37:23 pm »
Hi Carl,

there is a Wiki page with some more info and links.

https://www.os2world.com/wiki/index.php/Phoenix_OS/4

Bests

Mo

Pages: [1] 2 3