Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - roberto

Pages: 1 [2]
Networking / RTL8169 Problems
« on: May 18, 2016, 01:06:07 pm »
I 've finally decided to install a server with more updates ecs22b2
The new PC has a Blast Broadcom network - Nextreme BCM5764M PCIe Gigabit Ethernet , which I did not find drivers.
I install a old 3com 3c900 that is runing ok, in lan0, ip, but slow. (this is now running)
Buy another TP-Link model no TG-3269 that is a realtek RTL8169 (give me problems), is in lan1, with ip
This rtl8169 have a mini cd with drivers for compiler.

The problem is:
In a command com, show this:
Code: [Select]
PING 56 data bytes
64 bytes from icmp_seq=0. time=0. ms
64 bytes from icmp_seq=1. time=0. ms
64 bytes from icmp_seq=2. time=0. ms

---- PING Statistics----
3 packets transmitted, 3 packets received, 0% packet loss
round-trip (ms)  min/avg/max = 0/0/0

PING 56 data bytes

---- PING Statistics----
8 packets transmitted, 0 packets received, 100% packet loss

[C:\]net view
Server Name            Remark
The command completed successfully.


The lantran.log show this:
Code: [Select]
IBM OS/2 LANMSGDD [05/21/04] 6.00 is loaded and operational.
TCPBEUI: Using a 32-bit data segment.
Installing NETWKSTA.200 Version 6.0. IBM LAN Redirector ( May 25, 2005)

Adapter 0 has 123 NCBs, 96 sessions, and 6 names available to NETBIOS applications.
Adapter 1 has 123 NCBs, 96 sessions, and 6 names available to NETBIOS applications.
NETBIOS 4.0 is loaded and operational.
R8169 NDIS device driver @#Arca Noae LLC:1.0.2#@##1## 3 Sep 2015 15:26:18      DAZAR1    ::::2::SVN48@@Realtek 8169/1Gb PCIe MAC Driver Copyright (c) 20
R8169 Hardware detected: RTL8169sb/8110sb.
IBM LANVDD is loaded and operational.
IBM OS/2 LAN Netbind
TCPBEUI: Logical adapter 0 is bound to TCP/IP interface lan0.
TCPBEUI: Logical adapter 1 is bound to TCP/IP interface lan1.

The testlog.cmd give me this: extract no full file!
Code: [Select]
----- Output of: bldlevel C:\ibmcom\macs\R8169.os2 -----------------------------
Build Level Display Facility Version 6.12.675 Sep 25 2001
(C) Copyright IBM Corporation 1993-2001
Signature:       @#Arca Noae LLC:1.0.2#@##1## 3 Sep 2015 15:26:18      DAZAR1    ::::2::SVN48@@Realtek 8169/1Gb PCIe MAC Driver Copyright (c) 2014 Arca Noae LLC
Vendor:          Arca Noae LLC
Revision:        1.00.2
Date/Time:       3 Sep 2015 15:26:18   
Build Machine:   DAZAR1   
FixPak Version:  SVN48
File Version:    1.0.2
Description:     Realtek 8169/1Gb PCIe MAC Driver Copyright (c) 2014 Arca Noae LLC
----- Output of: type R8169$ ---------------------------------------------------
The device does not recognize the command.
----- Contents of file: C:\ibmcom\lantran.log ----------------------------------

The net view is ok, but the ping fail.
Any help or sugestion?


After doing some tests with the open office , and new sources wpsn -bit and wpsbold -bit, they are working very well. In firefox screen too. And despite being larger bitmap fonts generate smaller files, which the droid serif font . Deputy examples , with the same text .
With the added advantage that caven more letters per line of text , with a correct reading.

But the same source wpsn , NOBIT not work for me either screen or printer.
It can be repaired ? Or am I missing something ?
To load the font in the psprint printer, select font manager adds , save source , in my case aprox.40 seconds wait , I have this printer wifi. Disconnect the output port , or put it to file , and delete the source. Thus it will delete the font manager .But is ready in printer.
Deputy some tests , each file is associated with their number 1,2,3 . The 4 does not have correct impression.

Applications / ECO SOFTWARE ? How recreate icons for start program?
« on: March 31, 2016, 08:28:13 pm »
I install the new version, and give me a error message, when go to run eco software. Similar to ecomedia.dll error.
I delete in warpin all ecosoft, and install again with warpin. But I have not icon for start.
I repair the inis with xfix.

Setup & Installation / Anomaly in memory config
« on: March 28, 2016, 01:38:54 pm »
In ecs2.0, I have modify manual the memory to this:
set VIRTUALADDRESSLIMIT=3072, the system is restart
but when I open the eComStation Kernel, Memory, this display 512mb.
I move the bar to 3072, will confirm aply , modify the confyg.sys , and the program adds these lines to me CONFIG.SYS  :



No is the same set virtualaddresslimit, and virtualaddresslimit ?

I am not sure if this problem is only in my system, but I test it with e.exe and with dbexpert, the font with problems is Workplace sans normal, the font Workplace sans bold is ok. Only when print it with psprint, or when I create a ps file before print.


I've been looking backwards, d: \ home to c: \ home, and it's easy you just have to copy the folder D:\HOME to C:, modify the CONFIG.SYS and the two lines of home D: to C:

And it is running, but not backwards.
What else would have to edit files? for c:\ to d:\

Hardware / Which buy a new laptop? for 2016
« on: January 13, 2016, 01:50:21 pm »

I wanted to see what will be the current best laptop for use with win7 and OS2.
Now they are almost all 64 bits, this will be a problem?
Better AMD or Intel?
I remember the last thing I bought was an ASUS has worked very well so far, but I fail some keys now. And I remember that when I bought the laptop take a bootable CD which to my friend Alfredo, and check that it worked with OS2. I only fault the sound that I never worked,in os2.
It could not make a bootable demo ECS22 that start and perform a test before buying equipment to verify correct operation of the parties such as network, sound, wifi, and of course the screen.
I understand that the hard disk will not be problem with the Dfsee.

Applications / Lucide Gsview and printers error in Lucide or not
« on: November 26, 2015, 07:23:52 pm »
In a computer, with the same software, imported ppd of their respective manufacturers. Color laser printers with an old Brother and of poor quality, a new Xerox Phaser 6500N with better quality, both networked. Both printers print OS2 from many applications without problems. But Xerox printing pdfs from Lucice takes me a lot of text pages. The brother with lucide prints all ok.
So I think there is not a problem of lucide, if not ppd or settings of the printer. Any help?


I was thinking
1- Make a backup of the complete bootable drive rar (in this case i can restore)
1A Backing os2.ini files, desktop, * inis. cfg Any others?
1b-Copy NET.ACC to zip
2 format and install the new system without any program.
3- Take a list of all files in the new system.
4- do a restore everything but not include the list nº3
5-Restore 1a
6-Restore 1b
Will this work?

As I say in the title, and since they say they are working on a new version of OS2, I would like to ask on the menu of SAVE and SAVE AS to create a new folder.
I think that would be a very simple amendment, which would bring a lot to the system.
Do not know if this is the right place to make this request, but if others believe it interesting, it may also be asked.

Pages: 1 [2]