Author Topic: 3D CAD Under OS/2?  (Read 2764 times)

Ben

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 367
  • What is really important?
    • View Profile
    • The Self Wrighting Network
3D CAD Under OS/2?
« on: 2011.08.04, 23:19:09 »

I'm looking for a 3D Computer Assisted Design program that will run under OS/2. Old or new, I don't care.

I have been using BlueCAD for a while, (and I still am), but it is strictly 2D and has a number of annoying bugs.

Is there any 3D CAD program that will fit the bill? It doesn't have to be native... as long as it will run.

Thanks...


Mentore

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: 3D CAD Under OS/2?
« Reply #1 on: 2011.08.05, 08:30:42 »

I'm looking for a 3D Computer Assisted Design program that will run under OS/2. Old or new, I don't care.

I have been using BlueCAD for a while, (and I still am), but it is strictly 2D and has a number of annoying bugs.

Is there any 3D CAD program that will fit the bill? It doesn't have to be native... as long as it will run.

Thanks...



ISTR an OS/2 native version of MicroStation was floating somewhere. Never got my hands on this, though (too bad).

There's also something interesting here: http://www.sibbald.com/windows/windows01.html. Seems some AutoCAD 10 for OS/2 exists.

Methinks some good old OS/2 abandonware is still in this world...

Ben

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 367
  • What is really important?
    • View Profile
    • The Self Wrighting Network
Re: 3D CAD Under OS/2?
« Reply #2 on: 2011.08.05, 11:33:27 »

I remember AutoCAD for OS/2... but I can not remember if it was 2D or 3D... nor have I seen a copy of it around for many years... I had a copy of it way back when... though my version was for DOS... which did run under OS/2... maybe I should look around for a useable, old, copy of "AutoCAD for DOS".

I'll check into ISTR too...  though I have never heard of of that one.

Thanks for the info, Mentore:D


cytan

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 213
    • View Profile
Re: 3D CAD Under OS/2?
« Reply #3 on: 2011.08.05, 14:02:16 »
ACAD10 for DOS does have wire 3D *but* running under Panorama or SNAP is rather useless because it is stuck at standard VGA 640x480. I used to be able to run it with Matrox drivers because Acad10 had a special VESA driver to enable 1024x768. Unless there's away to run in this mode, it is not the programme to use.

cytan
« Last Edit: 2011.08.05, 14:04:04 by cytan »

Andi

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 264
    • View Profile
Re: 3D CAD Under OS/2?
« Reply #4 on: 2011.08.05, 14:24:02 »
AFAIR cadvance (Win31) has a 3D button. But I never used it with anything else than simple 2D drawings.

abwillis

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 325
    • View Profile
Re: 3D CAD Under OS/2?
« Reply #5 on: 2011.08.05, 16:40:08 »
http://www.os2ezine.com/20030916/pf_4.html
This is the third part of CAD series... it doesn't say how to get it but it says Microstation 95 is OS/2 full 3D CAD.