Author Topic: Running old OS/2 Software - Issues  (Read 2824 times)

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 633
  • -Receive: 125
  • Posts: 3354
  • Karma: +30/-0
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: Running old OS/2 Software - Issues
« Reply #15 on: September 17, 2021, 04:37:47 pm »
I have attached opendlg.lib from th V1.3 toolkit.

Hi Mike.
Even that it seems that not be needed right now, thanks for letting me know that it is from the 1.3 Toolkit. I think  I would need to list what it is included on the 1.3 toolkit (Libs, tools, etc) on the EDM/2 someday, so at least it will be searchable on the internet for someone else having problems with this old Libs on old source code.

Regards
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 633
  • -Receive: 125
  • Posts: 3354
  • Karma: +30/-0
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: Running old OS/2 Software - Issues
« Reply #16 on: September 17, 2021, 06:46:40 pm »
Hi

I found this other software that does not run.
tafeld08.zip. (1996-04-03)
No source code, just binaries. It seems all DLLs are available (I checked the EXE and DLL with PMDLL).

I get this error:
Code: [Select]
09-17-2021  11:39:24  SYS3175  PID 01db  TID 0001  Slot 008f
C:\HOME\DOWNLOADS\TAFELD08\TAFELED.EXE
c0000005
00064c2d
P1=00000001  P2=00000000  P3=XXXXXXXX  P4=XXXXXXXX 
EAX=00000000  EBX=000c031c  ECX=000c031c  EDX=00001000
ESI=000c03f0  EDI=00001000 
DS=0053  DSACC=d0f3  DSLIM=5fffffff 
ES=0053  ESACC=d0f3  ESLIM=5fffffff 
FS=150b  FSACC=00f3  FSLIM=00000030
GS=0000  GSACC=****  GSLIM=********
CS:EIP=005b:00064c2d  CSACC=d0df  CSLIM=5fffffff
SS:ESP=0053:000c0238  SSACC=d0f3  SSLIM=5fffffff
EBP=000c03c0  FLG=00010202

TAFELED.EXE 0001:00054c2d

Since we don't have source code of it, I don't know if something can be done to make it run.

Regards
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

TeLLie

  • Full Member
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 10
  • Posts: 122
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: Running old OS/2 Software - Issues
« Reply #17 on: September 17, 2021, 07:48:25 pm »
Hi Martin,
I unzip it and run it, its starting up without a error..
I use Arcanoae

Dave Yeo

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 13
  • -Receive: 229
  • Posts: 3216
  • Karma: +62/-0
    • View Profile
Re: Running old OS/2 Software - Issues
« Reply #18 on: September 17, 2021, 10:51:19 pm »
Hi Martin,
I unzip it and run it, its starting up without a error..
I use Arcanoae

Same result here, runs fine after unzipping. Did you run the install script?

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 633
  • -Receive: 125
  • Posts: 3354
  • Karma: +30/-0
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: Running old OS/2 Software - Issues
« Reply #19 on: September 18, 2021, 02:12:08 pm »
Thanks guys. I will check it out on a different machine, or I will refresh the VM I'm using just to be sure about it.
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 633
  • -Receive: 125
  • Posts: 3354
  • Karma: +30/-0
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: Running old OS/2 Software - Issues
« Reply #20 on: September 26, 2021, 07:14:55 pm »
Hi
I have an issue with the Lotus FreeLance demo (Freelan1, 2, 3, 4, 5).

I tried to unzip all 5 files in a single director and run install. The install procedure works, until it is left blank and it locks there. (check picture).

Does anybody has a suggestion on how to fix that? Or is that an issue that had happened before with the installer?

Regards
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

Lars

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 80
  • Posts: 863
  • Karma: +27/-0
    • View Profile
Re: Running old OS/2 Software - Issues
« Reply #21 on: September 26, 2021, 08:13:21 pm »
Drive C: needs to be accessible to create temporary files.
If not you will need to specify EPF INSTALLDIR ( or was it EPFTEMPDIR ?) to specify a dedicated directory.

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 633
  • -Receive: 125
  • Posts: 3354
  • Karma: +30/-0
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: Running old OS/2 Software - Issues
« Reply #22 on: September 27, 2021, 12:41:41 am »
Hi Lars

On the VM I'm trying it, OS/2 is installed on the C: drive, and I'm running it from a directory on the desktop called Freelan1. So, I guess it have access to create temp files on the C: drive.

I had never specified a "EPF INSTALLDIR", is that something you have to set where?

Regards
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

Lars

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 80
  • Posts: 863
  • Karma: +27/-0
    • View Profile
Re: Running old OS/2 Software - Issues
« Reply #23 on: September 27, 2021, 04:41:25 am »
Then, there is another problem.
You set it as an environment variable before you start the installation.

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 633
  • -Receive: 125
  • Posts: 3354
  • Karma: +30/-0
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: Running old OS/2 Software - Issues
« Reply #24 on: September 27, 2021, 06:02:22 pm »
Then, there is another problem.
You set it as an environment variable before you start the installation.

Hi Lars.
I didn't set it on the command line, I didn't have anything related to "EPF INSTALLDIR" on the config.sys. The only option related to the environment variable is that it may be changed by the Lotus installer when I run it, but I don't see any prof of that.

Regards
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.

Wendy Krieger

  • Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 5
  • Posts: 38
  • Karma: +6/-0
    • View Profile
Re: Running old OS/2 Software - Issues
« Reply #25 on: October 08, 2021, 01:54:20 pm »
The lotus installer is a bit picky about what file system etc it installs from.

I installed SmartSuite and Amipro from a local directory (c:\setup\ss173 and c:\setup\amipro), and from a cdrom image I made with mkisofs under Vista 6.1, it did not complain about either.  The next test is to poke the suit.ri file into the directory before installing it. (This is the registration information data, made by install if not present).

Martin Iturbide

  • OS2World NewsMaster
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 633
  • -Receive: 125
  • Posts: 3354
  • Karma: +30/-0
  • Your Friend Wil Declares...
    • View Profile
    • Martin's Personal Blog
Re: Running old OS/2 Software - Issues
« Reply #26 on: October 08, 2021, 05:10:39 pm »
Hi

I also have these two programs that I was now able to run:
- 1) EthosPeripheralEvolution_1995-08-31.zip
No error message are provided.

- 2) FRACTINT_17-2.zip
POPUPLOG
Code: [Select]
10-08-2021  10:07:25  SYS3175  PID 0046  TID 0001  Slot 00aa
X:\HOME\DOWNLOADS\FRACTINT_17-2\PMFRACT.EXE
c0000005
000121d8
P1=00000002  P2=0008f000  P3=XXXXXXXX  P4=XXXXXXXX 
EAX=0008f000  EBX=0056d928  ECX=00007646  EDX=0073cb31
ESI=00000000  EDI=1b318518 
DS=0053  DSACC=d0f3  DSLIM=5fffffff 
ES=0053  ESACC=d0f3  ESLIM=5fffffff 
FS=150b  FSACC=00f3  FSLIM=00000030
GS=0000  GSACC=****  GSLIM=********
CS:EIP=005b:000121d8  CSACC=d0df  CSLIM=5fffffff
SS:ESP=0053:0008dd58  SSACC=d0f3  SSLIM=5fffffff
EBP=0008dd9c  FLG=00010283

PMFRACT.EXE 0001:000021d8


Regards
Martin Iturbide
OS2World NewsMaster
... just share the dream.