Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dariusz Piatkowski

Pages: [1] 2 3 ... 34
1
Networking / Re: Which NIC to buy?
« on: March 17, 2019, 04:11:42 pm »
Hi guzzi,

I posted my NIC hardware info in a response to another thread, but for what it's worth I have an older MSI motherboard here with a built-in Realtek chipset, works fine with the original MultiMac drivers as well as the later MMRE, although the MMRE do cause a trap under very high loads.

Code: [Select]
Vendor 10ECh Realtek Semiconductor Co., Ltd.
 Device 8168h RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
 Command 0107h (I/O Access, Memory Access, BusMaster, System Errors)
 Status 0010h (Has Capabilities List, Fast Timing)
 Revision 03h, Header Type 00h, Bus Latency Timer 00h
 Self test 00h (Self test not supported)
 Cache line size 64 Bytes (16 DWords)
 PCI Class Network, type Ethernet
 Subsystem ID 75761462h Onboard RTL8111b on MSI P965 Platinum Mainboard (Guess Only!)

2
Applications / Re: OS/4 (technical details only)
« on: March 06, 2019, 12:29:44 am »
David,

OS2user, I am not that savvy with programs like this.  I installed it, but don't know how to set it up or what I would use it for.

That is a RDP (Remote DeskTop) client, which allows you to connect to a remote Desktop / PC somewhere over the network. Typically that might be a WINx machine that you need to connect to in order to do some action/work on that remote box.

I am using this client on my LAN to ease the maintenance of all the PCs in the house. I occasionally use the remote WINx boxes to do stuff that my local OS/2 box does not allow me to do (lack of apps with specific support, etc.).

Do you have a WINx box on your LAN/network that you could try connecting to?

3
Programming / Re: Can an application be started and run in monoprocessor?
« on: February 24, 2019, 09:21:55 pm »
Is this about running everything in the process on a single (assigned) CPU, or is it about just starting on a single core?

Here is why I ask, for some time now I've had this particular problem: certain apps when started on my multi-core configuration will freeze WPS, occasionally I may recover, but most of the time I have to CTRL-ALT-DEL the machine and even with 'CAD-Pupup' in place I may not have a smooth way to shut the machine off. Of all apps ANPM is a perfect example of this, start this in SMP mode and guaratneed lock results.

Now, strange enough if I force all the cores but one into OFF state before starting ANPM this is not a problem. I can successfuly start the app and then turn on all the other cores aftewards, no problem there.

I previously tried the suggested approaches of markexe as well as execmode, neither one helps, so I suspect that the symptom I am seeing maybe the result of a particualr DLL load/execution problem. This is why I ask if it's just about starting in a single core mode, or a full exec in a single core mode?

4
Internet / HOSTS file and spam-ad-fish avoidance
« on: January 23, 2019, 05:17:11 am »
Team!

I have been using the modified HOSTS file for a while now. Previously I was using Privoxy as well, but eventually dropped this in favour of just HOSTS and the FF add-on 'NoScript'.

The other day I came across a Unified HOSTS distribution, which is actually a tad over twice as big as the one I have been using, so about 1.1M vs 450K. Having deployed this on my OS/2 box I wanted to report that despite it's size (is there a real limit to this on our aging TCPIP stack?) it appears to work fine.

Now what is the benefit of using this 'Unified HOSTS'? Well, it is a GitHub project which assembles numerous individual HOSTS distros, scans them over to remove duplicates and produces a single file with some 40K entries.

I deployed this on my Win boxes as well, and the difference is tremendous, so I give that unified HOSTS approach a pretty good quality rating.

Anyways, if you want to try it out here are the links to the two releases:

1) HOSTS - http://winhelp2002.mvps.org/hosts.htm
2) UNIFIED HOSTS - https://github.com/StevenBlack/hosts/blob/master/hosts

5
Internet / Re: Unable to download PDF documents with FF 38.8
« on: January 15, 2019, 05:20:29 am »
Dave and ivan,

...Did I forget to add the xqs files? Unluckily I didn't keep the dist\ directory from the PhenomII build due to lack of room (thought a 100GBs would be enough) so if I forgot, they're gone...

The test releases you built for the PhenomII CPU, and which I was testing, had the xqs files I believe. At least my test locations have them in dir structure. The only problem is we had a few versions and at this point in time I really am not sure which one was which.

Here is my dir dump across my test FF installs (sorry, it's messy, but do any of these look like the right ones?):

Code: [Select]
The volume label in drive K is DATA_STORE.
The Volume Serial Number is AB9E:75C1.

Directory of K:\firefox

12-24-18   3:05a    141875         153  firefox.xqs
12-24-18   3:05a    147689         154  lgpllibs.xqs
12-24-18   3:05a     10778         154  mozsqlt3.xqs
12-24-18   3:05a  16150335         149  xul.xqs
        4 file(s)   16450677 bytes used

Directory of K:\firefox\components

12-24-18   3:05a    160891         124  brwsrcmp.xqs
12-24-18   3:05a    138026         124  clearkey.xqs
12-24-18   3:05a    143800         124  fake.xqs
12-24-18   3:05a    132412         124  fakeh264.xqs
        4 file(s)     575129 bytes used

Directory of K:\firefox2

12-24-18   3:05a    141875         153  firefox.xqs
12-24-18   3:05a    147689         154  lgpllibs.xqs
12-24-18   3:05a     10778         154  mozsqlt3.xqs
12-24-18   3:05a  16150335         149  xul.xqs
        4 file(s)   16450677 bytes used

Directory of K:\firefox_GA

12-24-18   3:05a    141875         153  firefox.xqs
12-24-18   3:05a    147689         154  lgpllibs.xqs
12-24-18   3:05a     10778         154  mozsqlt3.xqs
12-24-18   3:05a  16150335         149  xul.xqs
        4 file(s)   16450677 bytes used

Directory of K:\firefox_GA\components

12-24-18   3:05a    160891         124  brwsrcmp.xqs
12-24-18   3:05a    138026         124  clearkey.xqs
12-24-18   3:05a    143800         124  fake.xqs
12-24-18   3:05a    132412         124  fakeh264.xqs
        4 file(s)     575129 bytes used

Directory of K:\firefox_lx_working

12-24-18   3:05a    141875         153  firefox.xqs
12-24-18   3:05a    147689         154  lgpllibs.xqs
12-24-18   3:05a     10778         154  mozsqlt3.xqs
12-24-18   3:05a  16150335         149  xul.xqs
        4 file(s)   16450677 bytes used

Directory of K:\firefox_lx_working\components

12-24-18   3:05a    160891         124  brwsrcmp.xqs
12-24-18   3:05a    138026         124  clearkey.xqs
12-24-18   3:05a    143800         124  fake.xqs
12-24-18   3:05a    132412         124  fakeh264.xqs
        4 file(s)     575129 bytes used

6
Hi Julien,

I have a gigabit connection , with 40 mbps upload speed.

With speedtest-cli, on a Windows host, I get this :
Retrieving speedtest.net configuration...
Testing from Comcast Cable (67.169.190.100)...
Retrieving speedtest.net server list...
Selecting best server based on ping...
Hosted by Sonic.net, Inc. (San Jose, CA) [8.57 km]: 14.29 ms
Testing download speed................................................................................
Download: 377.07 Mbit/s
Testing upload speed...
Upload: 40.74 Mbit/s

Whereas I get upwards of 900 Mbps in Firefox 64.0.2 with speedtest.net on the same Win10 machine.
speedtest-cli ini Python has a bottleneck around 400 Mbps. I get the same limit on an ODROID XU4 .
...

Well, having done a bit more work with my setup here, and in particular comparing it to the other machines, including one pretty darn top-line Win10 box (Ryzen 7 2700x) there indeed are huge difference in performance. But...I attribute a lot of that to the hardware itself.

For example, my current OS/2 box shows:

Code: [Select]
Retrieving speedtest.net configuration...
Testing from Bell Canada (50.100.198.117)...
Retrieving speedtest.net server list...
Retrieving information for the selected server...
Hosted by TekSavvy Solutions Inc (Toronto, ON) [332.79 km]: 29.667 ms
Testing download speed..........................................................
......................
Download: 350.98 Mbit/s
Testing upload speed............................................................
....................................
Upload: 527.68 Mbit/s

Consistently I see my u/l speed being faster than the d/l part of it, and I have seen numerous d/l speeds over 400Mb/s while my u/l almost never drop to below 500, so at least here the Python environment allows me to plug ahead.

Now my Win10 box blow this away with a d/l of 850-900 and u/l of 930-950. I have not hit that 960 max that you really might consider to be a ceiling due to overheads, etc. etc.

7
Applications / Re: SeaMonkey 2.42.9 CPU spiking
« on: December 30, 2018, 03:10:09 am »
Hi Everyone!

If anyone is interested, I built and uploaded Firefox optimized for a Phenom II...

For what it's worth, this release is working great here (Phenom II X6). I mentioned to Dave earlier that this maybe a bit of a mental "this is better" conclusion, but it does feel like FF is a tad faster / smoother / pages render faster, etc.

I'm sure that if the code optimizations do allow it to actually run faster, the differences are probably very minimal, however it is a welcome step in a better direction.

Thanks once again Dave for coming through with this!

8
Applications / Re: PMMail - COMCAST - secure tunnel
« on: December 30, 2018, 12:58:43 am »
Hi Doug,

...I haven't seen anything quite like that, but there is a good possibility that you are running out of lower shared memory space, and PMMail stops, waiting for memory to become available...

Yup, I agree since I occasionally (very rarely though) see this behaviour...my only difficulty with this being the root cause on my machine is that PMMail is the 1st real (big) app I start once the system boots. So for all intent pursposes it has nearly everything available to it. In situations where I encounter this behaviour usually by 2nd or sometimes the 3rd attempt PMMail will successfully start up and stays running.

...You should open an incident in the PMMail MANTIS bug tracker, but there is no longer a programmer actively working on the project, so it probably won't get addressed (HELP WANTED). Be sure to include logs, and anything else that may be related.

I wanted to check here first because as you said, the staff available to work these types of issues is really non-existent (not anyones fault, just that we are such a small community at this point in time), so I think of this as something I can deal-with instead.

I'm curious though, what's required to be able to actually take a stab at compiling something like PMMail? Is this a Watcom, GCC, VAC++ built software?

9
Applications / Re: PMMail - COMCAST - secure tunnel
« on: December 29, 2018, 10:12:57 pm »
This of off-topic, but since the thread is about PMMail I thought I would at least use the opportunity to see if anyone is experiencing a little hicup I'm seeing.

Sometimes, and it's a hit'or'miss type of a thing here, when starting up PMMail the window frame will be drawn, or the status message box will be shown and then things completely HALT! As in, the WPS stops responding...hitting ESC-CTRL a few times and waiting usually recovers but most often PMMail dies anyways.

Here is what is consistently showing up in the trap log:

Code: [Select]
______________________________________________________________________

 Exception C0000005 - Access Violation
______________________________________________________________________

 Process:  G:\APPS\TCPIP\PMMAIL3\BIN\PMMAIL.EXE (11/23/2016 06:24:14 1,817,288)
 PID:      150 (336)
 TID:      0C (12)
 Slot:     EF (239)
 Priority: 200

 Module:   PMMAIL
 Filename: G:\APPS\TCPIP\PMMAIL3\BIN\PMMAIL.EXE (11/23/2016 06:24:14 1,817,288)
 Address:  005B:0006DAA7 (0001:0005DAA7)
 Cause:    Attempted to write to 00000008
           (not a valid address)

______________________________________________________________________

 Failing Instruction
______________________________________________________________________

 0006DA9A  MOV  EBX, [EBX+0x18]           (8b5b 18)
 0006DA9D  TEST EBX, EBX                  (85db)
 0006DA9F  JNZ  0x6da78                   (75 d7)
 0006DAA1  MOV  EBX, [EBP-0x90]           (8b9d 70ffffff)
 0006DAA7 >MOV  DWORD [EBX+0x8], 0x10     (c743 08 10000000)
 0006DAAE  MOV  DWORD [EBX+0xc], 0x6b8e1  (c743 0c e1b80600)
 0006DAB5  MOV  DWORD [EBX+0x4], 0x1a14   (c743 04 141a0000)
 0006DABC  MOV  DWORD [EBX+0x10], 0x68    (c743 10 68000000)

With the ' 0006DAA7 >MOV  DWORD [EBX+0x8], 0x10     (c743 08 10000000)' being the consistent failure point.

I am using v3.22.00.2301 (32534) - Nov 23 2016 11:22:43 +0000 (GMT) here. Been using this for a while now and this is the only issue I have seen re-occuring.

Is anyone else seeing this?

10
Applications / Re: mozturbo
« on: December 28, 2018, 02:15:37 am »
...As for brwscmp.dll, I missed that with the first release, which I just deleted. Don't use that release with Firefox as the missing brwscmp.dll caused buggy behaviour with Firefoxes memory. SM and TB were fine with that release...

Ahhh...indeed, I remember one of your emails on our tester list about this, sorry to bring that one back, I am using your latest release now and was previously using the fixed one which picked that DLL as well.

Alright, I will take a look at the default and the '-t' optional switch and will post the results I'm seeing on my machine.

11
Applications / Re: mozturbo
« on: December 27, 2018, 04:40:12 pm »
Hi Dave!

Updated to v0.5. Default is now not to force load the modules, saving quite a bit of memory at the cost of turbo functionality. Thanks to Rich for pointing this out...

Alright...so what is the benefit / functionality being delivered with this new default setting? I mean after all, isn't the whole point to pre-load the DLLs and prevent their un-loading during program shut-down?

Sorry, I simply missed it and/or do not understand what the utility would do otherwise if it is not actualy doing the DLL load.

Also, as a follow-up request for clarification, what happens to other DLLs that do not reside in the main directory? For FF I am specifically thinking:

Code: [Select]
The volume label in drive G is OS2.
The Volume Serial Number is 45B6:75C3.

Directory of G:\apps\tcpip\firefox\browser\components

12-23-18   6:36p    369383         124  brwsrcmp.dll
        1 file(s)     369383 bytes used

Directory of G:\apps\tcpip\firefox\gmp-clearkey\0.1

12-23-18   6:20p    306136         124  clearkey.dll
        1 file(s)     306136 bytes used


Are these left-out?

Thanks!

12
Applications / Re: SeaMonkey 2.42.9 CPU spiking
« on: December 26, 2018, 02:52:46 pm »
Hello Dave and others,

I'll upload the 7z as long as you're willing to share if others such as Ivan with AMD CPU's want to test, assuming it actually runs for you. I'd assume it does....

Yes, of course not a problem...let me take a stab at it and go from there. I am hoping that if it works here (no issues found, it it stable, etc) eventually (longer term perspective) we can host is somewhere where it's publicaly accessible...but in the meantime, I'm all in!

Will email you next...

13
Applications / Re: SeaMonkey 2.42.9 CPU spiking
« on: December 25, 2018, 07:55:36 pm »
Hey Dave!

Hi Dariusz, I succeeded in building Firefox with -march=amdfam10 -O2. Unluckily make package fails really quick, seems there's something wrong with xpcshell.exe and trying to run dist\bin\firefox.exe crashes right away due to illegal instruction, namely POPCNT.
Thought of zipping up dist\bin, which is half a gigabyte unzipped, 183.5 MB zipped, 93MB 7zed. Not sure what to do with this.

If the exe and dlls are built successfully I am happy to give it a try here...it's a massive u/l for you though...but if you're willing to I'm happy to open up my FTP server...let me know, I'll send the credentials.

14
Applications / Re: SeaMonkey 2.42.9 CPU spiking
« on: December 24, 2018, 07:24:46 pm »
Hi Ian!

Try this link. Note the lowercase m at the end before the .zip :)

https://bitbucket.org/dryeo/dry-comm-esr31/downloads/firefox-45.9.0.en-US.os2-Pentium-m.zip

Yup, got it...thank you! Deployed, highmem marked 'code only' and loaded using Dave's TurboLoader...will report back after a few days, thanks Dave!!!

15
Applications / Re: SeaMonkey 2.42.9 CPU spiking
« on: December 24, 2018, 05:01:40 pm »
Hi Dave!

I refreshed the Firefox Pentium M build, same download location.

Just tried it, but got the following error instead (with a fancy icon):

=== START ===
 That link has no power here

Return to the previous page or go back to your dashboard.
=== END ===

Seems like maybe the file is missing, or something just not right in the bitbucket world?

Pages: [1] 2 3 ... 34