Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Silvan Scherrer

Pages: [1] 2 3 ... 12
1
Applications / Re: YUM
« on: March 23, 2020, 10:58:09 am »
Poppler seems to be broken currently. My workaround is to update a few packages at a time and avoid poppler.
hmm poppler is broken? I wonder about that, as there is no ticket for it. And I update it regularly on some installations and saw no issue so far.

2
Article Discussions / Re: Qt 5 version 5.13.1 OS/2 Beta 1
« on: March 16, 2020, 05:29:50 pm »
Does that mean that it will be desirable that Tellie will recompile his Qt5 software ports? Or something else can be worked out?

I'd say that updating gcc1.dll will be enough....
Hi

I had tried the latest gcc1.dll that provides the Netlabs exp and it provides the same error.
Quote
1-15-20 10:15a        65,857    124 a---  gcc1.dll

If someone can run CuteChess and let me know if it is only an issue of my machine, it will be helpful.

Regards
I really hope you rebooted afterwards, as gcc1.dll is to almost 100% always used. So no reboot no joy.

3
Try to send the Signal with this snipped
http://www.edm2.com/index.php/DosSendSignalException
And see if you get the same 205.

4
General Discussion / Re: OS2World Server Issues (2020-01-04)
« on: January 08, 2020, 05:39:44 pm »
Hi Dave

No, no change there, no "New" indicator displayed.


Regards

Pete

strange as I see it as well. Just tested

5
Applications / Re: Tea - Hunspell errors
« on: December 12, 2019, 07:06:45 am »
Sounds like a ticket is needed. Not sure whether Tea should be adjusted or Hunspell should have some symlinks for apps like Tea.
no no no ticket for that. all works as designed when nothing is set.
you need to set "spell_lang" and "hunspell_dic_path" in the settings. At least thats what the code says.

6
Applications / Re: Can't connect to Google after Update using ANPM
« on: December 02, 2019, 02:35:12 pm »
Just before reading this thread I spent half an hour trying to figure out how to downgrade NSS. The version in the exp repo leads to traps in firefox 45,9,0 too. This is how I downgraded:
From the directory where the packages are located (here F:\var\cache\yum\netlabs-rel\packages\) execute:
rpm -Uvh nss-3.23.0-4.oc00.i686.rpm nss-util-3.23.0-4.oc00.i686.rpm nss-softokn-3.23.0-4.oc00.i686.rpm nss-softokn-freebl-3.23.0-4.oc00.i686.rpm  --oldpackage
why not reporting possible traps in our github repos? As when we see no reports we move it to netlabs rel repo. And to be honest on my system and the testers system it seems stable and connects to all sites, but this might be luck. I don't know.

just to say it once again: no report on github or even netlabs trac there will be no fix.

regards
Silvan

The reason I did not report it is because it was in the experimental repo. I assumed it is work in progress and not supposed to be bug free. Didn't want to clutter up the github repo wirh unnecessary bug reports, Ticket made.
if all think like that, then we will never find issues. as usually what we add to exp works for us. and mostly it just gets moved after some weeks.
Please send the trap's also to Dave, as I see a lot traps in XUL and not NSS. Eventually he sees something in his ffox which is wrong.
And as said, we will of course take a closer look as well.

7
Applications / Re: Can't connect to Google after Update using ANPM
« on: December 02, 2019, 10:08:12 am »
Just before reading this thread I spent half an hour trying to figure out how to downgrade NSS. The version in the exp repo leads to traps in firefox 45,9,0 too. This is how I downgraded:
From the directory where the packages are located (here F:\var\cache\yum\netlabs-rel\packages\) execute:
rpm -Uvh nss-3.23.0-4.oc00.i686.rpm nss-util-3.23.0-4.oc00.i686.rpm nss-softokn-3.23.0-4.oc00.i686.rpm nss-softokn-freebl-3.23.0-4.oc00.i686.rpm  --oldpackage
why not reporting possible traps in our github repos? As when we see no reports we move it to netlabs rel repo. And to be honest on my system and the testers system it seems stable and connects to all sites, but this might be luck. I don't know.

just to say it once again: no report on github or even netlabs trac there will be no fix.

regards
Silvan

8
Applications / Re: Strange PDF file problem using Lucide...
« on: October 22, 2019, 03:43:22 pm »
Sadly it cannot open any pdf files as it cannot find plugins. I suspect this is because they are not within the unixroot structure but will not be bothering to investigate further.

The same may apply to Qt5: "Could not find the Qt platform plugin". Producers of selfish, non-OS/2 solutions for the even fewer happy few...

we are really glad for your nice words. Are we really selfish? I doubt. If it's a non-OS2 solution I doubt either.
If you insists in not using RPM, then it might work or not. As RPM is also strategic in ArcaOS we use it. And it makes the life a lot easier for the average user.

regards
Silvan

9
Hardware / Re: HP Printer support
« on: October 11, 2019, 05:57:56 pm »
The support in Cups for HP printers has been very good. But it's getting stale. If I look at printers in retail outlets or on-line, I'm no longer seeing support.

I'm looking at two consumer-grade color laser printers. These printers are cheap to buy, but expensive to buy new toner, which is appropriate for a home or business with modest printing needs.

The HP printer driver is called hplip, and we have version 3.17.11-1 at Netlabs, which can be installed by RPM/YUM.

My old M252dw has been replaced by M254dw, and needs 3.18.5 or later. The slightly fancier M454dw needs 3.19.6 or later.

I don't know how difficult it is to port the hplip software, but supporting at least one brand of printer is strategic, and HP is at least commonly sold in USA. They are also good at recycling used toner cartridges.
we have 3.19.8 in exp repo :) I did that some days ago.
gutenprint is also updated in exp and cups-filters is in the process.

regards
Silvan

10
Applications / Re: OpenOffice 4.1.6 fatal error, any solutions?
« on: August 26, 2019, 12:16:35 pm »
When trying to start OpenOffice, I'll get the following message. Is there any way to fix this?

OpenOffice 4.1.6 - Fatal Error

The application cannot be started.
exception occured raising singleton
"/singletons/com.syn.star.deployment.ExtensionManager": loading component library failed:
file://C:\PROGRAMS\APACHEOPENOFFICE.4/PROGRAM/../program/deploy.dll
you miss libxml2. Install it via "yum install libxml2" or you can also use ANPM to do so of course.. ArcaOS doesn't deliver that by default. The readme should have pointed you to it btw.

11
Article Discussions / Re: Qt 5 Base for OS/2
« on: August 19, 2019, 04:38:00 pm »
OK, I will try update via yum, when I'm home again.
I think, I have to file this one via Netlabs.
yum update crashed midway. After a reboot, python couldn't import its SSL wrapper.
I had to unpack the RPM on linux and copy them over to my /@unixroot.
After that, yum was working again.
can you reproduce the issue? As w/o a reproducable case it's almost impossible to see what the issue could have caused. As to be honest we never got such a report so far. Which doesn't mean anything :)

regards
Silvan

12
Hardware / Re: AS400 and IBM Access Client Solution (ACS)
« on: February 05, 2019, 08:52:03 am »
Thanks for your comment. I went to Google and found IBM i Access Client Solutions (32-bit) Version: 1.1.5.0 Build id: 5492. This seems to start and I am able to connect to the iSeries with a 5250 emulator.

I am looking to enable SSL, but I think something is missing on the host.

Neil
I can send you my version is you want. Please write me private if needed.

For SSL the host needs to have installed some license programs. If you need consulting for the i5 let me know as well.

regards
Silvan

13
Hardware / Re: AS400 and IBM Access Client Solution (ACS)
« on: February 04, 2019, 05:42:56 pm »
There is one drawback, you need to use a older version, as the latest is not running with out java :( I use version 1.1.6.2 build 7031 from January 2017. All later builds did crash for me as well.

And I use exactly the same command as you stated.

14
Games / Re: Tetris-like game
« on: January 17, 2019, 12:02:58 pm »
imho this is really a waste of time, as we have already a lot Tetris like games. See http://trac.netlabs.org/qtapps/wiki/QT4%20Games

I appreciate your guidance.  I'm asking for your best advice, Silvan ... should I abandon the project?

In my opinion yes. But YMMV

15
Games / Re: Tetris-like game
« on: January 16, 2019, 05:35:05 pm »
Rick

imho this is really a waste of time, as we have already a lot Tetris like games. See http://trac.netlabs.org/qtapps/wiki/QT4%20Games

regards
Silvan

Pages: [1] 2 3 ... 12