Author Topic: Problem with forum threads?  (Read 8641 times)

kimhav

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 990
    • View Profile
    • My Blog!
Problem with forum threads?
« on: 2009.06.30, 21:53:35 »
Some of you might taken notice that some of the threads comes up with a blank screen when accessing them from the main index page; this is due to a bug in the bridge component we're using between Joomla (CMS) and SMF (forum). Until we managed to fix this little, but annoying, bug. Please access the forum directly without the Joomla wrapper using following link -> www.os2world.com/forum and you're able to access the "problematic" threads.

cyber

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 253
    • View Profile
Re: Problem with forum threads?
« Reply #1 on: 2009.07.09, 09:09:57 »
Using even 'direct link' hot help always. I was want to modify my last post, and I can not see it at all on both ways.

kimhav

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 990
    • View Profile
    • My Blog!
Re: Problem with forum threads?
« Reply #2 on: 2009.07.09, 12:47:05 »
I've disabled the direct access to the forum due to that we had huge amount of spammers registered after we allowed it.
« Last Edit: 2009.07.09, 12:50:04 by kimhav »

cyber

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 253
    • View Profile
Re: Problem with forum threads?
« Reply #3 on: 2009.07.09, 13:01:01 »
Hell.  >:(

cytan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 213
    • View Profile
Re: Problem with forum threads?
« Reply #4 on: 2009.07.09, 14:59:21 »
Hi Kim,
The solution which you posted doesn't seem to work for the USB EVO 3D thread. I can't access the first page of the thread. Can you have a look at it?

Thanks!

cytan

cyber

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 253
    • View Profile
Re: Problem with forum threads?
« Reply #5 on: 2009.07.09, 15:27:23 »
Hy Cytan,

alternative solution is turned off, because increase spam attacks. So there is problem what to do. I'l hope that this can be fixed soon.

Can see old post as guest ! :)
« Last Edit: 2009.07.10, 08:16:33 by cyber »

kimhav

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 990
    • View Profile
    • My Blog!
Re: Problem with forum threads?
« Reply #6 on: 2009.07.10, 10:08:38 »
The wrapping of the forum has been disabled; this means that you're able to direct access the threads in the forum again.

cyber

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 253
    • View Profile
Re: Problem with forum threads?
« Reply #7 on: 2009.07.10, 10:49:07 »
Thanks.

Pete

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 865
    • View Profile
Re: Problem with forum threads?
« Reply #8 on: 2009.07.10, 15:50:32 »
Hi Kim

The wrapping of the forum has been disabled; this means that you're able to direct access the threads in the forum again.


If the above means that I should be able to click on a forum link from http://www.os2world.com/ and not get a blank grey page displayed then I'm sorry to inform you that your fix does not work for this topic http://www.os2world.com/component/option,com_smf/Itemid,63/topic,1755.msg11961/topicseen,1/#new


Regards

Pete

IBManners

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 196
    • View Profile
    • OS/2 Site
Re: Problem with forum threads?
« Reply #9 on: 2009.07.10, 15:52:47 »
Hi Pete,

Have you tried to access it via   http://www.os2world.com/forum/   ?
I would try for you but I dont know the topic.

Cheers
Ian
I am the computer, it is me.

cyber

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 253
    • View Profile
Re: Problem with forum threads?
« Reply #10 on: 2009.07.10, 15:58:47 »
No he isn't. People are confused because it was disabled for a while and now is enabled again.
If You have problem to see specific post go trough:
http://www.os2world.com/forum/
Note that here is os2world.com/forum/  ,  and anything without this forum goes trough wrapper.

Fr4nk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: Problem with forum threads?
« Reply #11 on: 2010.07.21, 08:15:16 »
The thread "RFC: A pretty-print processor?" / Rexx is not accessable anymore.

http://www.os2world.com/component/option,com_smf/Itemid,63/topic,1849.0/

I get the os2world.com header and below a blank page.

warpcafe

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 746
  • Failure is not an option.
    • View Profile
Re: Problem with forum threads?
« Reply #12 on: 2010.07.21, 12:18:52 »
Hi fr4nk,

yep, this is the odd bug we had-hadnot-haveback for quite some time.
As a workaround, launch

http://www.os2world.com/forum

This will launch the forum "unframed" (which resolves the problem)
Next, enter an accurate string for the thread title into the "search" entry field in the right upper part.
In your case, this would be "pretty-print".

Perform the search - and one of the first results should be the link to the thread.
Click it and it will load the thread.

Sorry if there is perhaps a more elegant or efficient way of doing this, but this works for me.
I know it's nasty and cumbersome... but this will perhaps change only once os2world.com shifts to a different (or newer) forum software.
The cause seems to be something in the SMF-Joomla bridge component. I have no idea what exactly the problem is though...

Hope this helps
Thomas
"It is not worth an intelligent man's time to be in the majority.
By definition, there are already enough people to do that"
- G.H. Hardy

Fr4nk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: Problem with forum threads?
« Reply #13 on: 2010.07.21, 15:38:05 »
Moin Thomas, this works - thanks. Frank

abwillis

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 325
    • View Profile
Re: Problem with forum threads?
« Reply #14 on: 2010.07.21, 15:55:11 »
Just as a piece of information, in case those looking into it haven't seen this yet and if it helps to track down the issue:
The problem seems to only occur when you are logged into OS2World.  If you log out then the thread becomes visible (but of course you can't post to it). 
I don't know how ID specific it is but just because my ID can't see the thread doesn't mean anyone else will have a problem.  Whatever it is though is on a specific page, once that page is "Full" and a new one is created then that page can be seen (the problematic page is, at least usually, still a problem).  Recently, for instance, Remy was unable to view the ffmpegca thread but I could.  After adding a new post to it the thread increased to a new page and he could then view the new page.
Andy